Maandelijkse nieuwsbrief

De zomervakantie komt steeds dichterbij en we kunnen niet wachten om met zijn allen van een lange, welverdiende vakantie te genieten. We hebben al een heerlijke zomerse week achter de rug en er staan deze zomer weer zoveel leuke activiteiten op de agenda! We vertellen je hier meer over in deze nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief is een speciale uitvoering. Een nieuwsbrief vol extra’s, interviews en leuke wetenswaardigheden. We wensen jullie veel leesplezier en een fantastische zomervakantie!

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

Belangrijke mededeling over de slagboom

Evenementen op Ommerland

De Ommer Bissingh: een mooie zomer voor iedereen!

Uitjes in de omgeving

Volg Brasserie Ommerland!

Brasserie Ommerland heeft sinds kort een eigen Instagram-account!

Volg ze voor de laatste nieuwtjes en leuke aanbiedingen.

Volg de brasserie
Brasserie Ommerland Camping Ommen

Belangrijke mededeling over de slagboom!

Velen van jullie hebben het vast al wel gemerkt: onze slagboom heeft een belangrijke update gehad. Normaal gesproken mag je altijd met 1 auto op je jaar-, seizoen- of kampeerplaats staan, tenzij je voor een extra auto betaalt. Vóór de update was het soms mogelijk om met meerdere auto's tegelijk het park op te rijden zonder dat het systeem blokkeerde.

We hebben gemerkt dat de slagboom nu weer volledig naar behoren functioneert. Verscheidene gasten hebben zich, soms verontwaardigd, bij ons aan de balie gemeld of via de intercom laten weten dat ze het park niet op konden. Dit klopt: als je niet voor een extra auto hebt betaald, weigert de slagboom toegang als er al een auto op het park aanwezig is.

Let op: wacht altijd tot de slagboom volledig geopend is voordat je doorrijdt en en rijd per keer slechts met 1 auto door de slagboom. De slagboom sluit automatisch na elk voertuig. Onlangs hebben we een extra bord op de slagboom geplaatst om dit te benadrukken.

De regels omtrent het parkeren worden regelmatig in onze nieuwsbrieven vermeld en daarbij vinden de seizoengasten deze terug op het jaarlijkse formulier waarop zij hun kentekens en het aantal auto’s opgeven waarmee ze het park willen oprijden.

Je kunt een 2de auto afkopen voor € 85,00, zodat je altijd met een 2de auto het park op kunt. Bezoekers en/of logés dien jij, als gast van ons park, bij ons aan te melden en hiervoor de kosten te betalen. Doe je dit niet, dan betalen je gasten dit zelf bij ons aan de balie. Auto’s die op de parkeerplaats worden geparkeerd hebben een parkeerkaart nodig, deze kun je op de dag van het parkeren ophalen bij de receptie.

Honden en katten

Honden en katten zijn fantastische huisdieren, die je leven vullen met liefde, vreugde en soms een beetje chaos. Maar laten we eerlijk zijn, het meenemen van je harige vriend naar de camping komt met een paar regeltjes. Lees deze dus weer eens door, zodat je weer even weet hoe het ook alweer zit.

Bekijk ons honden- en kattenreglement

Door je aan deze regels te houden, geniet je van een fijn samenzijn met je harige huisgenoot én je mederecreanten.

dubbel

Evenementen op Ommerland

De zomer komt eraan en vanaf 6 juli krijgen de eerste scholen in het zuiden van Nederland vakantie, op 13 juli volgt het midden en vanaf 20 juli heeft ook onze regio zomervakantie.

Het animatieprogramma staat deze zomer weer bol van leuke activiteiten en we lichten we er graag een aantal uit, die jullie echt niet mogen missen:

Huifkartocht

Data: 18 juli, 8 augustus en 22 augustus.

