Maandelijkse nieuwsbrief

De maand mei is voorbij gevlogen en wat hebben we genoten van prachtig zomers weer en leuke activiteiten. We hadden een lange meivakantie gevolgd door mooie Hemelvaart- en Pinksterweekenden met volle bezetting op onze kampeervelden. Ondanks wisselende weersvoorspellingen hebben we uiteindelijk prachtige dagen gehad, waarbij iedereen zichtbaar genoot. Er staan de komende tijd weer leuke activiteiten op het programma en we kijken uit naar de zomervakantie!

In deze nieuwsbrief lees je over:

✅ Een kadootje voor huisdiereigenaren ✅ Avonturenkoffertjes ✅ Belangrijke mededelingen ✅ Bostheater Ommen ✅ En meer!

Een kadootje voor huisdiereigenaren

We zijn verheugd om een leuke samenwerking aan te kondigen met dierspeciaalzaak https://www.dierallin.nl/. Met vestigingen in Epe, Urk, Vollenhove en Steenwijk, en een uitgebreide webshop die landelijk bezorgt, is Dierallin.nl dé bestemming voor al je huisdierbenodigdheden. Dierallin.nl bezorgt zelfs gratis op Ommerland! Exclusief voor onze gasten hebben we een speciale verrassing: € 10,00 korting bij een minimale besteding van € 20,00 . Scan de QR-code, plaats je bestelling via WhatsApp en vermeld dat je te gast bent op Ommerland om van deze aanbieding te profiteren.

Website Fotos 2400x1600

Paardenpret

Op 1 mei vond het event Paardenpret plaats bij Pony Manege Ommerland en het was een geweldige dag. De pony’s en medewerkers stonden te trappelen om iedereen te verwelkomen voor een dag vol plezier. Er waren shows, demo’s en de leukste ponyactiviteiten:

Masterson Method: Masja Fick liet zien hoe je je paard of pony een ontspannende massage kan geven

Pimp My Pony: pony’s werden omgetoverd tot prinsen en prinsessen

Dressuurclinic: Noortje Zuidgeest gaf een kijkje in de wereld van dressuur

Vrije Vriendjes met Vrijheidsdressuur

Paardencoaching met Joyce Sijbring

Pony Pret met Ponyritjes

Knutselhoek en Foto Fun

Het was een fantastische dag vol activiteiten, dus op naar nog meer Paardenpret dit seizoen!

Dodenherdenking

Tijdens de jaarlijkse dodenherdenking waren Ommen en het toenmalige Kamp Erika in het nieuws. Deze plek, waar we nu al meer dan 70 jaar mogen recreëren en genieten, heeft een beladen geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog. Een geschiedenis die niet vergeten mag worden en waarbij tijdens de jaarlijks dodenherdenking wordt stilgestaan. Ook door het jaar heen bezoeken mensen deze plek om iemand of iets te gedenken en bij de receptie gaan we daar altijd met respect mee om. We delen wat we weten, wijzen de weg naar de monumenten en verwijzen naar de tentoonstelling in het Historisch Museum van Ommen.

Hemelvaart en Pinksteren

Wat waren het twee prachtige weekenden en wat was de camping volgeboekt! Er waren veel last-minute reserveringen bij de receptie, wat te verwachten was omdat het seizoen vroeg begon en de weersvoorspellingen niet ideaal waren. De dames bij de receptie hadden alles tot in de puntjes voorbereid en de incheck op de parkeerplaats verliep super vlot.

Tijdens deze weekenden verwelkomen we veel families en vriendengroepen, wat soms voor wat rumoer kan zorgen in de avonduren. Ons beveiligingsteam heeft echter uitstekend werk verricht om de rust te bewaren. Ook de supermarkt en Brasserie merkten de drukte, en ondanks het personeelstekort openden we zelfs de nieuwe snackbar. We hopen dat er nog extra medewerkers voor de horeca solliciteren voor de zomermaanden. Ken of ben je iemand die interesse heeft? Stuur een mail naar brasserie@ommerland.nl

NuNature had het ook bijzonder druk. Van E-choppers en fietsverhuur tot klimmen & zippen, paintball, bosgolf en kanoën – bijna alle activiteiten waren volgeboekt. We zijn blij dat NuNature nu een integraal onderdeel van Ommerland is, en de medewerkers en stagiairs hebben het erg naar hun zin.

