Kamperen Huren
Ontdek ons park Menu

Nieuwsbrief december (SPECIAL)

Het is alweer eind december, een speciale periode, waarin we stilstaan bij afgelopen jaar en vooruitkijken naar het nieuwe jaar. De feestdagen staan voor de deur. Wij hopen dat jullie deze doorbrengen met dierbaren en geliefden, en genieten van de tijd met elkaar. Deze nieuwsbrief is een speciale editie die past bij deze speciale periode, vol extra’s, interviews en leuke wetenswaardigheden. We wensen jullie veel leesplezier, hele fijne kerstdagen en een prettige jaarwisseling!

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

✅ Mogen wij ons even voorstellen! ✅ Geniet van een heerlijk Kerst Keuzemenu – 25 en 26 december ✅ Een cadeautje voor jou! ✅ Ommerland is een ANWB Top Camping!

Mogen wij ons even voorstellen!

“Wij zijn Paul en Cindy Oomen, onlangs met onze 2 zonen van 19 verhuisd naar Ommen om aan de slag te gaan op vakantiepark Ommerland! Na 15 jaar horeca in de Spaanse Costa Brava gaan we nu op vakantiepark Ommerland de horeca runnen. Naast snacks en afhaal kun je ook een gezellige brasserie verwachten.We hebben er superveel zin in, tot snel!’

Ja, je leest het goed, Ommerland krijgt een brasserie en aparte snackbar. Vanaf vrijdag 22 december starten Paul en Cindy met Brasserie Ommerland.

Marcel, Brigitte en Marlissa gaan ons gelukkig niet verlaten en blijven de ponymanege runnen en natuurlijk de Kwalitaria in het centrum van Ommen. Zo hebben zij net even wat minder omhanden en kunnen zij meer aandacht besteden aan twee bedrijven.

Wij willen Marcel, Brigitte en Marlissa heel erg bedanken voor hun trouwe inzet de afgelopen jaren in de horeca op Ommerland en kijken uit naar een verdere fijne samenwerking.

Website afbeeeldingen

Geniet van een heerlijk Kerst Keuzemenu – 25 & 26 december

Op Eerste en Tweede Kerstdag kun je genieten van een heerlijk Kerst Keuzemenu bij Brasserie Ommerland!

Bekijk het menu

Op 25 en 26 december staat ons Kerst Keuzemenu klaar voor jou! Geniet van diverse smakelijke gerechten, voor de kleintjes hebben we een speciaal menu op maat. Maak snel je reservering en laat je verwennen tijdens deze feestelijke dagen!

  • Een heerlijk 5-gangen Kerst Keuzemenu
  • Voor- en hoofdgerecht: kies jouw favoriete gerecht!
  • Grand dessert om mee af te sluiten

€ 34,50 p.p. (excl. drankjes)

€ 19,50 p.p. (excl. drankjes) voor kinderen t/m 11 jaar

De allerkleinsten krijgen een gratis bordje om met de anderen mee te eten.

Reserveer nu

Pannenkoekenfeest - 23 & 30 december

Op zaterdag 23 en zaterdag 30 december organiseert Brasserie Ommerland een gezellig pannenkoekenfeest.

Vanaf 17.00 uur kun je onbeperkt pannenkoeken eten! Er worden heerlijke naturel pannenkoeken gebakken, je kunt daarna zelf allerlei toppings kiezen.

Vakantievriendjes Bo & Bibi komen op zaterdag 23 december ook op bezoek om samen te dansen en te smullen!

Kinderen t/m 11 jaar € 12,50 en iedereen vanaf 12 jaar € 17,50

Reserveer nu

Gourmetten, Oliebollen en nog veel meer lekkernijen!

De supermarkt van Ommerland biedt tijdens de kerstvakantie ook heel veel lekkernijen! Gourmetten, oliebollen, maar ook appelflappen, appelbeignets, kaneelkransen en meer. Dat wil je niet missen.

Gourmetpakketten + gourmetstel!

Ontdek gemakkelijk gourmetten! Leen een gourmetstel bij onze supermarkt en maak je feestmaal compleet met de smakelijke gourmet vleespakketjes. Beperkte beschikbaarheid, dus reserveer snel! 

Reserveer nu

Oliebollen op 31 december

Oliebollenliefhebbers opgelet! Bestel nu versgebakken oliebollen met of zonder krenten. Afhalen op 31 december tussen 10.00 en 15.00 uur bij de supermarkt.

