Kamperen Huren
Ontdek ons park Menu

Informatie nieuwe jaargasten

We zijn erg blij met jou als nieuwe jaargast! Lees hier alle praktische zaken die handig en leuk zijn om te weten.

Nieuwsbrief

Iedere maand ontvang je per mail de nieuwsbrief van Ommerland met informatie en leuke weetjes over het park! Twee keer per jaar krijg je van ons de krant Ommernieuws thuis gestuurd met daarin informatieve en leuke artikelen! Heb je een keer iets leuks wat je met andere gasten van Ommerland wilt delen? Laat het ons weten, wie weet kunnen we het plaatsen in de nieuwsbrief!

Social Media

Ommerland is ook te vinden op Facebook en Instagram. Like en volg ons, dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Noodgevallen

Mocht je technische problemen ondervinden gedurende je verblijf, dan kan je, tijdens openingstijden van de receptie, altijd het nummer van Ommerland bellen (0529-451362). Buiten openingstijden kun je voor zeer dringende noodgevallen, bijv wanneer je een ambulance nodig hebt, als er brand is etc. bellen met 06-53697372. Je kunt natuurlijk de nooddiensten ook zelf telefonisch bereiken via 112.

Digitale televisie

Op het gehele park kun je alleen het digitale kabel-tv signaal ontvangen. Van belang is dat je eerst controleert of je de digitale zenders kunt ontvangen op je tv. Dit doe je door de instellingen op antenne te zetten in plaats van kabel. Het kan zijn dat je tv niet geschikt is voor digitale kabel-tv. De tv moet namelijk beschikken over een ingebouwde DVB-T tuner en MPEG-4. Moderne toestellen (jonger dan 4 jaar) van de gerenommeerde merken zijn hier over het algemeen standaard mee uitgerust.

Eindafrekening + Voorschotnotas

In december worden de meterstanden opgenomen en wordt de eindafrekening opgemaakt. Op deze eindafrekening zie je het verbruik van het afgelopen jaar, worden de voorschotten gecrediteerd en wordt het voorschot voor het nieuwe jaar berekend. Dit nieuwe voorschot is verdeeld over 4 kwartalen: het eerste kwartaal betaal je tegelijk met de eindafrekening half januari. Half maart, juni en september betaal je het 2de, 3de en 4de voorschot. Je ontvangt hier aparte facturen van. Aangezien je nieuw bent is er nog geen verbruik op je naam geweest en wordt er een standaard voorschotnota van € 100,- per kwartaal voor je aangemaakt (mits anders is afgesproken), mocht je dit bedrag willen veranderen dan horen we dit graag van je.

Installeer de app

Alle actuele informatie kun je vinden op de webpagina www.geefjeop.nl. Deze pagina kun je als app op je telefoon opslaan en zo dagelijks raadplegen.

Android: Ga op je telefoon naar www.geefjeop.nl, klik op de 3 bolletjes bovenin je browser en kies voor: toevoegen aan startscherm.

IPhone: Ga op je telefoon naar: www.geefjeop.nl, klik op het downloadsymbool en kies voor: zet op beginscherm.

Je vindt in deze app de openingstijden, het recreatieprogramma, je kunt broodjes bestellen bij de supermarkt, een pony reserveren bij de manege, activiteiten reserveren bij NuNature, online bij de horeca bestellen en nog veel meer. Houd het recreatieprogramma goed in de gaten op de app, wijzigingen kunnen op het laatste moment nog doorgevoerd worden (bijv. door weersomstandigheden).

Vuilafvoer

Wij vinden het belangrijk om afval te scheiden ten behoeve van het milieu. Huishoudelijk afval kan in een gesloten zak in de daarvoor bedoelde perscontainer in de milieustraat gedeponeerd worden. Papier kan in de papierbak en glas in de glascontainer. Grofvuil dient zelf afgevoerd te worden naar een officiële gemeentelijke stortplaats. We krijgen soms de vraag waarom plastic afval bij Ommerland niet al in de milieustraat wordt gescheiden. Onze afvalverwerker doet dit namelijk liever zelf. Om plastic afval milieutechnisch rendabel in te inzamelen is het van belang dat het plastic (enigszins) gelijksoortig is.

Slagboom

Je kunt 24 uur per dag in- en uitrijden met het kenteken van je auto, wel vragen wij niet tussen 22.00 en 07.00 uur over het park te rijden als er geen noodgeval is. Mocht je kenteken niet geregistreerd staan, dan gaat de slagboom niet open. Geef dan bij de receptie je kenteken door. Wijzigt het kenteken: laat dit ons weten, zodat we het kenteken voor je kunnen aanpassen.

Internet op je jaarplaats

Het is mogelijk om internet te verkrijgen op je jaarplaats. In de jaarplaatsmap vind je het formulier inschrijfformulier gebruik kabel internet om dit aan te vragen. Je dient hiervoor een modem aan te schaffen, deze is verkrijgbaar bij de receptie en kost eenmalig € 162,50. Vervolgens kun je een internetabonnement afsluiten:

Jaarabonnement

Zilver Snelheid max. 10 Mbps.
€ 161,00

Goud Snelheid max. 50 Mbps
€ 270,00

Bezoekers en logés

  • We willen jouw verblijf bij Ommerland zo leuk en gezellig mogelijk maken en daarom hebben we diverse mogelijkheden voor het ontvangen van logés/bezoekers. Hieronder hebben we de mogelijkheden voor je opgeschreven:
  • Bezoekers (zonder gebruik zwembad): gratis (excl. parkeren binnen de slagboom € 5,00 per auto per dag)
  • Bezoekers (met gebruik zwembad): € 5,00 p.p. per dag (excl. parkeren binnen de slagboom € 5,00 per auto per dag)
  • Logés horende bij familie t/m 2e graad (ouders, grootouders, kinderen, kleinkinderen, broers en zussen) Ook mogelijk als hoofdhuurder niet aanwezig is. Gratis, mits vooraf aangemeld. (Incl. gebruik zwembad en excl. toeristenbelasting € 1,25 p.p.p.n.)
  • Logés niet horende bij familie t/m 2e graad of niet vooraf aangemeld: Alleen mogelijk als hoofdhuurder tegelijkertijd aanwezig is. Kosten: € 5,00 p.p.p.n. (incl. gebruik zwembad) (excl. parkeren binnen de slagboom € 5,00 per auto per dag en excl. toeristenbelasting € 1,25 p.p.p.n.)
  • Logés afkopen: Alleen mogelijk als hoofdhuurder tegelijkertijd aanwezig is. Kosten: € 105,- bij ontvangst van 1 logé per keer. € 210,- bij ontvangst van meerdere logés per keer (excl. parkeren binnen de slagboom € 5,00 per auto per dag)

Alle genoemde prijzen zijn op basis van prijspeil 2023

Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!