Ons animatieteam zorgde elke dag voor veel vertier met knutselen, kindertheater, voetbal, bingo, springkussens, waterbanen, speurtochten en disco’s. Op 5 mei genoten we van een gezellige braderie en een fantastische voorstelling van Circus Fantasia. Het weekend daarna hadden we een geweldige avond in de Chill Out met The Sweatshirts!

Ondanks de drukte gingen de andere werkzaamheden op het park gewoon door. Ons schoonmaakteam uit Roemenië zorgde minimaal drie keer per dag voor de sanitaire gebouwen en verzorgde de schoonmaak tijdens de wisseling van de verhuuraccommodaties. De buitendienstmedewerkers fixten allerlei klusjes en de zwembadmedewerkers zorgden voor de veiligheid en netheid bij de zwembaden. Ommer Oase bood ontspanning met heerlijke massages en behandelingen.

We blijven bovendien werken aan onze nieuwste verhuurobjecten, de Bos Chalets en Heide Chalets, met zo min mogelijk overlast voor onze gasten.

Petje af voor ons hele team, inclusief het backofficeteam in Vierhouten, dat ons ondersteunt tijdens de drukste momenten, en leuk Egbert dat je ons regelmatig complimenteert!

We hebben een prachtig voorjaar gehad en zijn helemaal klaar voor een mooie zomer!

De maand juni

De juni maand staat voor de deur, een periode met veel groepen in de weekenden. Zo ontvangen we onder andere de Eurasier Vereniging van 7 t/m 10 juni en in het weekend van 14 t/m 16 juni de Terriër Club

Juni is ook de vakantiemaand voor senioren, die gezellig bij ons verblijven tijdens ons juni-arrangement. We zullen ook veel Duitse gasten verwelkomen, omdat hun zomervakantie eerder begint. Zelfs in Nederland zijn er scholen met een extra vakantieweek. Ons animatieteam heeft hier rekening mee gehouden en veel leuke activiteiten gepland voor juni. 

Bekijk het hele programma in de app!

Bekijk programma

Avonturenkoffertjes

Minstens zo aantrekkelijk als een ‘happy meal’ koffertje, maar dan gezond, want in plaats van honger krijgen kinderen zin in avontuur. Naar buiten de natuur in, dat is wat de avonturenkoffertjes als doel hebben.

Sinds kort zijn deze avonturenkoffertjes verkrijgbaar bij de receptie van Ommerland voor € 12,50 per stuk. Je gebruikt het koffertje samen met de gratis Soekky Stories app. Het avonturenkoffertje bestaat uit 9 envelopjes met verrassingen die je gebruikt tijdens het GPS verhaal. De inhoud van het koffertje is op maat gemaakt voor het nieuwe Hazel en Noot verhaal: De familie Muis zoekt een huis, onder andere ingesproken door Birgit Schuurman.

01 Stickers klant Samoza 2024 S 1

Belangrijk mededelingen

Hoewel we in onze nieuwsbrieven graag leuke onderwerpen bespreken, moeten we soms ook minder leuke zaken aan de orde stellen.

Huisvuil en grofvuil

We merken dat sommige gasten hun huisvuil van thuis naar de camping meenemen en dit in de milieustraat dumpen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Doe dit dus niet, anders zijn we genoodzaakt maatregelen te treffen. Daarnaast zien we regelmatig afgedankte apparaten en grofvuil zoals matrassen. Deze dienen jullie zelf af te voeren bij een vuilstort buiten de camping.

Jullie bezoek

Bezoek is van harte welkom, maar moet zich altijd aanmelden en een parkeerkaart regelen. We willen ook weten of ze blijven slapen of willen zwemmen. Geef je bezoek van tevoren de juiste informatie en meld ze zelf aan.

