Kamperen Huren
Ontdek ons park Menu

Maandelijkse nieuwsbrief

Een nieuw jaar is aangebroken, vol nieuwe kansen en mogelijkheden. We hopen dat jullie allemaal een heel positief en gezond begin van het nieuwe jaar hebben gehad en net als wij uitkijken naar dit komende jaar. Wij hebben er heel veel zin in en zijn volop bezig met de voorbereidingen voor heel veel vakantieplezier.

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over: ✅ Energietarieven 2024 bekend ✅ Inzamelprogramma Eeko ✅ Tips voor leuke carnavalsoptochten ✅ Seizoensopening - zaterdag 30 maart

Nieuwjaarsreceptie

Zaterdag 6 januari hebben we weer een gezellige nieuwjaarsreceptie op Ommerland gehad en dit jaar voor het eerst bij Brasserie Ommerland met Cindy en Paul. Super leuk dat ook hun zonen er waren om jullie welkom te heten. Jullie waren in groten getale aanwezig en dat doet ons goed; de verbondenheid met Ommerland is groot, ook al moeten jullie daar soms een stuk voor reizen. De nieuwjaarsreceptie is voor jullie natuurlijk altijd weer een leuk moment om halverwege de winter medeseizoen- en jaarplaats gasten weer even te zien en te spreken.

Het is ook altijd weer een goed moment om jullie te informeren over de plannen voor het komende seizoen. Zaken zoals de overname van Nunature in eigen beheer van Ommerland, het plaatsen van nieuwe verhuurchalets op Ommerhei, een nieuw internetbedrijf waarmee we het vaste internet en de wifi willen verbeteren, en het uitstel van een nieuw binnenzwembad in afwachting van een goede en vooral betaalbare aannemer.

Verder hebben jullie met eigen ogen de prachtig nieuwe speeltuin kunnen bewonderen. Vanaf 15.00 uur konden jullie genieten van een liveoptreden van de Zwolse zanger Henk Klompenmaker (van The Voice Senior). Het was een gezellige en geslaagde middag met lekkere drankjes en hapjes.

Oliebollenactie groot succes!

Op de laatste dag van het jaar hebben Jan & Hillona van de supermarkt een geweldige oliebollenverkoop gehouden! Ze hebben in totaal 400 oliebollen verkocht en dankzij gulle donaties van leveranciers, gasten en familieleden hebben ze maar liefst € 1.000,00 opgehaald. Dit fantastische bedrag komt volledig ten goede aan Stichting Alzheimer Nederland.

Jan en Hillona zeggen nu al: Volgend jaar weer!

Hillona

Energietarieven 2024 bekend

De variabele tarieven voor verbruik elektra, aardas en water voor 2024 zijn vastgesteld.

De nieuwe tarieven, vanaf de meteropname in december 2023, voor de jaarplaatsen zijn als volgt:

Elektra € 0,47 per kWh (2023: € 0,40)

Aardgas € 1,62 per m3 (2023: € 1,45)

Water € 4,07 per m3 (2023: € 3,15)

Elektra tarief seizoenplaats 2024

Voor de seizoengasten die aan het einde van het seizoen meer dan 500 kWh elektra hebben verbruikt, wordt € 0,47 per kWh in rekening gebracht. Bij de voorseizoengasten is er 200 kWh bij de prijs inbegrepen en bij de voorseizoen-plusgasten 225 kWh.

Hoog water

Ook wij op Ommerland hebben te maken gehad met hoog water op de velden. Het waterpeil in de rivieren de Overijsselse Vecht en de Regge bleef maar stijgen door al de regen die eind vorig jaar gevallen is en de grote hoeveelheid smeltwater dat vanuit Duitsland onderweg was. Het grondwaterpeil steeg en al het water kon de grond niet meer in zakken. Zelfs Fietspaden en wandelpaden waren daardoor onbegaanbaar geworden. Dat leverde een hoop ongemak op, maar ook heel even ijspret en mooie beelden. Water, water en nog eens water! Er is weinig aan te doen en we zien gelukkig dat het water aan het zakken is.

Schaatsen

Inzamelprogramma Eeko

Wist je dat de meeste cartridges, mobiele telefoons en tablets herbruikbaar zijn?

Daarom horen ze ook niet thuis op de grote afvalberg. Samen met jullie kunnen wij ervoor zorgen dat lege cartridges en gebruikte mobiele telefoons en tablets een tweede leven krijgen. Samen zorgen wij zo voor een beter leefmilieu en met de opbrengst van de door jullie en ons ingeleverde cartridges en mobiele telefoons steunen we met elkaar Hulphond Nederland. Hulphond Nederland zamelt geld in om mensen te helpen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief.