De totale opbrengst gaat naar Alzheimer Nederland!

Bestel nu

Ommerland vuurwerkvrij

Voor de meesten van jullie inmiddels bekend, maar voor nieuwe gasten nog even een extra herinnering: Ommerland is een vuurwerkvrij park. Vanwege de bosrijke omgeving, de paarden en de honden op ons park is Ommerland vuurwerkvrij. Het is niet toegestaan om vuurwerk op het park af te steken. Bij Ommerland knallen alleen de champagnekurken tijdens Oud en Nieuw. We wensen jullie een hele fijne jaarwisseling!

Openingstijden feestdagen

Tijdens de kerstvakantie is de receptie op 1e & 2e kerstdag én op Nieuwjaarsdag gesloten. Op Oudejaarsdag is de receptie geopend tot 15.00 uur. Wil je nog bezoek aanmelden voor deze dagen, doe dit dan zo snel mogelijk; op deze feestdagen zijn wij telefonisch en per mail niet bereikbaar. Voor noodgevallen (hieronder valt geen internet- en of tv-storing) kan telefonisch contact opgenomen worden met 06- 53 69 73 72.

Kijk voor alle openingstijden de app van Ommerland!

Download de app

Wij nodigen jou uit! Nieuwjaarsborrel 6 januari

Het nieuwe jaar komt snel dichterbij en daar willen wij graag met jou op proosten. Zien we je 6 januari om 14.00 uur in de horeca van Ommerland?

Voor in je agenda:

Nieuwjaarsborrel 2024

  • Datum: 6 januari
  • Tijd: 14.00 uur
Website afbeeeldingen 2

Ommerland is een Top Camping!

Geheel onverwachts kregen we te horen dat Ommerland een 5-sterren ANWB Camping is geworden. We mogen het predicaat ‘Top Camping’ dragen. We zijn natuurlijk elke dag bezig met het verbeteren van de camping, maar niet direct met de hoeveelheid sterren die we hiervoor krijgen. We kregen het nieuws onverwachts te horen van een concullega, wat een verrassing! De provincie Overijssel heeft nu de meeste Top Campings van Nederland, dat is toch iets om trots op te zijn! Onverwacht nieuws, waar we zeker heel blij mee zijn. RTV Oost en de Stentor schreven er een leuk stuk over en van camping de Kleine Wolf en ook van het Bostheater ontvingen we een prachtig boeket en felicitaties!

Artikel RTV Oost

Een stukje uit het artikel van de Stentor:

Egbert runt nu een ‘Top Camping’ maar slaat Franse miljoenen af: ‘Mijn opvolgers staan klaar’

Een magistraal zwembad en fraaie staanplaatsen. Liefst een bowlingbaan, tennisbaan of klimbos. En uiteraard de wc’s spic en span. Zeventien campings uit Overijssel kregen afgelopen week het predicaat ‘Top Camping’. Onder hen een debutant uit Ommen. Al waren ze daar bij camping Ommerland totaal niet mee bezig. Net zo min als met een overname door een Franse campingreus.

We zijn hier heel blij mee, natuurlijk, dit is een compliment voor ons werk, al kwam het echt uit de lucht vallen. We zijn nu de vierde camping in de gemeente Ommen die deze kwalificatie draagt, samen met de Klein Wolf, de Beerze Bulten en de Koeksebelt.

Ook in Rheeze zijn campings ’t Veld, de Belten en de Zandstuve drie ‘Top Campings’ volgens de ANWB. Onze regio staat op ongekend hoog niveau, duimpje omhoog voor recreatiegebied Ommen.

Waar andere campings speciaal naar de topstatus toewerken, waren wij nooit gefocust op sterren van onze camping. Dat klinkt misschien raar, maar kwaliteit is altijd onze maatstaf. We hadden 4,5 ster dus we doen al jaren dingen heel goed, maar er zijn zeker ook aspecten waarin we kunnen groeien.

Het is een trend dat Nederlandse campings worden overgenomen door een Franse campingreus, ze hebben mooie plannen, maar volgens Egbert willen zijn 3 kinderen liever doorgaan met de camping dan een grote zak geld! De opvolgers staan dus al klaar en wat zijn we hier blij mee!

