Informatie nieuwe jaargasten

We zijn erg blij met jou als nieuwe jaargast! Lees hier alle praktische zaken die handig en leuk zijn om te weten.

Nieuwsbrief

Iedere maand ontvang je per mail de nieuwsbrief van Ommerland met informatie en leuke weetjes over het park! Twee keer per jaar krijg je van ons de krant Ommernieuws thuis gestuurd met daarin informatieve en leuke artikelen! Heb je een keer iets leuks dat je met andere gasten van Ommerland wilt delen? Laat het ons weten, wie weet plaatsen wij dit in de nieuwsbrief!

Social Media

Ommerland is ook te vinden op Facebook en Instagram. Like en volg ons, dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Noodgevallen

Mocht je technische problemen ondervinden gedurende je verblijf, dan kan je, tijdens openingstijden van de receptie, het nummer van Ommerland bellen (0529-451362). Buiten openingstijden kun je voor dringende noodgevallen, wanneer je een ambulance nodig hebt, als er brand is etc. (hier valt geen tv- of internetstoring onder) bellen met ons noodnummer 06-53697372. Je kunt natuurlijk de nooddiensten ook zelf telefonisch bereiken via 112. De receptie of het noodnummer dient te allen tijden ingelicht te worden zodat wij de hulpdiensten kunnen opvangen en begeleiden.

Digitale televisie

Op het gehele park kun je alleen het digitale kabel-tv signaal ontvangen. Van belang is dat je eerst controleert of je de digitale zenders kunt ontvangen op je tv. Dit doe je door de instellingen op antenne te zetten in plaats van op kabel. Het kan zijn dat je tv niet geschikt is voor digitale kabel-tv. De tv moet namelijk beschikken over een ingebouwde DVB-T tuner en MPEG-4. Moderne toestellen (jonger dan 4 jaar) van de gerenommeerde merken zijn hier over het algemeen standaard mee uitgerust.

Eindafrekening + Voorschotnotas

In december worden de meterstanden opgenomen en wordt de eindafrekening opgemaakt. Op deze eindafrekening zie je het verbruik van het afgelopen jaar, worden de betaalde voorschotten gecrediteerd en wordt het voorschot voor het nieuwe jaar berekend. Dit nieuwe voorschot is verdeeld over 4 kwartalen: het eerste kwartaal betaal je tegelijk met de eindafrekening half januari. Half maart, juni en september betaal je het 2de, 3de en 4de voorschot. Je ontvangt hier aparte facturen van. Aangezien je nieuw bent is er nog geen verbruik op je naam geweest en wordt er een standaard voorschotnota van € 100,- per kwartaal voor je aangemaakt (mits anders is afgesproken). Mocht je dit bedrag willen veranderen dan horen we dit graag van je.

Installeer de app

In de app kun je inloggen met de door ons toegestuurde inloggegevens. Hier vind je jouw jaarnota onder ‘Mijn Reservering’. Onder het kopje ‘Mijn Facturen’ vind je facturen die niet gekoppeld zijn aan je jaarnota zoals voorschot- en energienota's. Hier kan je ook makkelijk nota's betalen.

Je vindt in deze app ook de openingstijden, het animatieprogramma, je kunt broodjes bestellen bij de supermarkt, een massage boeken bij Ommer Oase, een leuke activiteit bij het klimpark (NuNature) reserveren of een ponyactiviteit bij de manege. Houd het animatieprogramma goed in de gaten op de app, wijzigingen kunnen op het laatste moment (bijv. door weersomstandigheden) nog doorgevoerd worden.

Download de app

Vuilafvoer

Wij vinden het belangrijk om afval te scheiden ten behoeve van het milieu. Huishoudelijk afval kan in een gesloten zak in de daarvoor bedoelde perscontainer in de milieustraat gedeponeerd worden. Papier gaat in de papierbak en glas in de glascontainer. Er is een kledingbox aanwezig bij de milieustraat. De receptie is voorzien van een box waar lege batterijen, cartridges en telefoons in gedeponeerd kunnen worden. De opbrengst gaat naar het goede doel stichting “hulphond”. Grofvuil dient zelf afgevoerd te worden naar een officiële gemeentelijke stortplaats. We krijgen soms de vraag waarom plastic afval bij Ommerland niet al in de milieustraat wordt gescheiden. Onze afvalverwerker doet dit namelijk liever zelf. Om plastic afval milieutechnisch rendabel in te inzamelen is het van belang dat het plastic (enigszins) gelijksoortig is.

Slagboom

Je kunt 24 uur per dag in- en uitrijden met het kenteken van je auto, wel vragen wij niet tussen 23.00 en 07.00 uur over het park te rijden als er geen noodgeval is. Mocht je kenteken niet geregistreerd staan, dan gaat de slagboom niet open. Geef dan bij de receptie je kenteken door. Wijzigt het kenteken: laat dit ons weten, zodat we het kenteken voor je kunnen aanpassen. Er mag 1 auto tegelijk het park op bij een jaarplaats. Wil je standaard met 2 auto's gelijk het park op kunnen rijden, dan zijn hier kosten aan verbonden. De meerprijs hiervoor is € 85,00 *prijspeil 2024. Je kunt de 2e auto per mail of bij de receptie aanvragen.

Internet op je jaarplaats

Het is mogelijk om internet te verkrijgen op je jaarplaats. In de jaarplaatsmap vind je het formulier 'inschrijfformulier gebruik kabelinternet' om dit aan te vragen. Je dient hiervoor een modem aan te schaffen, deze is verkrijgbaar via de receptie en kost eenmalig € 187,00, de installatie wordt gerealiseerd door de technische dienst. Vervolgens kun je een internetabonnement afsluiten:

Jaarabonnement

Zilver Snelheid max. 10 Mbps.
€ 177,-

Goud Snelheid max. 50 Mbps
€ 297,-

Bezoekers en logés

We willen jouw verblijf bij Ommerland zo leuk en gezellig mogelijk maken en daarom hebben we diverse mogelijkheden voor het ontvangen van logés/bezoekers. Hieronder hebben we de mogelijkheden voor je opgeschreven:

  • Bezoekers (zonder gebruik zwembad): gratis (excl. parkeren binnen de slagboom € 5,00 per auto per dag)
  • Bezoekers (met gebruik zwembad): € 6,00 p.p. per dag (excl. parkeren binnen de slagboom € 5,00 per auto per dag)
  • Logés horende bij familie t/m 2e graad (ouders, grootouders, kinderen, kleinkinderen, broers en zussen) Ook mogelijk als hoofdhuurder niet aanwezig is. Gratis, mits vooraf aangemeld. (Incl. gebruik zwembad en excl. toeristenbelasting € 1,25 p.p.p.n.)
  • Logés niet horende bij familie t/m 2e graad of niet vooraf aangemeld: Alleen mogelijk als hoofdhuurder tegelijkertijd aanwezig is. Kosten: € 6,00 p.p.p.n. (incl. gebruik zwembad) (excl. parkeren binnen de slagboom € 5,00 per auto per dag en excl. toeristenbelasting € 1,25 p.p.p.n.)
  • Logés afkopen: Alleen mogelijk als hoofdhuurder tegelijkertijd aanwezig is. Kosten: € 110,- bij ontvangst van 1 logé per keer. € 220,- bij ontvangst van meerdere logés per keer (excl. parkeren binnen de slagboom € 5,00 per auto per dag)

Alle genoemde prijzen zijn op basis van prijspeil 2024

Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?