Kamperen Huren
Ontdek ons park Menu

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van april. Het kampeerseizoen is begonnen en iedereen heeft zijn plekje weer ingericht! We zitten midden in de meivakantie en genieten van de gezelligheid en tal van activiteiten. Het weer laat zich nog niet altijd van zijn beste kant zien helaas, maar als de zon zich laat zien, genieten we er ook volop van. Voor de komende week is er meer zon voorspelt, daar kijken we naar uit! In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

Supermarkt nieuws!

Nieuw magazine Ommerland

Voor in je agenda!

Nieuws van Ommer Oase

En meer!

Animatie met Pasen

We hebben een super leuk paasweekend met elkaar gehad met over het algemeen heerlijk weer om op de camping te zijn. 2 weken lang was er animatie op het park, omdat onze Duitse en Belgische gasten deze weken vakantie hadden. In het paasweekend was het natuurlijk het drukst op het park, omdat jullie er ook in grote getalen waren. Er was een leuke Paas Speurtocht en een Paasei Voetbal Toernooi. Verder had het klimpark Nachtklimmen en was het super druk en gezellig bij het Paas Eieren zoeken. Kortom het was super gezellig. Alle foto’s die gemaakt zijn dit weekend, kun je bekijken in de nieuwe mijn ommeland app. Download de app in de appstore:

www.ommerland.nl/app en ga naar het kopje animatieprogramma -> Foto albums

Vervolgens log je in met de inloggegevens, die je ook gebruikt voor www.mijnommerland.nl en kun je de foto’s bekijken.

WALK FOR KIKA

Het Pieterpad lopen voor KiKa? Dat kan!

In 2023 gaan veel wandelaars de sportieve uitdaging aan en lopen meerdere etappes van het Pieterpad voor KiKa. De wandelaars beleven een uniek wandelweekend en dragen zo hun steentje bij tot de genezing van kinderkanker!

Een prachtig initiatief waarbij groepen minimaal € 500,- per inschrijving op gaan halen voor KiKa door middel van sponsoring.

De 3e editie van Walk for KiKa is in het weekend van 12 t/m 14 mei en in dit weekend slapen vele wandelaars op Ommerland. Ze kunnen hun eigen kampeermiddel bij ons neer zetten, in het tentenkamp van de organisatie slapen of natuurlijk een accommodatie bij ons reserveren.

Ze wandelen in twee dagen van Coevorden naar Holten.

 • Etappe dag 1: Coevorden - Hardenberg – Ommen
 • Etappe dag 2: Ommen - Hellendoorn – Holten

Wil je meer weten of een team sponseren dan kan dit via www.walkforkika.nl

Doe jij mee?

Met de Dikkenbandenrace? Schrijf je op tijd in!

 • 3 augustus om 15.00 uur, camping ommerland
 • 17 augustus om 15.00 uur, camping Ommerland
 • 26 augustus om 16.00 uur, Markt Ommen

Doe jij mee? Gewoon met je eigen fiets?

www.rondevanommen.nl

Boodschappen bezorgen

We snappen dat het tegenwoordig heel gemakkelijk is om je boodschappen thuis te laten bezorgen. Ook als je een jaarplaats of seizoenplaats bij ons hebt, kan het heel makkelijk zijn om je boodschappen tot aan je plek te laten bezorgen. De nieuwe supermarkt op Ommerland is druk bezig om deze service te realiseren en zodra dit mogelijk is, zullen we jullie hierover informeren. Bezorgauto’s van supermarkten buiten Ommerland geven wij geen toegang tot ons terrein. Zij mogen tot aan de slagboom bezorgen. Maar met zo’n mooie en uitgebreide supermarkt op de camping is bezorgen van buitenaf eigenlijk helemaal niet nodig.

Nieuwe Vechtdal Magazine

Het nieuwe Vechtdal Magazine is ook weer verspreid door het mooie Vechtdal en staat vol met leuke artikelen over Ommen, Hardenberg, Dalfsen en Zwolle. Verder staan er fietsroutes, leuke dagjes uit en verrassende tips in over de directe omgeving van Ommerland. Het magazine is gratis op te halen bij de receptie, dus kom gerust even binnen en neem hem mee!

Supermarkt nieuws!

Jan en Hillona vertellen:

‘We zijn ontzettend warm ontvangen op Ommerland. Alle gasten zijn heel enthousiast. Door middel van een actiefolder tijdens de schoolvakanties en Hemelvaart en Pinksteren proberen we de gasten uit te nodigen in de supermarkt en dat werkt. Uiteraard staan we open voor vragen, wensen of ideeën van jullie.’

‘We zijn bezig met een webshop. We hopen deze webshop in de loop van het seizoen in gebruik te nemen. Gasten kunnen dan vooraf allerlei boodschappen bestellen en desgewenst bezorgen wij dit bij de caravan, tent of accommodatie.’

‘Binnenkort kunnen jullie bij ons terecht voor campinggas. Hier wordt op dit moment nog aan gewerkt middels een nieuw gashok.’

