Bostheater Ommen

Direct naast Ommerland ligt het grootste openluchttheater van Nederland, namelijk Bostheater Ommen! Camping Ommen is dan ook de meest geschikte locatie om te overnachten wanneer je bij een optreden of theatershow bent geweest. Je hoeft niet meer naar huis te rijden, en je kunt er zelfs een leuk weekendje weg van maken! We bieden verschillende accommodaties van een luxe chalet, comfortabele bungalow tot een geweldige glamping lodge! Heb jij een eigen kampeermiddel? Dan zijn er genoeg prachtige kampeerplaatsen midden in het bos om heerlijk te kamperen.

Bostheater Ommen is een openluchttheater en ligt prachtig midden in het bos van Vechtdal Overijssel. Het bostheater heeft een capaciteit van maar liefst 2.500 personen en de is akoestiek geweldig! Daardoor vinden veel artiesten het een fantastische ervaring om hier te mogen spelen. Ja, ook de bekende artiesten van vroeger en vandaag de dag komen zelfs jaarlijks terug naar Bostheater Ommen! De Dijk, Edwin Evers Band of Danny Vera zijn één van de grote namen, maar ook minder bekende artiesten en theaterstukken worden hier gehouden. Zelfs de jaarlijkse musical van de camping samen met het animatieteam kun je hier bewonderen!

Boek je vakantie

Stichting Bostheater Ommen

In 2007 is stichting bostheater Ommen opgericht met het doel de instandhouding van het grote openluchttheater als cultureel erfgoed. Al in begin jaren vijftig werd aan de voet van de Besthemerberg dit prachtige openluchttheater gebouwd. Na vele glorie jaren is het bostheater ook jaren nauwelijks gebruikt en door de jaren heen zelfs verwaarloosd. Met financiële bijdragen van Provincie Overijssel, Gemeente Ommen, Staatsbosbeheer en Vakantiepark Ommerland (eerder Recreatiecentrum Besthmenerberg) is het verwaarloosde openluchttheater in 2013 volledig opgeknapt zonder het karakter van het theater aan te tasten.

Steeds meer ontdekken nu deze inspirerende en magische openluchttheater en de bezoekersaantallen blijven stijgen! Alle opbrengsten gaan naar Stichting Bostheater Ommen die alles geheel met vrijwilligers doet! De stichting is daarom nog steeds een non-profit organisatie. Dat is iets waar we trots op zijn, dus neem vooral een kijkje op hun website!

Website Bostheater Ommen
Bostheater Ommen Camping Ommerland 4
Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld! Vandaag zijn wij bereikbaar tot 17:00 uur
Of bekijk de antwoorden bij onze veelgestelde vragen

Wil je boeken?

Boek nu nog je verblijf bij Vakantiepark Ommerland en geniet van de prachtige omgeving en de vele uitjes die te doen zijn!

Boek direct
Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?