Wandelen Ommen

Vanaf Camping Ommerland loop je zo het bos in en maak je de mooiste wandeling! In het Vechtdal zijn bijna alle Nederlandse landschappen te vinden. Zandverstuivingen, heide, bossen, vennetjes en natuurlijk de prachtige rivier “de Vecht”die het dal zijn naam gaf. En dan zijn er ook nog de boerderijen, molens, landgoederen en de gezellige dorpen. Ontdek wandelen in Ommen zelf!

De natuurgebieden rond Ommen zijn voormalig landgoedbos. Tijdens een wandeling verandert het landschap voortdurend. Je ziet stuifzanden, heide, vennen en meertjes met waterlelies vol rode bloemen. De uitkijktoren op De Besthmenerberg, die ooit werd opgestuwd door het geweld van de ijstijd, geeft een ongekend panorama over het Vechtdal. Tip: na zo’n lange wandeling laat jij jezelf natuurlijk even verwennen met een heerlijke massage of wellnessbehandeling bij Ommer Oase.

Als je van natuur houdt, dan is overnachten bij Vakantiepark Ommerland zeker aan te raden! De kampeervelden, safaritenten, chalets maar ook de bungalows, zijn prachtig gelegen in het bos.

Boek je vakantie

Online wandelnetwerk

Ontdek Vechtdal Overijssel nu zelf heel makkelijk via het online wandelnetwerk. Op de routekaart staan de routes aangegeven met een kleur. Die kleur correspondeert met gekleurde pijlen op routepalen en per route is het aantal kilometers aangegeven. De routes kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden, zodat een langere wandelroute gelopen kan worden. Bij ieder startpunt staat een informatiepaneel met daarop een informatiekaart van de directe omgeving. Het wandelnetwerk biedt dus alle vrijheid, je bepaalt zelf de route en de gewenste afstand.

Kies uit één van de bijna 700 beschikbare wandelroutes in Vechtdal Overijssel! Deze route kiezer is eenvoudig te gebruiken, ook als je geen GPS hebt.

Bekijk de routes
Camping Ommen 2

Verhalen van het Vechtdal!

Op 30 locaties in Vechtdal Overijssel staan palen die een verhaal vertellen! Trap op het pedaal van de paal en luister naar het verhaal wat misschien wel op die plek is gebeurd! Een leuk hoorspel en zo zie je de leukste plekken van het Vechtdal! Bij Vakantiepark Ommerland staat ook zo’n verhalenpaal. Benieuwd naar het verhaal van Camping Ommerland? Je vindt de paal bij het kleine openluchttheater op de camping.

De punten zijn ook onderdeel van het fietsroutenetwerk, maar ook leuk om mee te pakken indien je het Vechtdal te voet gaat ontdekken!

Ontdek de route

Pieterpad wandelen Ommen

Het Pieterpad is een van de langste-afstand-wandelpaden in Nederland, in totaal bijna 485 kilometer! Het Pieterpad loopt van Pieterburen in Groningen naar de St-Pieter in Limburg.

In de negende etappe van het Pieterpad loopt je direct langs Camping Ommerland! Een ideaal moment om bij Camping Ommerland in Ommen even met de voetjes omhoog te gaan!

Bezoek Pieterpad Startpagina
Camping Ommen 1

Wandel plezier voor het hele gezin

Een speurtocht app waardoor de hele camping verandert in één grote avonturenwereld! De stories zijn avontuurlijke verhalen en zitten vol uitdagende opdrachten, vragen, leuke weetjes, foto-, teken- en selfie opdrachten. Hoeveel punten scoor jij?

Download de app!
NATUUR AVONTUUR Soekky stories 28122022
Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?