‘Wij zijn gestart met de verkoop van vlees (nu nog vanuit de vriezer) van een mooie kwaliteit. We hebben een mooi assortiment BBQ vlees. Uiteraard kan je bij ons ook terecht voor gehakt, kipfilet, gehaktballen etc. Verder is het de bedoeling om BBQ schotels & gourmetpakketten aan te gaan bieden, maar hier hebben we nog niet de juiste leverancier voor gevonden. We houden jullie hierover op de hoogte’

‘We hebben een aantal regels opgehangen bij de supermarkt, dit om de hygiëne te waarborgen:’

1. Gelieve geen honden in de winkel, er zal een plek gecreëerd worden waar de honden buiten aangelijnd kunnen worden.

2. De supermarkt niet betreden met blote voeten en/of natte badkleding.

3. Niet met eten of drinken (ijsjes) in de supermarkt.

‘Wij hebben een hele fijne gestart gehad van het kampeerseizoen en kijken uit naar de rest van het seizoen!’

Uitgelicht 2

Om de camping voor iedereen fijn en leefbaar te houden hanteren we regels. We hebben hiervoor een uitgebreid terreinreglement, zodat iedereen op de hoogte is van deze regels. Met de start van het kampeerseizoen is het van belang dat iedereen goed op de hoogte is en daarom zullen we zo af en toe in de nieuwsbrief een regel in het kort uitleggen. Vorige keer hebben we het over het verkeer gehad en deze keer willen we de regel ‘Bezoek’ en de regel ‘Logés’ uitlichten.

Regel bezoek

 • Bezoekers van gasten zijn bij ons van harte welkom. Zonder gebruik te maken van het zwembad, zijn bezoekers gratis. Tegen betaling van het bezoekerstarief kunnen bezoekers gebruik maken van het zwembad. Tegen betaling van het parkeertarief kunnen bezoekers binnen de slagboom parkeren.
 • Iedere gast is verantwoordelijk voor aanmelding en betaling van het bezoekerstarief.
 • Van bezoekers wordt verwacht dat zij zich melden bij de receptie en het terreinreglement in acht nemen.
Regel Logés
 • Bij incidenteel gebruik van de seizoen- en/of jaarplaats door familie t/m de 2e graad (broer, zus, ouders, grootouders, kinderen en kleinkinderen) is hiervoor geen logétarief verschuldigd. Voorwaarde is wel dat de seizoen- en/of jaarplaatshouder (huurder) ook zelf gelijktijdig aanwezig is, het verblijf van de familie incidenteel plaatsvindt en hiervoor door de logé geen vergoeding wordt betaald aan de plaatshouder (huurder).
 • Voor logés welke geen familie (t/m de 2e graad) zijn, dient vooraf het overnachtingstarief + toeristenbelasting betaald te worden.
 • Afkoopregeling logétarief: Bij het regelmatig ontvangen van logés (niet horende tot familie t/m 2e graad) kun je ervoor kiezen in plaats van het geldende overnachtingstarief per logé te betalen, het logétarief jaarlijks éénmalig af te kopen.
 • Het afkoopbedrag van het logétarief is alleen van toepassing als hoofdboeker en logés gelijktijdig aanwezig zijn.
 • Het gebruik van de seizoen- en/of jaarplaats door derden zonder aanwezigheid van de hoofdboeker is niet toegestaan
 • Logés dienen te allen tijde vooraf aangemeld te worden en bij aankomst zichzelf te melden bij de receptie.

Soekky Stories

Sinds 1 april hebben we er weer een leuke nieuwe Soekky Story bij!

Download de app

De verhalen die op dit moment al te ontdekken zijn:

 • De Magische Wereld van Keetje
 • 52 weken Natuur Avontuur (elke week een nieuw avontuur)

Daar komt nu bij:

 • Egeltje en de geheime steen

Ontdek deze geweldige speurtocht app. De hele camping verandert in één grote avonturenwereld! Beleef samen een geweldig avontuur met uitdagende opdrachten, vragen, leuke weetjes, foto-, teken- en selfieopdrachten. Er zijn verschillende avonturen beschikbaar speciaal voor de gasten van Camping Ommerland.

Het zijn stuk voor stuk superleuke extra gratis activiteiten, die je kunt downloaden op je mobiel. Deze opdrachtentochtjes zijn op het park en geschikt voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar. Dus download de Soekky Stories app en have fun!

Nieuw Magazine Ommerland

We hebben er even op moeten wachten, maar het nieuwe Ommerland Magazine is er weer en we zijn er mega trots op om het aan iedereen uit te delen. Het magazine staat vol met leuke wetenswaardigheden, tips voor uitstapjes en spelletjes. Helaas konden we het magazine niet aan het begin van het seizoen aan jullie uitdelen, maar hij ligt voor jullie klaar bij de receptie. Dus kom hem gerust bij ons ophalen. Ook liggen er nog een Welkomstenveloppen te wachten op enkele jaarplaats-en seizoenplaatsgasten met de NuNature Voucher die jullie elk seizoen van ons krijgen, om met korting te reserveren voor het klimpark, paintballen of boogschieten. Dus heb je jouw envelop nog niet opgehaald? Kom dan even langs bij de receptie. En neem gelijk het magazine mee!