Hardrijders en verkeer

Er wordt regelmatig te hard gereden op het park. De maximumsnelheid is 15 km per uur! Rijd rustig en creëer geen gevaarlijk situaties. Bij constatering van te hard rijden word je kenteken geblokkeerd.

Elektrische steps zonder verzekeringsplaatje zijn niet toegestaan op het park.

Ook komen de drukke incheck dagen op vrijdag en zaterdag er weer aan. Onze tip: wil je niet in de file wachten, laat de auto op deze dagen dan staan!

Honden

Honden zijn van harte welkom, maar moeten altijd aangelijnd zijn of achter je omheining blijven. Ruim altijd de uitwerpselen op. Wil je met de hond los spelen? Ga dan naar het hondenlosloopveld tegenover de milieustraat.

Stookverbod

Open vuur zoals vuurkorven, vuurschalen, Zweedse kaarsen, fakkels en kampvuur zijn op ons park NIET toegestaan. Voor barbecueën op kolen, check je het bord bij de receptie of kijk je in de app bij openingstijden (bovenaan de pagina). Barbecueën op gas of elektra is altijd toegestaan.

Dank voor jullie medewerking bij het naleven van deze en overige regels in het terreinreglement.

Speciale zomerbehandeling: “Strandgevoel”.

Angelique vertelt: “Als geboren kustbewoner mis ik vaak de zee en de duinen. Toch heeft het prachtige bos hier in Ommen mijn hart gestolen en zou ik dat voor geen goud willen missen. Wanneer ik de kans krijg, breng ik graag een stukje strandgevoel naar hier. Daarom heb ik de ruimte met de massagestoel voorzien van fotobehang van het strand. En in de zomer voeg ik daar graag een speciale behandeling aan toe.

Wil jij ook een beetje strandgevoel ervaren? Boek dan de massagestoel en/of kies voor de verfrissende, reinigende en hydraterende behandeling met zuiverend zand, aloë vera en zeekraal. Deze 60 minuten durende behandeling bevat:

🌱 reinigen en peeling van gezicht

🌱 scrubben van armen, voorkant benen en voeten

🌱gezichtsmassage

🌱masker en voetmassage

Bij de 90 minuten-variant komt daar nog bij:

🌱scrubben van rug en rugmassage

Je vindt de behandeling “Strandgevoel” onder speciale behandelingen in de online boekingsapp. Zie www.ommeroase.nl.”

Vaderdag

Wie wil jij verrassen op vaderdag? Een ontspannende massage of gezichtsbehandeling is ook voor mannen een geweldig cadeau. De massagestoel is een fijne ervaring die ze zeker zullen waarderen. Boek een behandeling voor je vader of bestel een cadeaubon. Beide kun je makkelijk online regelen via www.ommeroase.nl

Bostheater Ommen

In juni staan er weer veel muziekevenementen gepland in het Bostheater Ommen, net achter onze camping.

Programma:

9 juni: Koorbazen

• Theater open: 15:15 uur

• Aanvang: 16:00 uur

• Een bijzondere voorstelling met een vijfenvijftigkoppig a capella mannenkoor, waar 55 stemmen en 55 verhalen samenkomen. Het repertoire varieert van klassiek tot rock, hiphop, spoken word en beatbox. De voorstelling is gratis toegankelijk en reserveren is niet nodig.

15 juni Miss Montreal = Uitverkocht

• Theater open: 19:00 uur

• Aanvang: 20:30 uur

• We zijn trots dat wij een lang gekoesterde wens in vervulling kunnen laten gaan en niemand minder dan Miss Montreal op zaterdag 15 juni mogen verwelkomen in ons Bostheater! Ze komt bij ons uit de buurt en daarom zijn we extra blij dat ze in Ommen komt spelen.