Boek een huifkartocht en ontdek de omgeving van Ommerland met paard en wagen! Een paar keer per jaar komt er een huifkar met 2 paarden naar Ommerland. Na inschrijving en tegen betaling kun je mee met het hele gezin. Tijdens deze prachtige rit door de bosrijke omgeving van Ommen wordt er een loting gehouden met mooie hoefijzers als prijs.

Musical ‘De 3 Biggetjes’

Data: 23 t/m 25 juli

Doe jij mee met de geweldige musical 'De 3 Biggetjes'? Dit mag je niet missen. Het wordt een geweldige musical voor en door de kinderen van Ommerland. De kinderen die zich inschrijven krijgen allemaal een rol en gaan 3 dagen oefenen om op de laatste dag een prachtige uitvoering te geven.

Mud Run

Datum: 26 juli

Niet bang om vies te worden? Ga de uitdaging aan en doe mee met de Mud Run van Ommerland.

Meedoen aan deze Mud Run is er eentje voor op je bucketlist. Een parcours vol modder, hindernissen en lol met je vrienden, waar je jaren later nog met een glimlach op terugkijkt en over opschept op feestjes! Geef je op en doe mee!

Braderie

Data: 28 juli en 11 augustus

Heerlijk struinen over de braderie, er is altijd wel iets wat je leuk vindt! De braderie is van 10.00 tot 17.00 uur te vinden op de weg tussen de Milieustraat en de Brasserie. Wil je als gast van Ommerland zelf een marktkraam huren, dan kun je dit regelen via www.blonkmarkten.nl of via info@blonkmarkten.nl

Spooktocht

Data: 28 juli en 15 augustus

Tijdens de zomervakantie zijn er twee spooktochten. Kom jij met ons griezelen in de bossen van Ommerland? Geef je binnenkort op als spook of deelnemer voor een griezelig avondje uit.

Excursie met de boswachter

Datum: 30 juli

Ga mee met boswachter Jos en leer over alles wat groeit en leeft in de bossen rondom Ommerland.

Je kunt je te zijner tijd inschrijven voor deze leerzame activiteit waarbij de kinderen onder begeleiding van een volwassene op pad gaan.

Light Walk

Datum: 2 augustus

Ontdek alle lichtjes in de bossen van Ommerland! Loop mee tijdens de prachtige Light Walk over het park en laat je verrassen. Er wordt altijd een beroep gedaan op onze vaste gasten met de vraag om hun tent of caravan of zelfs hun hele kavel te versieren en in lichtjes te hullen. Doe jij mee?

Goochelshow

Datum: 4 augustus

Kom kijken naar de spectaculaire goochelshow van Magic Marc! Hoe doet hij dat toch? Hij weet jong en oud te verbazen met zijn indrukwekkende goochelkunsten. Deze ultieme familiegoochelaar tovert gegarandeerd een glimlach op het gezicht van kinderen van alle leeftijden. Het belooft een fantastische show te worden!

Dropping

Datum: 4 augustus

Een spannende dropping waarbij je geblinddoekt naar een plek wordt gebracht en in groepjes de weg naar de camping terug moet vinden, zonder telefoon. Je krijgt wel een veiligheidshesje aan. Durf jij het aan? Geef je dan binnenkort op en zorg dat je eigen vervoer hebt om op de Drop-Locatie te komen.

Huttenbouwfeest

Datum: 6 en 7 augustus

Bouw mee met het huttenbouwfeest. Maak samen met jouw team van maximaal 8 personen tussen de 6 en 14 jaar, de mooiste, grappigste of origineelste hut! Met pallets, een hamer en een zaag bouw je samen met je leeftijdsgenootjes de 1ste dag een fantastisch hut om deze de 2de dag prachtig te versieren. Bij elke hut mag 1 persoon van 15 jaar of ouder het team begeleiden. Met een pannenkoeken-festijn en een Friet-feest maken we er een geweldig evenement van. Schrijf je van tevoren in! Heb je al een compleet team? Geef je dan tegelijk op, anders word je door ons ingedeeld in een groep. Doe allemaal mee, dan maken we er samen een geweldig Huttenbouwfeest van!