We hebben dus sinds kort een inzamelbox van Eeko in de receptie staan, naast de legebatterijenbox! Dus heb je lege printercartridges, toners voor zowel laserprinters als inkjets van diverse merken zoals HP, Brother, Samsung, Lexmark, etc., lever ze bij ons in.

Alle mobiele telefoons en tablets mogen in de inzameldoos. Denk hierbij aan merken zoals Apple, Samsung, Nokia, BlackBerry, etc. Deze worden in het Eeko warehouse in Deventer gesorteerd.

Smartphones en tablets die geschikt zijn voor hergebruik, worden gewiped (het definitief verwijderen van alle data, waaronder e-mails, contacten, tekstberichten en alle andere gevoelige gegevens) en klaargemaakt voor (product)hergebruik. Onbruikbare toestellen worden vernietigd. Hierbij worden de grondstoffen gescheiden, zodat die opnieuw gebruikt kunnen worden.

LET OP!

Voordat je je smartphone of tablet inlevert, is het heel belangrijk dat:

• ‘Find My Phone/ tablet’ is gedeactiveerd

• Het Samsung Account of de Google lock is verwijderd

• MDM* is gedeactiveerd

• De screenlock is verwijderd

Er wordt natuurlijk geadviseerd om alle persoonlijke accounts van jouw smartphone of tablet te verwijderen en om het toestel zelf terug te zetten naar fabrieksinstelling.

*MDM, Mobile Device Management, is zakelijke beveiligingssoftware waarmee je de smartphone of tablet op afstand efficiënt beheert, installeert en configureert. Dit gebeurt vanaf één centraal punt en geeft de mogelijkheid om bij verlies of diefstal op afstand de smartphone of tablet te vergrendelen of terug te zetten naar fabrieksinstellingen.

Voor het definitief verwijderen (ook wel wipen genoemd) van de data op jouw ingeleverde smartphone of tablet gebruikt Eeko: Blancco Mobile Device Eraser, geaccrediteerd door onder andere de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en Common Criteria. Dit is speciale software die gegarandeerd alle data van je smartphone en tablet wist.

RunForestRun Ommerland - zaterdag 3 februari - 10.30 uur

Op zaterdag 3 februari vindt de RunForestRun Ommerland weer plaats! Het is een trail rondom de Besthemerberg, een 34 meter hoge heuvel in de Overijsselse gemeente Ommen. De start is vanaf Camping Ommerland. Het gebied is licht geaccidenteerd in het westen, midden en noordoosten van het parcours. De eerste kilometers draait de route rondom de Besthemerberg, daarna gaat de route door de karakteristieke boerenerven van het Eerder Achterbroek, het Landgoed en het zuidelijk deel van de Beerze Bulten. Via grote zandverstuivingen, heuveltjes en de beklimming van “de berg” en de gemene tribune van het Bostheater keren de deelnemers weer terug bij de finish.

Afstand - Start tijd - Ticketprijs

10 km 10.30 uur € 16,50

21 km 10.35 uur € 24,00

44 km 10.50 uur € 28,50

Een vast bedrag van iedere inschrijving wordt geschonken aan een concreet natuurproject in het gebied waarin het evenement wordt georganiseerd.

Meer informatie vind je op www.runforestrun.nl/ommerland/

RunForestRun trailruns

De RunForestRun trailruns zijn exclusieve trailrunevenementen in de mooiste natuurgebieden van Noord- en Oost-Nederland. Deze zijn exclusief door de kleinschaligheid.

In 2014 is het bedrijf Adam & Events opgericht door Wilfried Bats en met zijn bedrijf organiseert hij dus al 10 jaar sportevenementen in de natuur met drie vaste elementen:

 • Relaxte sfeer
 • Prachtige natuur
 • Respect voor elkaar

Inmiddels hebben duizenden deelnemers genoten van deze evenementen.

Run Forest Run

Tips voor leuke Carnavalsoptochten

Carnaval wordt niet alleen maar in het zuiden van het land gevierd. Ook in Zwolle, Salland en het Vechtdal wordt er in bepaalde plaatsen volop carnaval gevierd.

Zaterdag optocht Lemelerveld - 10 februari 13.00 uur

Zaterdag 10 Februari is er weer een optocht bij de Sprokkelaars en deze begint om 13.00 uur.