16 juni Sivert Høyem

• Theater open: 19:00 uur

• Aanvang: 20:30 - Einde: 22:00 uur

• Met zijn gloednieuwe album ‘On an Island’ brengt Sivert Høyem intense, pakkende muziek. De kaartverkoop is al gestart via www.bostheaterommen.nl

22 juni Pink Project The Band

• Theater open: 19:00 uur

• Aanvang: 20:30 uur - Einde: 23:00 uur

• Op zaterdag 22 juni verwelkomen we Pink Project The Band voor een adembenemende avond in het Bostheater. Deze band, geprezen als de beste Pink Floyd coverband ooit, brengt de muziek van Pink Floyd tot leven in al haar glorie. Met spectaculair quadrafonisch geluid, een indrukwekkende lichtshow en verbluffende visuals, belooft dit een magische avond te worden.

Tijdens de show “Any Colour You Like - A collection of great Floyd song” neemt Pink Project je mee door het gehele oeuvre van Pink Floyd. Alle hoogtepunten komen voorbij, wat dit optreden tot een onvergetelijke belevenis maakt in het prachtige decor van het Bostheater. Alsof de legendarische band nooit is gestopt met spelen.

De kaartverkoop voor dit concert is al gestart via: www.bostheaterommen.nl

29 juni Krezip = Uitverkocht

• Theater open: 19:00 uur

• Aanvang: 20:30 uur

• Krezip heeft sinds hun doorbraak in 2000 een onuitwisbare indruk achtergelaten in de Nederlandse muziekscene. Na hun optreden op Pinkpop veroverden ze Nederland met de superhit ‘I Would Stay’. In de jaren daarna bracht de band meerdere albums uit en scoorden ze grote hits met nummers als ‘Out Of My Bed’, ‘All My Life’ en ‘Sweet Goodbyes’. De show in het Bostheater op zaterdag 29 juni belooft een muzikale reis te worden langs hun volledige oeuvre, waarbij grote hits afgewisseld worden met mooie verhalen. Van klein en intiem tot grootst gebracht, zoals alleen Krezip dat kan.

Activiteiten in de omgeving in juni

Met de zomer voor de deur is juni de perfecte maand om te genieten van levendige evenementen in Overijssel en misschien wel in Drenthe. Of je nu een liefhebber bent van kunst, muziek, sport of cultuur, Overijssel biedt een breed scala aan boeiende evenementen die je zintuigen zullen prikkelen. Er is genoeg te doen om de lange, warme en gezellige dagen goed te vullen.

Kermis in Ommen

Van 29 mei t/m 2 juni is er Kermis in Ommen op de Voormars! Kom genieten van de gezellige sfeer, leuke attracties en smakelijke lekkernijen.

Ingezonden stukje

Onlangs ontvingen we voor de nieuwsbrief een ingezonden stukje met leuke tips over wat er binnenkort in Zwolle-Zuid te doen is. We waarderen het altijd om berichtjes van jullie te ontvangen en delen graag de leukste activiteiten in de omgeving.

Kringdagen Zwolle-Zuid
De hele maand juni vinden de Kringdagen plaats. Tijdens deze feestmaand worden er talloze activiteiten georganiseerd in Zwolle-Zuid.

 • 1 juni Kringkoopjes
  De wijk verandert in één grote kleedjesmarkt. Bewoners bieden vanaf hun eigen oprit/carport hun spullen aan. Ook zijn er kramen en grondplekken op het evenemententerrein. Met een digitale link kun je eenvoudig langs alles adressen rijden.
 • 8 juni Opening KringdagenIn winkelcentrum Zwolle-Zuid is de jaarlijkse braderie met 100 kramen. Daarnaast wordt de Nacht van Zuid gehouden. Heb je zin in een avondje dansbare, opzwepende live-muziek op de drempel van de zomer? Tijdens dit spectaculaire Kringdagen-evenement word je getrakteerd op de energieke en vrolijke klanken van Papaformigas. Feest gegarandeerd.
 • 15 juni Slag bij HarculoPrecies 800 jaar geleden vond de Slag bij Harculo plaats. Deze historische gebeurtenis zal door ruim 100 mensen worden nagespeeld.
 • 20 juni tot en met 23 juni Familiekermis Vier dagen lang kun je genieten van de Familiekermis in Zwolle. Kom jij ook langs?
 • 22 juni KunstmarktOp het evenemententerrein presenteren tal van kunstenaars hun werken. Tegelijkertijd vindt er een Bierproevement plaats, waarbij zes lokale bierbrouwers hun lekkerste biertjes meenemen. Je kunt ook deelnemen aan een masterclass bier maken.