Schrijf je in

Roofvogelshow

Datum: 6 augustus

Kom naar de roofvogelshow bij Ommerland! Misschien herken je wel enkele van de vogels.

Frans en Marga van De Valkenhof presenteren deze show met verschillende soorten roofvogels. Sinds 2003 hebben zij het keurmerk gekregen voor erkend bedrijf valkeniersdiensten, waar ze trots op zijn. Momenteel hebben ze 28 roofvogels, elk met een unieke manier van vliegen, eten en jagen. Tijdens deze show kun je onder andere valken, buizerds, uilen, gieren en een Bald-Eagle van dichtbij zien vliegen.

Color Run

Datum: 8 augustus

Doe mee met de Color Run, een evenement vol kleur, beweging en plezier. The Color Run is van oorsprong een internationaal loopevenement over een parcours van 5 km, waarbij geen tijd wordt genoteerd. Het loopevenement kent geen winnaars of prijzen, lopers worden in diverse kleurpoeders ondergedompeld bij speciale kleurenzones langs het parcours. Je kleedt je in het wit en onderweg word je ondergegooid met verschillende kleuren! Zien we jou daar? Ons kleurenpoeder is veilig en afwasbaar. Witte T-shirts zijn eventueel bij ons te koop.

Dikke Banden Race

Data: 8 en 22 augustus

De afgelopen jaren heeft Gerrit de Jonge de basis gelegd voor de Dikke Banden Race op Ommerland. Dit jaar zet een nieuw team het evenement voort in samenwerking met Ommerland en Ready to Race Jumbo. We hopen dat jullie in grote getalen komen om dit sportieve evenement te beleven en de kinderen aan te moedigen.

Schrijf je in

Voetbalweekend

Datum: 17 en 18 augustus

Dit weekend draait helemaal om voetbal! Ontdek de leukste spellen en activiteiten rondom voetballen. Zo spelen we natuurlijk heel veel wedstijdjes in verschillende leeftijdscategorieën en er zijn diverse voetbalattributen op het sportveld te vinden.

Activiteiten Hondencentrum WRAF

Zaterdag 20 juli, 3 en 17 augustus: Behendigheid voor beginners (gratis)

Zaterdag 27 juli, 10 en 24 augustus: Gehoorzaamheid & trucjes met je hond (gratis)

Zaterdag 3 augustus: Lezing lichaamstaal (gratis)

Zondag 28 juli: Core-stability training - € 30,00 per hond

Zondag 4 augustus: Workshop trekken aan de lijn - € 35,00 per hond

Zondag 11 augustus: Wandeling met uitdagingen (gebruikmakende van de natuur) - € 35,00 per hond

Zondag 18 augustus: Bootcamp met je hond - € 35,00 per hond

Meer informatie en inschrijven via:

Nieuws van Bo & Bibi

Fan van Bo & Bibi? Bij de receptie zijn nu superleuke Bo & Bibi-knuffels te koop. Neem ze gezellig mee naar het theater! 1 Knuffel kost € 14,95 en je koopt ze allebei voor € 25,00.

C7 F048 EA 753 C 4 FF6 9 FC1 2 CE1 D2 A990 A0

De Ommer Bissingh: een mooie zomer voor iedereen!

De Stichting Ommer Bissingh Evenementen organiseert samen met haar partners grootse zomerevenementen in Ommen.

8 juli OPENING

Op de maandag voorafgaand aan de jaarmarkt openen we het zomerseizoen officieel. Dit is een avond met een knipoog naar de ouderen in de gemeente Ommen. Het is al jaren een goed gebruik om ook alle bewoners van de zorginstellingen uit te nodigen voor deze avond, maar natuurlijk is iedereen van harte welkom. Christian en Marvin de Geest verzorgen een spetterend optreden!