Het hele artikel is te lezen als je abonnee bent van de Stentor:

Artikel Stentor

Afscheid van Gerrit de Jonge en Carel van den Boom

Recent zijn twee dierbare jaargasten ons ontvallen. Gerrit de Jonge, voorzitter van de belangenvereniging en organisator van evenementen zoals de Dikke Bandenrace en de Ronde van Ommen, en Carel van den Boom, onze huisfotograaf, zijn ons recent ontvallen.

Gerrit’s toewijding en betrokkenheid en Carel’s creatieve blik hebben veel voor Ommerland betekend. We wensen hun families en vrienden veel sterkte.

Hondenlosloopveld wordt mega speeltuin

Op dit moment wordt er hard gewerkt op het park om het voormalige hondenlosloopveld naast de horeca om te bouwen tot een mega speeltuin!

Uiteraard wordt er ook hard gewerkt aan een nieuw hondenlosloopveld tegenover het milieuplein.

Straks kunnen zowel de kinderen als de honden op mooie plekken spelen. Zij blij, wij blij!

Mega speeltuin

Sneeuw op de camping

Op 29 november viel de 1ste sneeuw hier in Ommen, Het was even een winters speldenprikje maar wel een prachtig gezicht in het bos. Doordat het koud genoeg was bleef de sneeuw op de grasvelden mooi liggen en op 3 december viel er weer wat sneeuw bij. De meteorologische winter is begonnen..

Natuurlijk hoopten we allemaal op een witte kerst maar helaas.. dan maar genieten van deze plaatjes.

Een cadeautje voor jou!

Vanaf 1 januari 2024 gaan we een samenwerking aan met Wait, de digitale leesmap. Hiermee krijgen jullie tijdens je verblijf op Ommerland toegang tot heel veel tijdschriften, boeken en luisterboeken. Je kunt de digitale leesmap vinden in de app van Ommerland onder het kopje: Faciliteiten. De populairste tijdschriften, boeken en luisterboeken zijn gratis voor jullie beschikbaar tijdens je verblijf. Bij het openen van de app is er een overzicht van alle covers. Tijdschriften zijn in mobiel vriendelijke leesfunctie beschikbaar, meerdere pagina’s tegelijkertijd overslaan is eenvoudig en de app onthoud waar je de vorige keer bent gebleven.

Wait RR Reis

Bostheater Ommen presenteert: The Legends We’ve Lost

Wie er de vorige keer bij was weet het al: The Legends We’ve Lost is een waar muzikaal spektakel. Als publiekslieveling konden we niet anders dan ze nog eens uitnodigen! Dit keer komen ze met een nieuwe show terug naar het Bostheater op zaterdag 14 september 2024. Let’s dance!

De kaartverkoop voor dit concert loopt via de website van het Bostheater Ommen.

Ontdek meer 

Met o.a. de veel te vroeg overleden David Bowie, George Michael en Prince begonnen The Legends We’ve Lost een aantal jaren geleden hun hommage en daar kwamen de hits van Aretha Franklin, Michael Jackson en Whitney Houston bij. Maar de klok van het leven tikt door en zo ontvielen ons o.a. Henny Vrienten (Doe Maar), Olivia Newton John, en Rolling Stones drummer Charlie Watts. Allen verbonden aan fantastische muziek, die the Legends We’ve Lost niet onbespeeld konden laten. En zo zijn er de afgelopen jaren best nog wat nieuwe sterren in de hemel bijgekomen..

The Legends We’ve Lost 2024 geven op zaterdag 14 september een groots muzikaal eerbetoon aan hen die ons ontvielen. Een nieuwe show met het beste van de afgelopen jaren aangevuld met nieuwe, verrassende songs en medleys! Zo heeft op veler verzoek Freddie Mercury (Queen) een plek gekregen, maar ook ‘the queen of disco’ Donna Summer en natuurlijk Tina Turner. Nog meer hits, nog meer dansen én nog meer meezingen met Marlayne Sahupala en friends! Een ruim twee uur durend non-stop muziekfeest dat al jaren overal garant staat voor uitverkochte zalen en theaters.

The Legends We’ve Lost is een prachtige, muzikale hommage waarin oude en gouden tijden herleven en niet meezingen simpelweg geen optie is. Een avond die je blij maakt en een avond die je ontroert. Maar bovenal een avond waarvan je wilde dat ‘ie nooit zou eindigen en waarbij ‘We Want More’ nog lang na zal schallen… En dat doen we graag samen met jullie… We zien elkaar in ‘t Bostheater!