Meer informatie over alle activiteiten vind je op www.kringdagen.nl. Tot ziens in Zwolle-Zuid.

Kunst onder de Wieken

Data: Van mei tot en met september zijn de deuren elke vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag open van 13:00 tot 17:00 uur. 

Locatie: Molen De Konijnenbelt, Zwolseweg 5, 7731 BC Ommen

In 2022 kreeg de Stichting Vechtdalkunsten de gelegenheid om te exposeren en elkaar te ontmoeten in Molen De Konijnenbelt. Gelegen aan de Vecht, tegenover het centrum van Ommen, is dit de ideale plek voor kunstliefhebbers om te bezoeken. De rijke variatie aan disciplines onder Vechtdalkunstenaars biedt een divers scala aan kunstwerken: van realistische, figuratieve en abstracte schilderijen tot keramiek, glaswerk, tekeningen, werken met natuurlijk materialen, foto’s, stenen en bronzen beelden.

De maandelijks wisselende exposities nodigen uit om meermaals langs te komen. Onder genot van een kop thee of koffie kun je op je gemak rondkijken. Door de bank genomen is één van de exposerende kunstenaars aanwezig, om kennis te maken met de mens achter het werk en om toelichting te geven en jouw vragen te beantwoorden.

Molen De Konijnenbelt zelf is ook een bezoekje waard. Deze achthoekige windmolen, genoemd naar voormalig eigenaar Hendrik Konijnenbelt, werd in 1806 gebouwd als oliemolen en pelmolen. De molen, met zijn prachtige oude technieken, is regelmatig in werking te zien dankzij de enthousiaste molenaar Bastiaan, die je graag rondleidt.

Je bent van harte welkom en de toegang is gratis.

Van 7 juni tot en met 9 juli

 • Frieda Waanders met stenen beelden
 • Harry Soepenberg met schilderijen
 • Johanna Schokkenbroek met schilderijen


Reestmarkt  - 8 juni van 11:00 uur - 17:00 uur

Rond de kerk vindt een kunst- en warenmarkt plaats met regionale producten en diverse activiteiten, omlijst door muziek in de kerk. Deze markt weerspiegelt de slogan van de Reestkerk: “waar cultuur en natuur samen stromen”.

 • Kunstmarkt: Regionale kunstenaars tonen hun schilderijen, beeldhouwwerken, glaskunst en aardewerk. Ze maken ter plaatse ook nieuw werk.
 • Streekproducten: Kramen met heerlijke culinaire streekproducten.
 • Ambachten: Oude technieken komen tot leven en bezoekers kunnen zelf aan de slag.
 • Handgemaakte producten: Sieraden, tassen en woonaccessoires.
 • Muziek: Optredens van muzikanten in de kerk, variërend van pop- tot klassiek, vooral door jonge musici.
 • Workshops en activiteiten: Voor jong en oud, zoals schilderen, papier scheppen, met natuurlijke materialen dingen maken, schminken en nog veel meer.
 • Wandeling door het Reestdal: Voorafgaand aan de markt kun je het Reestdal verkennen met een gids van Landschap Overijssel. De wandeling start om 10:00 uur vanaf De Wheem, tegenover de Reestkerk. Aanmelden is verplicht via: www.landschapoverijssel.nl/activiteiten

Toegang: Gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Duo-Concert Crescendo & Jubal

Op 8 juni geven Muziekvereniging Crescendo en Marching en  Showband Jubal een gratis duo-concert in het gebouw van Crescendo aan de van Reewijkstraat 36 in Ommen. De deuren openen om 19:30 uur en het concert begint om 20:00 uur.