9 juli JAARMARKT in het Centrum 08.00 – 16.00 uur

De Ommer Bissingh jaarmarkt is een begrip in wijde omgeving en trekt veel marktliefhebbers naar Ommen. De markt met sfeervolle kramen vindt plaats in het centrum van Ommen. Sinds 1557 wordt deze traditionele jaarmarkt gehouden op de tweede dinsdag in juli. Dit jaar strijden standwerkers om de titel ‘Beste standwerker Ommer Bissingh’. Er zullen 8 standwerkers meedoen om deze mooie prijs binnen te slepen! Tevens komt Hiddo met zijn draaiorgel en zal de Beveiligingsagent “Mobiele Snor” zorgen dat alles goed zal verlopen. Je kunt je laten schminken en volop kersen kopen terwijl je geniet van alles wat Ommen te bieden heeft.

17 juli MUSICSTAR EN SPORT

Braderie: Locatie: Centrum 10.00 – 17.00 uur

Wie wordt de MusicStar Ommen 2024? Dit platform voor nieuw zangtalent kent zijn finale op 17 juli op het Kerkplein na de voorrondes op 20 en 26 juni in de Herberg Music Hall. Maximaal 10 deelnemers strijden om de titel, beoordeeld op zangkwaliteit en uitstraling.

Net als voorgaande jaren vindt ook dit jaar het Jurrie Baas Beach Volleybaltoernooi plaats, nu op de Wulp in Ommen. Dit jaar doen 24 volleybalteams mee, getraind en ongetraind. Supporters zijn van harte welkom! Bij de Wulp organiseert FC Ommen een voetbaltoernooi, compleet met een DJ en een foodtruck met heerlijke drankjes en versnaperingen. In het centrum zal de schietvereniging Gotcha met outdoor lasergame zorgen voor extra plezier. Dansstudio 85 en golfbaan de Hoogengraven verzorgen een golfclinic en andere sportieve activiteiten.

20 juli en 10 augustus KOFFERBAKVERKOOP, KINDERBRADERIE EN KLEDINGRUILBEURS

Kofferbakverkoop Vechtkade en Markt 08.00 – 14.00 uur .

Een lang lint van kofferbakken en fietskarren strekt zich uit van de kruising bij de Vechtbrug tot aan de appartementen op de Vechtkade. Met ruimte voor ongeveer 150 voertuigen belooft de kofferbakverkoop op 20 juli een groot succes te worden. Het opstellen van de voertuigen begint om 08.00 uur op de Vechtkade en Markt in Ommen.

Aanmelden is verplicht en kan alleen via het aanmeldformulier op de website www.ommerbissingh.nl/event/kofferbakverkoop. Vermeld hierbij de gewenste dag, je naam, het kenteken van het voertuig, telefoonnummer en e-mailadres. De kosten bedragen € 12,00 per auto, te betalen aan de organisatie van de Ommer Bissingh tijdens het evenement.

Kinderbraderie Kerkplein en Vrijthof 10.00 – 14.00 uur

Naast de kofferbakverkoop is er op 20 juli ook een kinderbraderie op het kerkplein rondom de Hervormde kerk. Kinderen kunnen hier hun speelgoed, kinderspulletjes en -kleding verkopen. Tussendoor kunnen ze even ontspannen op het springkussen. De kinderbraderie begint om 10.00 uur en eindigt om 14:00 uur. Aanmelden kan binnenkort.

Kledingruilbeurs Bermerstraat tot 14.00 uur

Dit jaar wordt er voor het eerst een kledingruilbeurs georganiseerd, gelijktijdig met de kofferbakverkoop en kinderbraderie aan de Bermerstraat in Ommen. Kleding kan van tevoren of op de dag zelf worden ingeleverd. Voor elk ingeleverd kledingstuk ontvang je een ticket, waarmee je een ander leuk kledingstuk kunt uitzoeken. Houd de website in de gaten voor verdere informatie. Overgebleven kleding wordt gedoneerd aan de Kledingbank Ommen.