De wagenbouwers zijn natuurlijk al maanden bezig met de voorbereidingen voor hun creaties. Veel techniek en creativiteit zijn weer toegepast voor de mooiste creaties om, net als andere jaren, een geweldige optocht door het dorp te laten gaan.

Grote Optocht Vilsteren - 11 februari 13.30 uur

De grote optocht van Vilsteren vindt plaats op carnavalszondag en deze grote optocht start om 13.30 uur. Carnavalsvereniging de Piepenplassers organiseert een grootse optocht met meerdere wagens en groepen. Voor jong en oud geweldig om naar te kijken. De optocht bevindt zich in het hart van Vilsteren en gaat drie rondjes rondom de kerk.

Grote Sallandse Carnavalsoptocht - 11 februari 13.00 uur

De Grote Sallandse Carnavalsoptocht in Raalte, is dit jaar op zondag 11 februari. Ook al ben je zelf geen echte carnavalfan, het is wel leuk om met je kind(eren) naar een carnavalsoptocht te gaan kijken. Deze optocht begint om 13.00 uur. Voor velen is de Grote Sallandse Optocht het hoogtepunt van de carnaval. Een bonte stoet van prachtige wagens, loopgroepen en het sporadische ludieke tweetal. De straten van Raalte (Stoppelburcht) zullen gevuld zijn met uitbundige carnavalisten, klaar om verrast te worden.

Multi Light Verlichte optocht Lemelerveld - 13 februari 19.30 uur

Dinsdag 13 Februari vanaf 19.30 uur zal de bonte stoet weer door het dorp Lemerveld trekken. Al heel wat jaren organiseren de Sprokkelaars de verlichte optocht samen met de wagenbouwers uit Lemelerveld, Heino en de Boskamp. Altijd een gigantische afsluiting van 4 dagen carnaval in het Sprokkeldorp. Het belooft dan ook weer een gigantisch spektakel te worden. De stoet volgt de route Parkeerplaats Sportpark, Nieuwstraat, Dorpsstraat, Vilstersestraat, Waterinkweg, Ds. C. Keerstraat, Kerkstraat, Dorpsstraat en vervolgens ontbinding Nieuwstraat.

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie, krokusvakantie of carnavalsvakantie, is een schoolvakantie van een week die meestal wordt gehouden in de tweede helft van februari. Deze vakantie werd in de jaren zeventig ingevoerd bij wijze van onderbreking van de sombere wintermaanden, maar ook op aanvraag van mensen die op wintersport gaan of carnaval vieren. De voorjaarsvakantie is dit jaar voor regio Zuid van 10 t/m 18 februari en voor regio Noord en Midden van 17 februari t/m 25 februari.

In de voorjaarsvakantie kunnen de kinderen iedere ochtend knutselen in de Bo & Bibi Bosclub. Zien we jou daar? Wat er verder allemaal te doen is deze weken kun je binnenkort lezen op de Ommerland-app.

Download de app

Voor in de agenda!

Verder zijn we druk bezig met de voorbereidingen en planning van leuke, grote activiteiten die we het aankomend seizoen gaan organiseren en we willen jullie, natuurlijk als eerste, alvast een aantal belangrijke data verklappen!

 • Zondag 31 maart: Paaseieren zoeken
 • Dinsdag 30 april en 30 juli: Excursie met de boswachter
 • Zondag 5 mei, 28 juli en 11 augustus: Braderie
 • Zaterdag 11 mei en donderdag 18 juli, 8 augustus en 22 augustus: Huifkartocht
 • Dinsdag 23 en woensdag 24 en donderdag 25 juli: Musical de 3 Biggetjes
 • Vrijdag 26 juli: Mud Run
 • Zondag 28 juli en donderdag 15 augustus: Spooktocht
 • Vrijdag 2 augustus: Light Walk
 • Zondag 4 augustus: Goochelshow en Dropping
 • Dinsdag 6 augustus: Roofvogelshow
 • Dinsdag 6 en woensdag 7 augustus: Huttenbouwfeest
 • Donderdag 8 augustus: Color Run
 • Zaterdag 17 en zondag 18 augustus: Voetbalweekend
 • Zaterdag 14 september: Hondenplons
 • Zaterdag 26 oktober: Trick or Treat
Animatie Camping Ommen 32

Seizoenopening – zaterdag 30 maart

Zet het nu alvast in je agenda: de Seizoenopeningsborrel! Op veler verzoek vindt de seizoenopening dit jaar plaats in het tweede weekend van het seizoen. Zaterdag 30 maart van 16.00 tot 19.00 uur nodigen we jullie allemaal weer heel graag uit voor een gezellige Seizoenopening bij Brasserie Ommerland. Onder het genot van een drankje kunnen jullie weer gezellig met elkaar bijpraten en proosten op het nieuwe seizoen.

