Groene initiatieven bij Ommerland

Wij houden van de natuur, het verbonden zijn met buiten. Bij Ommerland draait het om de constante connectie met de natuur. Onze camping biedt de ultieme gelegenheid om te ontspannen te midden van het groen van de Ommense natuur. Van het struinen over de hei tot het samen bouwen van hutten in het bos, buiten zijn geeft energie en biedt momenten van pure ontspanning en oplading. Hier willen we samen nog lang van kunnen genieten.

Wij geloven sterk in onze verantwoordelijkheid voor het milieu en de samenleving. Daarom zijn we actief betrokken bij verschillende initiatieven die bijdragen aan een duurzamere wereld en het welzijn van anderen.

Green Key keurmerk

Een belangrijk aspect van ons MVO-beleid is het streven naar het behalen van het Green Key keurmerk, hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.. Bedrijven met dit keurmerk doen er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten, zonder dat dit ten koste gaat van de comfort en kwaliteit die ze bieden.

Camping Ommen kindvriendelijk 13

Hoe doen wij dit?

Groen, Groener, Groenst

Wij houden van groen in alle opzichten. Ons groenbeheer draagt bij aan een levendige biodiversiteit; zo kiezen we voor zoveel mogelijk groen op het park en zijn we zuinig op onze bomen. Dankzij bomen, kun jij nu ademen. En de lucht die jij elke dag inademt, wordt gezuiverd door de bomen. Sta daar even bij stil.

Groene activiteiten

Onze camping biedt een scala aan groene activiteiten die gasten de mogelijkheid geven om de natuur te ontdekken. Van mountainbiken door de bossen, klimmen in het klimbos, op pad met de boswachter, vogelhuisjes maken, tot het spoorzoeken naar wilde dieren, er is voor elk wat wils. Speciaal voor kinderen organiseren we educatieve activiteiten die gericht zijn op het leren en genieten van de natuur, zoals huttenbouwen, natuurspeurtochten en natuurbingo.

Een thuis voor vogels en insecten

We bieden een thuis voor vogels en insecten door het plaatsen van nestkasten en insectenhotels. Dat doen we omdat er veel insecten zijn die in aantallen afnemen, en dat terwijl de natuur deze ijverige werkers zo hard nodig heeft. Heb je het insectenhotel vooraan bij de receptie al ontdekt? Ommerland is een waar paradijs voor onze gevederde en kriebelende vrienden.

Vuurwerkvrij park

Bij Ommerland kiezen we bewust voor een vuurwerkvrije omgeving. Waarom? Omdat we geloven in een rustige en ontspannen sfeer, waar zowel mens als dier zich op hun gemak voelen. Maar er is meer. Door geen vuurwerk toe te staan, dragen we ook ons steentje bij aan het behoud van het milieu. Geen schadelijke stoffen die in de lucht terechtkomen, geen verstoring van de natuurlijke balans. Vuurwerkvrij zijn is niet alleen goed voor ons welzijn, maar ook voor de planeet.

Groene energie

We werken aan onze energie transitie door het zelf opwekken van groene energie, middels zonnepanelen voor het verwarmen van het zwembad. Ook kopen we 100% windenergie in, afkomstig van windmolens uit Europa. Zo dragen wij bij aan een duurzame exploitatie van onze faciliteiten.

Tijd om even op te laden

Tijdens je verblijf bij Ommerland laad je niet alleen jezelf op, maar ook je elektrische auto, dankzij onze elektrische laadpalen op het park. Heb je jouw elektrische fiets mee om de schitterende omgeving te verkeren? Je vindt een laadpaal op het park. Zo geniet je van een vakantie vol natuur, rust en duurzaamheid, waarbij we samen streven naar een groenere toekomst.