24 juli HEMA OMMEN INTERNATIONALE DAG

Braderie: Locatie: Centrum 10.00 – 17.00 uur

In 2022 was het een Duitse dag en in 2023 vloog de Ommer Bissingh tijdens de Internationale Dag de hele wereld over met diverse Internationale dansen, waaronder een Ierse Dansshow, Afrikaanse percussie en buikdansen. Er waren ook demonstraties Kong Fu en Capoeira, een Amerikaans plein met een rodeostier, Amerikaanse auto’s en countrydansers.

Op 24 juli 2024 richt de HEMA Ommen Internationale Dag zich wederom op meerdere landen. Er zal genoeg te doen zijn voor jong en oud. Ben the Banjoman zal zingend door het centrum lopen en bezoekers vermaken. Ook zal de rodeostier terugkeren, evenals de Amerikaanse auto’s. Op het Vechtpodium zijn verschillende Internationale dansen te zien, van Ierse dans tot Djembe-percussie. Er komt zelfs een K3-coverband optreden. We maken er een mooie dag van en proberen zoveel mogelijk culturen en landen te vertegenwoordigen in dans, traditie, eten en drinken.

31 juli LANDBOUWDAG

Braderie: Locatie: Centrum 10.00 – 17.00 uur

De laatste woensdag van juli is traditiegetrouw de Ommer Bissingh Landbouwdag. Dit jaar vindt deze plaats op 31 juli en zit vol activiteiten voor jong en oud, georganiseerd door het Landbouw Team Ommen.

Een van de vaste onderdelen is de fietstocht langs agrarisch gerelateerde bedrijven, met start op het Vrijthof en finish in Ommen. De start is tussen 9.00 uur en 11.30 uur en de kosten bedragen € 3,00 per persoon, inclusief koffie, een fietsboekje en een quiz. Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis en de route is 25 kilometer lang.

Ondertussen wordt bij De Wulp aan de Vecht alles klaargemaakt voor de kalver- en koeienkeuring, met diverse rubrieken zoals de vertederende kabouters, junioren, senioren en een nieuw onderdeel: Showmanship! De keuring begint om 10.00 uur en vindt plaats bij de Vechtbrug met diverse kramen van de boerenmarkt. Daarnaast is er een Agrifair met standhouders die iets vertellen over de landbouw en het agrarisch leven. Er zijn imposante landbouwvoertuigen, een springkussen, activiteiten voor kinderen en diverse eet- en drinkgelegenheden.

7 augustus OMMERLAND KIDSDAG

Braderie: Locatie: Centrum 10.00 – 17.00 uur

De zomer bereikt zijn hoogtepunt met de vrolijke en levendige Ommerland Kidsdag op 7 augustus 2024. Speciaal gericht op de jongste bezoekers, belooft deze dag een onvergetelijk avontuur vol plezier en spannende activiteiten. Het centrum van Ommen wordt omgetoverd tot een speelparadijs met attracties en vermaak voor kinderen van alle leeftijden.

Kinderen kunnen racen op een elektrisch autoparcours door het centrum, genieten van een voorstelling in de pipowagen van Amio en zich laten vermaken door een vertellende piano. Er zullen diverse springkussens, een photobooth, schminken, glittertattoos en nog veel meer zijn. Deze dag is bedoeld om kinderen een veilige en gezellige omgeving te bieden, waar ze kunnen spelen, leren en plezier hebben.

Ommerland is de Hoofdsponsor van deze dag!

14 augustus PLAMECO PALINGROKERIJ Palingrokerij, strijden om het Bissingh Bokaal!

Braderie: Locatie: Centrum 10.00 – 17.00 uur

Palingrokerij en demonstraties: Locatie: Markt 10.00 – 17.00 uur

DJ’s Jan en Dikky (Vinyl Only): Locatie: Vechtpodium 11.00 – 17.00 uur

Zangeres Felicia: Locatie Vechtpodium 14.00 – 16.00 uur

Traditiegetrouw vindt op 14 augustus de Palingrokerij plaats, waarbij de beste palingrokers uit Nederland strijden om de felbegeerde Bissingh Bokaal. Een zevenkoppige jury beoordeelt de ingeleverde paling en er zijn diverse demonstraties te zien. Naast de wedstrijd wordt er vers gerookte paling verkocht. Sommige deelnemers bieden ook gerookte zalm aan.