Activiteiten 2024 Hondencentrum WRAF

Verblijf je op Ommerland met je hond en wil je samen leuke en leerzame activiteiten doen? Dan is een activiteit van Hondencentrum WRAF misschien wel wat voor jou. Mandy van WRAF biedt veel verschillende workshops en cursussen aan en staat bekend om haar Bend-to-Assent methode. Je hond leert zowel aan de lijn als los van de lijn alle prikkels (hond, kat, jogger, fietser enz.) te melden en toestemming te vragen of hij ernaartoe mag. Het is een leuke en interessante leermethode om op een natuurlijke wijze je band, communicatie en omgang met je hond (beter) te ontwikkelen.

Houd het animatieprogramma in de app in de gaten voor meer informatie en om te reserveren.

Download de app

Het programma

Voor aankomend seizoen staan de volgende activiteiten met je hond op de planning:

 • Behendigheid voor beginners (gratis) - zaterdag 11 mei, 20 juli, 3 en 17 augustus
 • Gehoorzaamheid & trucjes met je hond (gratis) - zaterdag 18 mei, 27 juli, 10 en 24 augustus 19.00 - 19.45 uur zaterdag 5 augustus 19.45 - 20.30 uur
 • Lezing lichaamstaal (gratis) - zaterdag 3 augustus 18.30 - 19.30 uur
 • Hondenplons! Zaterdag 14 september
 • Core-Stability training - € 30,00 per hond - zondag 28 juli – 11.30 – 12.30
 • Workshop trekken aan de lijn - € 35,00 per hond - zondag 4 augustus – 11.30 – 12.30
 • Wandeling met uitdagingen (gebruik makende van de natuur) - € 35,00 per hond - zondag 11 augustus – 11.30 – 12.30
 • Bootcamp met je hond - € 35,00 per hond - zondag 18 augustus 11.30 – 12.30
Hondenvakantie Ommen 1

Liebe Gäste

Het kan voorgekomen zijn dat je in de afgelopen periode in de mail bij de nieuwsbrief werd aangeschreven werd met ‘Liebe’ in plaats van ‘Beste’. Dit was een fout in ons reserveringssysteem waar wij helaas niets aan konden doen. Inmiddels is deze fout opgelost door de reserveringspartij. Mochten jullie dit desondanks nog een keer voorbij zien komen, laat het ons dan vooral weten.

Valentijnsdag 14 februari❤️

Gun je jouw Valentijn een moment van ontspanning? Geef hem of haar dan de speciale Valentijnsbehandeling cadeau. Lees in de app (bij speciale behandelingen) wat deze behandeling inhoudt. Bovendien ontvang je een flesje huidverzorgende massageolie voor thuis. Kies zelf de etherische olie. Deze behandeling kan geboekt worden van 13 t/m 17 februari. Alleen op Valentijnsdag geldt een korting van 10%. Vol=vol.

Duo-behandeling

Ook een leuke tip is de relaxbehandeling voor 2. Kom gezellig samen! Terwijl de één geniet van een gezichtsbehandeling, nek/schouder/rugmassage of voetreflexmassage ligt de ander te relaxen in de massagestoel. Tussendoor een kopje koffie of thee en dan wisselen. Hebben jullie de Valentijnsactie van Ommerland geboekt, dan ontvangen jullie 10% korting op deze behandeling.

Detoxbehandeling 45 minuten

Op de lente is het nog even wachten, maar een detoxbehandeling is op elk moment goed.

Er is nu ook een 45 minuten variant voor € 55,-. Onderdelen van deze behandeling zijn:

 • Reiniging en scrub van gelaat;
 • Voetreflexmassage met aandacht voor ontgiften/afvoeren afvalstoffen;
 • Massage van gezicht, nek en schouders met een vitaliserend masker.
Weg met Valentijn in Ommen 6

Aanbieding in de voorjaarsvakantie bij Ommer Oase

Kies in de voorjaarsvakantie voor de Time for Balance behandeling met 10% korting (alleen voor gasten van Ommerland). Een favoriet van velen, omdat naast weldadige huidverzorging er veel wordt gemasseerd.

Afbeelding8
Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!