Recyclestation

Naast de loods van de technische dienst, midden op de camping, vind je ons recyclestation. Hier kun je huisvuil, papier, glas en tuinafval apart inleveren, zodat het gerecycled kan worden. Batterijen kun je bij de receptie inleveren. Hoewel we veel recyclen, laten we het scheiden van plastic afval liever over aan onze afvalverwerker. Het plastic in huishoudafval is namelijk heel divers, waardoor de afvalverwerker dit liever zelf controleert en scheidt voor verdere verwerking. Door dit proces zelf uit te voeren, kan de afvalverwerker een betere kwaliteit garanderen bij het hergebruik van het ingezamelde afval. Ook onze afvalpartner streeft naar maximaal circulair resultaat. Zij richten zich exclusief op het verkrijgen van waarde uit afval in plaats van het verbranden of storten ervan. Maar liefst 89% van al hun afval wordt gerecycled of gebruikt voor energieherwinning. Wij geloven dat deze unieke aanpak van waste-to-product aansluit bij sociale en regelgevende ontwikkelingen. Samen dragen we ons steentje bij aan een schonere en duurzamere omgeving!

Groene inkoop

We stimuleren het verduurzamen van de samenleving door onze inkoop zo veel mogelijk te richten op verantwoordelijke producten van bedrijven die net als wij net een stap meer willen doen voor het milieu. Hiermee willen wij duurzaam ondernemen zo veel mogelijk ondersteunen, samen sta je nu eenmaal sterker.

Duurzaam schoonmaken en energie besparen

Een warme douche en een schoon toilet zijn essentieel, vooral als je kampeert op de camping. Bij ons gaat comfort hand in hand met milieubewustzijn. In de sanitairgebouwen maken we gebruik van waterbesparende kranen en douchekoppen. Daarnaast zijn de schoonmaakmiddelen biologisch afbreekbaar en zorgen lichtkoepels voor optimaal gebruik van natuurlijk licht gedurende de dag. We vermijden overbodige verspilling. Het schoonmaken van onze verhuuraccommodaties gebeurt eveneens met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Binnen de accommodaties maken we gebruik van speciale timer-klokthermostaten die automatisch uitschakelen wanneer er geen gasten aanwezig zijn, om onnodig energieverbruik te voorkomen. Op het gebied van elektra stappen we over op energiezuinige verlichting. Van A tot Z verantwoord.

Lekker en Gezond

In onze horeca bieden we gezonde en duurzame keuzes aan en aan plastic voor eenmalig gebruik doen we natuurlijk niet.

Verantwoorde kledingkeuze voor onze medewerkers

Voor onze medewerkers streven wij naar kleding van hoogwaardige kwaliteit die niet alleen comfortabel is, maar ook geproduceerd wordt onder goede arbeidsomstandigheden. Daarom kiezen wij ervoor om samen te werken met producenten die een gedragscode hebben ondertekend die gericht is op het waarborgen van eerlijke en veilige werkomstandigheden, Op deze manier dragen wij niet alleen zorg voor het welzijn van onze medewerkers, maar ook voor de mensen die betrokken zijn bij het productieproces van onze kledingstukken.

Een gezamenlijk doel: een beter milieu!

Ons streven naar duurzaamheid beperkt zich niet tot onze eigen bedrijfsvoering. We zijn trots om samen te werken met verschillende organisaties die zich inzetten voor het milieu, dierenwelzijn en de medemens.

Kinderboerderij Ommen

Kinderboerderij Ommen is een plek waar jong en oud kunnen genieten van dieren en natuur. Wij ondersteunen deze kinderboerderij omdat we geloven in het belang van educatie en verbondenheid met de natuur.

Eeko box

Wist je dat de meeste cartridges, mobiele telefoons en tablets herbruikbaar zijn? Daarom horen ze ook niet thuis op de grote afvalberg. Samen met het inzamelprogramma van Eeko zorgen we ervoor dat lege cartridges en gebruikte mobiele telefoons en tablets een tweede leven krijgen. Samen zorgen wij zo voor een beter leefmilieu en met de opbrengst van de door jullie en ons ingeleverde cartridges en mobiele telefoons steunen we met elkaar het goede doel: Stichting Hulphond.

Reshare

Jaarlijks wordt in Nederland 135 miljoen kleding weggegooid en verbrand. Zonde! Het Leger des Heils zamelt kleding, schoenen en textiel in waarmee we mensen kunnen helpen die deze spullen hard nodig hebben. Dat doen zij onder de naam “ReShare’, “opnieuw delen”. Wij zijn ook een Leger des Heils inzamelpunt. Je vindt de kledingkar ins ons recyclestation. Hier kun je jouw kleding doneren, maar ook ander textiel en schoenen.