Alles Kids in Drenthe

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni wordt de stadsvloer van Emmen omgetoverd tot een groot speelparadijs voor de 12e editie van Alles Kids in Drenthe. Dit jaar opent Emma Heesters het festival op zaterdag 15 juni om 11:00 uur op het marktplein. Kom lekker zingen, dansen en genieten. Ben je erbij? NuNature is zaterdag 15 juni ook aanwezig met een leuke activiteit.

EXTRA-dagen Vecht & Veldroute

Op de zaterdagen 15 juni, 20 juli en 17 augustus kun je tussen 09:00 – 17:00 uur deelnemen aan de EXTRA-dagen van de Vecht & Veldroute rondom Ommen.

De route

 1. Start in Ommen: Richting fruitbedrijf Varsenerhof. Extraatje: Gratis glas eigengemaakte vruchtenlimonade + gratis rondwandeling.
 2. Via het pontje naar Vilsteren: Een pittoresk dorpje.
  Extraatje: Boerenmarkt met gratis jam-proeverij bij de stand van het Varsenerhof.
 3. Door de bossen naar Witharen: Bezoek 3 bijzondere bedrijven aan de Witharenweg: nr 24: "Pluck Elke Dag" (beelden- en bloementuin, niet gratis). nr 26: "de Haarmeyer" (biologische boerderij met melktap, verse melk tegen betaling) nr. 29: "de Kookweide" (kookworkshop op afspraak).
 4. Boerderij Koonstra aan de 3e Schansweg 17: Verkoop boerenkaas. Extraatje: 10% korting op boerenkaas van Boer Pieter.
 5. Boerderij Roke's Erf, Dwarsweg 1: Een groene oase van rust met consumpties en activiteiten. Extraatje: € 1,00 korting op consumptie of activiteit per persoon.

Na een dag vol ervaringen fiets je voldaan terug naar Ommen!

Lepeltje Lepeltje Zwolle - Cultureel foodfestival van 14 t/m 16 juni

Vier de 10e verjaardag van Lepeltje Lepeltje in Park de Wezenlanden! Dit culturele foodfestival biedt van vrijdag 14 juni tot en met zondag 16 juni een smakelijke mix van culinaire hoogstandjes, live muziek, elektronische beats en een markt vol unieke producten.

 • Vrijdag 14 juni: 16:00 – 00:30 uur
 • Zaterdag 15 juni: 12:00 – 00:30 uur
 • Zondag 16 juni: 12:00 – 22:00 uur (Vaderdag)

Kom langs voor een onvergetelijke ervaring en trakteer je smaakpupillen op overheerlijke gerechten. Geniet van live muziek en dans op opzwepende elektronische klanken. Voor de kleintjes is er volop vertier in het park. Vier Vaderdag in het park en trakteer je vader op een rondje. De toegang is gratis voor iedereen.

3e Historische Rijwieltocht Ommen

Op zaterdag 22 juni 2024 organiseert het Rijwielmuseum Ommen een rit op historische rijwielen van ongeveer 25km in de omgeving van Eerde.

 • Datum: Zaterdag 22 juni 2024
 • Verzamelen: Vanaf 10:00 uur in het Rijwielmuseum, Kerkplein 6, Ommen
 • Vertrek: Rond 11:00 uur
 • Kosten: € 10,00 euro per persoon, inclusief koffie /thee met koek of cake bij binnenkomst en een kroket en frisdrank en gezellige muziek bij terugkomst. Er is een lunchstop bij Biologisch Melkveebedrijf en IJsboerderij de Meulenhorst, waar je zelf voor je lunch dient te zorgen. Drankjes en ijs zijn ter plaatse te koop.
 • Aanmelden: Via j_overweg@hotmail.com of via het contactformulier op www.fietsmuseumommen.nl. Aanmelden kan tot 15 juni en er is plaats voor maximaal 40 deelnemers

Panelenpad

Verspreidt door de binnenstad van Ommen hangen ongeveer 30 panelen, vervaardigd door de kunstenaars van Vechtdalkunsten. Deze panelen maken wandelen door het centrum ook na sluitingstijd van de winkels een unieke ervaring. De panelen zijn genummerd en weergegeven op een plattegrond die te vinden is in een brochure, verkrijgbaar bij winkels in het centrum van Ommen.

