Kamperen Huren
Ontdek ons park Menu

Maak kennis met de pony’s van Pony Manege Ommerland

Bij Pony Manege Ommerland staan ruim 20 Shetlandpony’s te trappelen om jou te ontmoeten. We stellen je hieronder ze graag aan je voor!

Kom ponyrijden, aaien en verzorgen bij onze super leuke vakantiepark met ponys! Er worden ook leuke pony activiteiten georganiseerd zoals hoefijzer versieren, ponytaart maken, leuke spelletjes in de bak of help mee om de pony’s naar de wei te brengen! Of misschien wil jij liever je eigen verzorgpony tijdens je vakantie!

Boek je vakantie

Polly

Maak kennis met lieve en brave Polly. Polly is met haar zwarte kleur en lange manen een mooie verschijning en dat weet ze.

Polly is onze diva en af en toe een beetje eigenzinnig. Ben je lief voor Polly, dan is zij lief voor jou. Polly is gek op eten en houdt dit graag voor haar zelf. Dus als Polly aan het eten is dan kun je haar beter niet storen. Wij snappen Polly wel, lekker eten doe je het beste in rust. Poly kan soms schrikken als je achter haar staat, dus het beste benader je haar altijd van voren.

Vakantiepark met verzorgpony Ommen 26

Oma Romy

Oma Romy, zo noemen wij haar. Romy is samen met Penny de oudste van de stal. Oma Romy geniet graag in alle rust van haar oude dag. Ze doet alles lekker op haar eigen tempo en dat tempo is een beetje sloom.

Oma Romy vindt alles prima, zolang het maar rustig aan gaat. Oma Romy is daardoor heel geschikt voor de kleinere ruitertjes en voor de wat bange ruitertjes. Oma Romy is ontzettend lief!

Vakantiepark met verzorgpony Ommen 34

Shelly

Shelly is één van onze jongste pony’s. Ze moet nog wel veel leren, maar dat is logisch als je nog niet zolang meedraait.

Ze moet ook een beetje wennen als je aan haar hoofd zit en snelle bewegingen naar haar hoofd vindt ze niet fijn. Shelly houdt heel erg veel van gras eten. Dat is zo lekker groen en mals!

Als Shelly gras ziet dan moet je wel een beetje stevig in je schoenen staan om haar uit te leggen dat ze netjes met je mee moet blijven lopen. Maar als Shelly eenmaal aan de wandel is, dan is ze lekker vlot!

Vakantiepark met verzorgpony Ommen 27

Bassie

Pony Bassie is een beetje een clown. Hij is heel eigenwijs en hij geen zin heeft dan gaat hij ook echt niet met je mee.

Soms moeten we hem ophalen met de golfkar, omdat hij dan niet verder wil lopen. Kun jij daar net als wij om lachen? Dan heb je aan deze clown een hele lieve pony vriend. Als Bassie namelijk wel zin heeft dan kun je alles met hem doen. Bassie is namelijk nergens bang voor.

Vakantiepark met verzorgpony Ommen 33

Penny

De liefste en oudste pony van Manege Ommerland, dat is oma Penny. Met haar witte kleur en roze neusje herken je haar zo tussen alle andere pony’s. Penny woont van alle pony’s het langste op Ommerland en maakt iedereen blij.

Ook als je niet zo handig bent met pony’s dan kun je met Penny op pad. Penny is heel lief en doet alles voor je. Wandelen, poetsen, versieren, ze vindt het allemaal leuk. Alleen op het asfalt wandelen dat vindt ze niet zo fijn aan haar voeten.

Dus neem haar vooral lekker mee het bos in, daar geniet ze van!

Vakantiepark met verzorgpony Ommen 22

Brownie

Brownie is de één van de kleinsten van het stel. En daardoor heel geschikt voor de jongste ruitertjes. Brownie is niet alleen mooi klein, maar ook heel erg lief.

Hij kijkt misschien wat eigenwijs op deze foto, maar hij is vooral heel braaf.

Ga jij met Brownie op pad? Brownie heeft wel af en toe jeuk aan zijn manen en staart, dat noemen ze zomereczeem. Dan wil hij even ergens tegenaan schuren tegen de jeuk.

Vakantiepark met verzorgpony Ommen 21

Loesje

Loesje is onze knappe bruine pony. Loesje is geen echte Shetlandpony, maar net een maatje groter en ideaal voor wat langere kinderen.

Loesje is onwijs lief, maar soms een beetje ondeugend. Ben jij dat ook? Dan zijn jullie een goede match. Boomstammen kunnen voor Loesje spannend zijn, dus daar moet je in het bos een beetje rekening mee houden.

Maar zeg nou zelf, zo’n boomstam kan er ook beest heel eng uit zien toch of toch niet

Vakantiepark met verzorgpony Ommen 23

Humpy

Maak kennis met Humphy. De aller aller kleinste pony Ponymanege Ommerland.

Humphy is net als Brownie heel geschikt voor de allerkleinste ruitertjes. Humphy is ook heel erg lief en doet alles lekker rustig aan. Bij Humphy moet je geen haast hebben, gewoon lekker rustig aan. Het is immers vakantie! Humphy vindt verder alles goed, als het maar lekker rustig gaat.

Vakantiepark met verzorgpony Ommen 32

Bont

De vacht van Bont is zwart met wit, net als een koe.

Een bonte koe en daar heeft hij ook zijn naam aan te danken. Bont heeft iets wat hij heel graag doet en dat is rollen in het bos. Dat vindt hij zo lekker! Hij doet dat meestal niet als je er op zit, maar hij kan het soms wel proberen.

Bont is zo gek op zand. Verder is Bont super lief en gaat hij graag met je op pad.

Bij Bont moet je er wel goed opletten dat je de singel van zijn ‘zadeltje’ niet te strak doet.

Zorg dat er een hand tussen de singel en zijn buik past, dan zit het voor hem fijn.

Vakantiepark met verzorgpony Ommen 20

Aagje

Dit ons nieuwsgierige Aagje en ze is ook echt heel nieuwsgierig. Aagje wil overal bij zijn. Als je de paddock in loopt,  is Aagje de eerste pony die naar je toe komt lopen.

Ze is altijd vrolijk en nieuwsgierig, wie ben jij, wat kom je doen, heb je wat lekkers? Aagje maakt graag kennis met jou.

Aagje gaat graag wandelen met jou op haar rug, maar houdt dan wel van lekker vlot doorwandelen. Dus je moet Aagje wel een beetje bij kunnen benen.

Vakantiepark met verzorgpony Ommen 29
Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!