De wedstrijd begint officieel om 10.00 uur, maar er is vanaf het opbouwen van de rookplek al veel te beleven. Om 16.30 uur worden de winnaars gehuldigd. Daarnaast wordt de traditionele braderie gehouden in het centrum van Ommen, met Vinyl Only DJ’s Dikky Buitenhuis en Jan Bloten en een optreden van Felicia Westerhof op het Vechtpodium de Markt.

21 augustus MEER VOOR MANNEN

Braderie: Locatie: Centrum 10.00 – 17.00 uur

Op de Meer voor Mannendag wordt Ommen omgetoverd tot een enorme showroom. Verschillende auto’s staan door het hele centrum opgesteld. Dit jaar staan cabriolets en de dik-dikker-dikst centraal.

Zoals ieder jaar kun je weer genieten van brommers kieken, en komen de racesimulatoren op de Markt terug. Voor de kinderen is er een grote klimtoren met bungeejump. Op het Kerkplein zal een band optreden en op het Vrijthof demonstreert Brandweer Ommen hoe een normale auto wordt omgebouwd tot cabriolet. Kortom, een dag vol nieuwe activiteiten!

31 augustus Wielerronde Ommerland Ronde van Ommen

Op 31 augustus 2024 kunnen wielrenners zich inschrijven via de KNWU. Er zijn rondes voor Amateurs, Belofte, Elite en Junioren. De start vindt plaats op de Markt in Ommen. Meer informatie via www.rondevanommen.nl

Bostheater Ommen

Edwin Evers Band – 80’s & 90’s Tour

Datum: 5 en 6 juli

Tijd: Theater open 19.00 uur, aanvang 20.30 uur

De Edwin Evers Band brengt een show met muziek uit de jaren 80 en 90. De show is volledig uitverkocht!

Gratis voorstellingen juli en augustus

Vanwege de vakantie van veel vrijwilligers zijn juli en augustus rustiger maanden voor het Bostheater. Toch zijn er in deze maanden verschillende gratis voorstellingen voor kinderen uit de omgeving en de vakantiegangers op ons park en in de regio.

APENNOTEN POP Kindervoorstelling

Datum: 21 juli

Tijd: Theater open 14.15 uur, aanvang 15.00 uur

Apennoten POP komt met een theaterversie van hun succesvolle tv-programma. De voorstelling is interactief en muzikaal, speciaal voor kinderen van 2 t/m 8 jaar. Speciaal voor het festivalseizoen en mooie (buiten)locaties pakken ze het groots aan: deze voorstelling is met de Apennoten-band!

SAVINE

Datum: 28 juli

Tijd: Theater open 14.15 uur, aanvang 15.00 uur

De 28-jarige Savine brengt een soulvolle muziekshow geïnspireerd door artiesten als Adele en Amy Winehouse. Haar meest beluisterde single ‘25 heeft meer dan 8 miljoen streams op Spotify. Vanaf haar veertiende schrijft ze haar eigen muziek en speelt viool en piano. Samen met haar band verkocht Savine in 2023 tijdens hun eerste clubtour verschillende zalen van bekende poppodia uit. In datzelfde jaar stopte Savine met haar fulltimebaan als jurist om zich volledig op haar passie te storten, muziek. In 2024 staat haar eerste album op de planning.