Run Forest Run

Ieder jaar bundelen we onze krachten met Run Forest Run en wordt er een hardloopevenement georganiseerd op- en om onze camping. Een vast bedrag van iedere inschrijving wordt geschonken aan een concreet natuurproject in het gebied waarin het evenement wordt georganiseerd. Een fantastische combinatie van sportiviteit en investeren in de natuur.

De Opkikker

Stichting de Opkikker biedt lichtpuntjes aan gezinnen met een langdurig ziek gezinslid, zodat zij de kracht vinden om door te gaan. Wij steunen Stichting de Opkikker door weekendjes weg beschikbaar te stellen.

Koninklijke Hondenbescherming

De Koninklijke Hondenbescherming komt al meer dan 100 jaar op voor de rechten en het welzijn van honden. Ze bieden onderdak aan oudere en kwetsbare honden en zijn voor hun belangrijke werk volledig afhankelijk van donateurs en sponsoren. Vanuit onze passie voor mens, dier en natuur steunt Ommerland de Koninklijke Hondenbescherming door jaarlijks de Honden Voor Hondenplons te organiseren, waarvan de volledige opbrengst ten goede komt aan de Koninklijke Hondenbescherming. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan het welzijn van honden en ondersteunen we een waardevolle organisatie die zich inzet voor deze trouwe viervoeters.

Stichting Trees for All

Voor een beter klimaat is het belangrijk dat we onze CO2-uitstoot drastisch omlaag brengen. Autoritten zorgen voor CO2-uitstoot. Om op de camping te komen heb je meestal de auto nodig. Deze uitstoot kun je compenseren door bij het maken van je reservering te kiezen voor de optie: ‘Compenseer jouw CO2-uitstoot en maak je reis klimaatneutraal’.

De bijdrage dekt de compensatie van de indicatieve CO2-uitstoot van een gemiddelde reis van 450 km en gaat naar gecertificeerde projecten van stichting Trees for All. Lees meer.

Voetbalteam FC Ommen

Bij Ommerland koesteren we het belang van een actieve levensstijl en het aanmoedigen van sportieve bezigheden. Sporten draagt niet alleen bij aan fysieke gezondheid, maar ook aan mentaal welzijn en sociale interactie. Daarom zijn we verheugd om het voetbalteam van Ommen te ondersteunen door hen van kleding te voorzien als trotse sponsor met ons eigen klimbos. Daarnaast zijn we ook hoofdsponsor van de ronde van Ommen, het wielerevent van Ommen. Met deze initiatieven streven we ernaar niet alleen sportieve prestaties te ondersteunen, maar ook de gemeenschapszin en het plezier dat sport met zich meebrengt te stimuleren.

Alzheimer Nederland

Dementie brengt veel zorgen met zich mee. Daarom biedt Alzheimer Nederland hulp en advies aan iedereen die met deze ziekte te maken krijgt. Samen met onderzoekers, bedrijven en particulieren financieren ze uitgebreid onderzoek naar dementie. Wij zijn één van die bedrijven en steunen Alzheimer Nederland jaarlijks door de verkoop van oliebollen in onze supermarkt. De volledige opbrengst van de oliebollenverkoop gaat naar Alzheimer Nederland.

Stichting Bostheater

Bij Ommerland streven we ernaar om niet alleen een plek te zijn voor natuurlijke rust en ontspanning, maar ook voor culturele verrijking en amusement. Daarom zijn we trots om Stichting Bostheater te ondersteunen. We stellen ons theater beschikbaar voor het vertonen van voorstellingen en dragen financieel bij aan het kindertheater. Op deze manier willen we niet alleen vermaken, maar ook culturele activiteiten in onze omgeving ondersteunen.

Bij Camping Ommerland zijn we vastbesloten om onze verantwoordelijkheid te nemen voor het milieu en de samenleving, en blijven we ons inzetten voor een duurzamere wereld.

Camping Ommen Omgeving 4
Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?