Ballonfestival Hardenberg

Drie dagen lang feest langs de Vecht in Hardenberg! Van donderdag 27 juni tot en met zaterdag 29 juni 2024 vindt het Ter Steege Ballonfestival Hardenberg weer plaats. Dit festival is een begrip in de regio en biedt ballonvaarten, een Drakenbootrace en een muziekprogramma in de grote feesttent.

Hoogtepunten:

 • Ballonvaarten: Als de weersomstandigheden het toelaten, stijgen er dagelijks zo’n 35 nationale en internationale ballonnen op, inclusief enkele Special Shapes. Voorbereidingen beginnen rond 19:30 uur.
 • Brunink Drakenbootrace: Spanning en sensatie op het water.
 • Muziekprogramma: Geniet van live muziek en feest in de grote feesttent.

Het festival vindt plaats op het evenemententerrein in de uiterwaarden van de Vecht in Hardenberg. Mis het niet!

Bissinghrun Ommen

Datum: 29 juni 2024

Tijd: 18.00 uur

Locatie: Varsenerdijk - De Voormars

De Oegema Bissinghrun is een jaarlijks hardloopevenement georganiseerd door Atletiekvereniging ACO Van Elderen. Dit jaar wordt het evenement dichter bij het centrum van Ommen gehouden om de betrokkenheid van de lokale bevolking en bezoekers te vergroten.

Afstanden:

 • Univé 10 mijl: Gecertificeerde route.
 • 4 mijl: Geschikt voor alle niveaus.
 • 1 mijl jeugdloop: Voor kinderen van 7 t/m 15 jaar.

De route loopt door het centrum van Ommen en het buitengebied van Varsen, inclusief een passage over de stuw van Vilsteren. Meer informatie en inschrijven via www.bissinghrun.nl

Vaderdag - zondag 16 juni

Vaderdag is een feestdag ter ere van vaders, waarbij het vaderschap en het belang van vaders voor de opvoeding en verzorging van hun kinderen wordt gevierd. In Nederland vieren we dit op de derde zondag van juni. Hier zijn enkele cadeau-ideeën voor vaders die van kamperen houden:

Cadeautips:

Campinglamp met speaker: De Florac Plus lamp is vochtbestendig, dimbaar, oplaadbaar en heeft een ingebouwde speaker. Verbinden via Bluetooth voor sfeer en muziek. Te koop bij www.human-comfort.com

Samen naar buiten: Het boek ‘Alle kinderen naar buiten’ biedt seizoensgebonden activiteiten voor kinderen en ouders. Verkrijgbaar bij www.vogelbeschermingshop.nl

Stijlvolle toilettas: Een retro caravan toilettas van Van Go Collections, gemaakt van duurzaam materiaal. Te koop bij www.vangocollections.com

Kookboek voor kamperende vaders: ‘Kampeerkoken’ door Julius Jaspers biedt eenvoudige en heerlijke recepten voor op vakantie. Verkrijgbaar bij www.bruna.nl/ boeken/kampeerkoken

Leuke mok: Een stevige porseleinen mok met campingthema. Verkrijgbaar bij www.wamo.nl/Mok-Caravan-camper-Wildwood

SeatZac: Een opblaasbare zitzak om te relaxen voor de tent. Verkrijgbaar bij www.bol.com

BBQ Multi-Tool: Een 5-in-1 barbecuegereedschap, perfect voor op de camping. Verkrijgbaar bij www.eenmannenkado.nl/barbecue-multi-tool-5-in-1.html

Deurmat voor de caravan: Een praktische deurmat, verkrijgbaar in verschillende designs. Verkrijgbaar bij www.ilovekamperen-shop.nl/deurmat

Stijlvolle Thermoskan: De Rebel Outdoor thermosfles, ideaal voor warme en koude dranken. Verkrijgbaar bij www.obelink.nl

                                                                                                          

Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?