HER MAJESTY

Datum: 3 augustus

Tijd: Theater open 19.00 uur, aanvang 20.30 uur

Her Majesty brengt muziek uit het San Francisco van eind jaren zestig en begin jaren zeventig. Dat wordt dus een heerlijke avond met muziek, aangevuld met projecties, van onder meer Grateful Dead, Jefferson Airplane, Creedence Clearwater Revival, Steve Miller, David Crosby en andere artiesten die San Francisco in die periode aandeden. Let op: Voor dit concert moet je een gratis ticket reserveren. Niet op tijd binnen? Dan vervalt je ticket en kan een ander naar binnen.

Reserveer nu

IETJE & FIETJE Kindervoorstelling

Datum: 4 augustus

Tijd: theater open 14.15 uur, aanvang 15.00 uur

Een muzikale kinderklucht vol humor en Oud-Hollandse liedjes voor jong en oud. Ietje en Fietje zijn twee oude vrouwtjes die samenwonen, waarschijnlijk al hun hele leven. Ze hebben niet veel nodig, want ze hebben elkaar en hun fantasie. Ze belanden constant in de meest grappige en onsamenhangende situaties, waardoor ze zich nooit vervelen en eeuwig jong blijven. Totdat de buitenwereld plots binnenvalt in de vorm van een brief: “Ietje, Fietje, trek jullie baljurk aan, dan kunnen jullie samen naar het bal toe gaan.” Dit veroorzaakt onrust en heisa in het huis van de vrouwtjes.

Meer informatie en overige concerten vind je op: www.bostheaterommen.nl

Bostheater Ommen Camping Ommerland 4

Uitjes in de omgeving!

Kijk- en Doedag

Datum: 30 juni

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur

Locatie: ’t Olde Manegepeerd

Wat is er allemaal te doen:

  • Informatieve rondleiding: Leer alles over de opvang van uitgewerkte manegepaarden. De experts staan klaar om al je vragen te beantwoorden.
  • Paarden verwennen: Breng zelf appels of lekkernijen mee om de paarden te verwennen. Heb je niets bij je? Geen probleem, je kunt hier paardensnoepjes kopen.
  • Gastvrouw en koffie: Geniet van een heerlijk kopje koffie, verzorgd door de gastvrouw.
  • Staltijd om 14.00 uur: Om 14.00 uur gaan de paarden naar hun stal. Dit is het perfecte moment om ze extra aandacht en misschien zelfs een borstelbeurt te geven.
  • Tweedehands paardenspullen en informatie: Vergeet niet te kijken bij de tweedehands paardenspullen en de informatiestand.
  • Leuke spulletjes: Alle vrijwilligers zijn aanwezig om leuke spulletjes te verkopen.
  • Inlevermogelijkheden: Lever je oude kleding, linnengoed, schoenen, frituurvet, cartridges, telefoons en tablets in. Dit helpt 't Olde Manegepeerd om geld in te zamelen.

Combineer je bezoek met een mooie wandeling over de Lemelerberg. Tot ziens!

Blauwvingerdagen

Data: woensdag 3, 10, 17, 24 en 31 juli

Tijd: 10.00 tot 17.00 uur

De Blauwvingerdagen in Zwolle! is één van de grootste braderieën van Nederland met meer dan 50.000 bezoekers. De braderie vindt plaats in de hele binnenstad. De vintage- en brocantemarkt van Vitalis vindt plaats op de Melkmarkt. Op 10, 17, 24 en 31 juli is er ook een Creatief programma op het Grote Kerkplein met vinyl, vintage kleding en meubels, illustraties, workshops, kunst, sieraden en meer. Op het Rode Torenplein staat een Skateramp. Skateboarden via https://skateparkzwolle.nl/

Midzomerfestival Nieuwleusen

Datum: zaterdag 6 juli

Een gezellig festival bij de Grote Kerk, ’t Witte Peerd en Museum Palthehof met kraampjes, livemuziek, hapjes en drankjes en activiteiten voor kinderen. Vechtdal FM komt uitzenden vanaf het festivalterrein.

Deventer Op Stelten

Data: vrijdag12 juli t/m zondag 14 juli

Een internationaal buitentheaterfestival in de binnenstad van Deventer met meer dan 150 gratis toegankelijke voorstellingen. Kijk op www.deventeropstelten.nl voor alle informatie.