Edwin Evers Band Live: Voorverkoop start 23 december!

Feestelijke muziekliefhebbers opgelet! De Edwin Evers Band keert terug naar het Bostheater voor een spectaculair muzikaal feest op 5 en 6 juli 2024. Na de overweldigende shows met hits uit de jaren '80, hebben we geluisterd naar jullie wens en voegen nu ook swingende nummers uit de jaren '90 toe. Bereid je voor op een gloednieuwe show vol nostalgische klanken en onvergetelijke momenten.

De tickets voor dit niet te missen evenement gaan in de verkoop op 23 december om 10:00 uur. Wees er snel bij, want na de razendsnelle uitverkoop van voorgaande jaren, wil je deze kans niet missen!

Kaarten voor vrijdag 5 juli Kaarten voor zaterdag 6 juli
Website afbeeeldingen 2

Weer een jaar voorbij

2023, er is weer bijna een jaar voorbij, een jaar waar we natuurlijk allemaal verschillend op terugkijken. Voor de één was het een jaar van vreugde en plezier, en voor de ander één van onzekerheid en verdriet. We hebben afscheid genomen van collega’s en er zijn weer nieuwe collega’s bijgekomen. We hebben nieuwe gasten mogen ontvangen, maar ook afscheid moeten nemen van trouwe gasten. Zo heeft iedereen een eigen herinnering aan dit afgelopen jaar.

Onlangs hebben we een gezellig kerstdiner gehad op collega park Flevo Natuur waar we met alle collega’s van de verschillende parken heerlijk gegeten hebben en een mooi kerstcadeau hebben ontvangen. Tijdens zo’n etentje komen de leukste gesprekken en ideeën tot stand en zo ook de vraag: “Wat is jouw leukste herinnering van 2023?” We hebben alle collega’s van Ommerland gevraagd naar hun mooiste of leukste herinnering van 2023 en daar zijn leuke reacties op binnengekomen die we graag met jullie delen!

🎅🏾 “Dat we ons hier zo thuis voelen op Ommerland en hoe iedereen hier met elkaar omgaat, van receptie tot parkmanager tot Egbert! Prachtig.”

🎁 “Een uur op zoek zijn naar de waterafsluiter van het 2de veld van Ommergras en er dan door een collega op gewezen worden dat er helemaal geen water is op dat veld... en natuurlijk twee keer opa geworden!”

🏡 “Hoe we onze plek zo mooi hebben kunnen realiseren op Ommerland, wonen en werken tegelijk op deze mooie locatie.”

🎄 “Het werken met leuke collega’s en vrolijke deelnemers en het zien opgroeien van mijn dochter in haar 1ste levensjaar.”

🌍 “Het concert van Coldplay in Amsterdam, live mee te mogen maken, was erg mooi en een prachtige vakantie gehad in en om Rome.”

🏞 “Tijdens je eigen vakantie een droom laten uitkomen, eindelijk gewandeld bij de Plitvice watervallen en meren en weer een leuk huttenbouwfeest mogen begeleiden .”

⛄️ “Dat we het park elk jaar weer verder zien groeien en op het werk vertellen dat we in 2024 een derde kindje verwachten.”

🎉 “Er is altijd tijd voor een grap en grol tijdens het werk met collega’s op Ommerland, ook al ben je eigenlijk met pensioen.”

❤️ “Reisjes gemaakt naar Berlijn met vriendinnen, Parijs met m’n vriendje en Gardameer met de familie.”

🌠 “Voor de 2de keer papa geworden en de stap heb gemaakt om bij Ommerland te gaan werken.”

💍 "Op 23-03-23 mocht ik JA zeggen tegen de liefde van mijn leven."

🛌 "Slapen op het strand in een strandhuisje wat ik altijd al eens wilde doen.. (geboren en getogen in Den Helder blijf ik een kustmeisje) hoe mooi ik het bos ook vind."

🛷 "De jaarwisseling vieren in een dikke laag sneeuw met -20 graden en een huskysleetocht in Zweeds Lapland."

Laten we in 2024 samen nog meer mooie herinneringen maken!

Team Ommerland wenst jullie allemaal hele fijne feestdagen en een goed, gezond en geweldig mooi 2024 met weer prachtige herinneringen!

Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!