Strawberry Fields Festival

Datum: zaterdag 13 juli

Een festival vol muziek, theater en eten in het Oude Gemeentepark in Dedemsvaart! Verheug je op een dag vol muziek, theater, kleinkunst en verrukkelijk eten!

Historisch Festival

Datum: zondag 14 juli

Tijd: 10.00 – 17.00 uur

Locatie: Manege aan de Looweg in Luttenberg

Zomermarkten in het centrum van Dalfsen met een variëteit aan activiteiten en kraampjes.

Een unieke gelegenheid om onder andere voertuigen uit vervlogen tijden in beweging te zien en te bekijken. Voor meer informatie www.delaarman.nl

Blauwe Bogen Dagen in Dalfsen

Data: zaterdag 20, 27 juli, 3 en 10 augustus

Tijd: 10.00 – 17.00 uur

Zomermarkten in het centrum van Dalfsen met een variëteit aan activiteiten en kraampjes. Hier vind je een kleedjesmarkt en kofferbakverkoop, een springkussen en survivalbaan, pannakooi, bungeetrampoline en een leuke huifkartocht.

Dedemsvaria

Data: maandag 29 juli t/m zaterdag 3 augustus

De grootste feestweek van Dedemsvaart met braderie, kermis, spuitvoetbal, autorodeo en een kinderdag. Dit jaar wordt de Dedemsvaria voor de 52e keer georganiseerd. Meer informatie vind je binnenkort op www.visitdedemsvaart.nl

Mag ik mij even voorstellen?

Hallo allemaal! Misschien hebben jullie me al gezien en denk je, hey een nieuw gezicht! Dat klopt, sinds eind april ben ik de nieuwe stagiaire voor dit seizoen op de receptie.

Ik ben Tessa, 18 jaar en ik kom uit Oosterwolde (Friesland). Ik volg momenteel de opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality aan het Friesland College in Leeuwarden. Voor deze opleiding heb ik mijn havo afgerond en daarna ben ik begonnen aan deze studie. Voor mijn eerste stage moet ik 600 uur bij de receptie werken (dus ik ben er de hele zomer).

Na dit schooljaar loop ik een winterstage gericht op de backoffie, mogelijk in Zuid-Spanje of op de Canarische Eilanden. In mijn laatste jaar richt ik me op leidinggevende vaardigheden, wat ik ook in mijn toekomstige baan zou willen. Het lijkt me het leukst om in de toekomst op een vakantiepark te werken. Alleen weet ik nog niet op welke afdeling, want horeca lijkt me ook leuk.

Ik werk nu ook in de horeca, ondertussen alweer 4 jaar. Ik heb eerst op een camping in Appelscha gewerkt en ben daarna overgegaan naar een ander restaurant in Oosterwolde. Ik heb ook nog een ander baantje en dit is in de schoonmaak.

Werken is eigenlijk het liefste wat ik doe, omdat ik de sector waar ik nu in werk zo leuk vind.

Verder heb ik ook nog wat (ouderwetse) hobby’s. Puzzelen vind ik erg leuk om te doen en breien. Voor het breien ben ik nog in leer bij m’n Beppe. Verder vind ik uitgaan met mijn vriend en vrienden erg leuk en we doen dit ook regelmatig!

Ik heb een hele lange tijd gesport, alleen door een (waarschijnlijke) aandoening in mijn knieën moest ik hiermee stoppen. Ik heb vanaf mijn 4e tot mijn 11e aan paardrijden gedaan, daarna heb ik 2 jaar gevoetbald en vanaf m’n 13e tot mijn 17e heb ik Acro gedaan. Nu ga ik 1 tot 2 keer per week naar de sportschool of hardlopen.

Ik ontmoet jullie graag een keer bij de receptie!

Tessa posma 2

Tessa

Onze nieuwe stagiaire

Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?