Nieuwe badkamers

Velen van jullie kennen ze vast wel, de vrijstaande 4- en 6-persoons Bos Bungalows bij de hei. Deze 10 bungalows, van oudsher genoemd naar sterrenbeelden, hebben een prachtige metamorfose ondergaan. De bungalows waren al voorzien van nieuw meubilair en dubbele beglazing, maar nu zijn ook de badkamers van deze bungalows opgeknapt.

Een foto impressie vind je onderaan deze pagina

VOOR IN JE AGENDA!

Lange zwerftocht door de omgeving van Ommen

Datum: 6 mei 2023 Start 07.00u.

Locatie: Kinderboerderij Ommen, Het Laar 2C, 7731 AV Ommen

Gepensioneerd boswachter Arend Spijker geeft natuurliefhebbers op zaterdag 6 mei 2023 de mogelijkheid mee te gaan op zijn unieke zwerftocht van ruim twintig kilometer door het prachtige Vechtdal. Arend kent het gebied als zijn broekzak en zal de deelnemers meenemen naar de meest onverwachte plekjes. Je kunt er bij Arend op rekenen dat het geen saaie dag wordt en je bent echt de hele dag onderweg. Het is dan ook noodzaak dat je een goede conditie hebt.

Wie zin heeft in een lange, stevige wandeling door de natuur is zaterdag 6 mei 2023 van harte welkom. De deelnemers dienen zelf voor eten en drinken te zorgen. Leden van Natuur en Milieu De Vechtstreek kunnen gratis mee en niet leden betalen 5 euro. Opgave is verplicht via www.natuurenmilieudevechtstreek.nl want er kunnen maximaal 15 echte natuur- en wandelliefhebbers mee. (telefonisch 06-21625848 of 06-29 046394)

Dauwtrappen-Vogelexcursie met Henk Ruiter

Datum: Hemelvaartsdag 18 mei Start: 06.00u.

Locatie: Parkeerplaats De Steile Oever

Het is een oude gewoonte dat wandelaars, veelal natuurliefhebbers, op Hemelvaartsdag vroeg in de ochtend opstaan om een wandeling te maken door de natuur. Deze gewoonte werd “DAUWTRAPPEN” genoemd, daar men destijds op blote voeten de natuur introk, omdat men veronderstelde dat de dauw op het gras een helende werking zou hebben. Ook bij Natuur en Milieu de Vechtstreek is het “Dauwtrappen” een vaste gewoonte geworden op Hemelvaartsdag, maar met een klein verschilletje met vroeger: je hoeft niet op blote voeten op de Parkeerplaats bij de Steile Oever te verschijnen! Wij adviseren je daarentegen stevige wandelschoenen aan te trekken en, indien er kans op neerslag is, regenkleding mee te nemen. Op de parkeerplaats van de Steile Oever zal Henk Ruiter iedereen verwelkomen, waarna hij je meeneemt door het prachtige landschap aldaar. Je maakt een wandeling waarbij Henk je attendeert op de diverse soorten vogels. Het geluid van de vroege vogels wordt onmiddellijk herkent door Henk. Het zal dan ook deze keer weer een hele mooie en leerzame ochtend worden voor allen die deelnemen aan deze wandeling.

Advies: goed ontbijten en een boterham en drinken meenemen

Kosten: Leden gratis en niet leden 5 euro

Opgave verplicht via: www.natuurenmilieudevechtstreek.nl

Gratis Dagje Uit: Campina Boerderij Dagen

Het voorjaar lonkt, de koeien dansen de wei in. Dat kan maar één ding betekenen: de Campina Boerderijdagen staan weer voor de deur!

Op vrijdag 19 mei (de dag na Hemelvaart) en maandag 29 mei (2e Pinksterdag) stellen boerenfamilies in Nederland opnieuw hun erf open voor publiek.

Er is van alles te zien en beleven tijdens de Campina Boerderij Dagen. Meer dan 76 boerenfamilies openen van 10.00 tot 16.00 uur hun staldeuren voor publiek. De boer laat bijvoorbeeld aan de hand van leuke spelactiviteiten zien hoe melk van de koeien in de wei, terecht komt in het glas thuis op tafel. De toegang is gratis, maar meld je van tevoren wel even aan via: www.campina.nl/boerderijdagen

Hemelvaart - in centrum Ommen

 • Donderdag 18 mei - Winkels extra geopend - 13.00 – 17.00 uur: Muziek en 3 springkussens in het centrum voor de kinderen
 • Vrijdag 19 mei - kindertreintje en muziek in het centrum
 • Zaterdag 20 mei - Bungee trampoline op de Markt! Muziek in het centrum

Pinksteren - in centrum Ommen

 • Zaterdag 27 mei Bungee trampoline op de Markt! Muziek in het centrum
 • Winkels extra geopend: Maandag 29 mei - 13.00 – 17.00 Muziek en 3 springkussens in het centrum voor de kinderen

Pinksterfair

 • Op zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 mei vindt De Pinksterfair weer plaats op
 • Het Laer in Ommen! Geopend van 10.00 – 17.00 uur.
 • Entreeprijs: kinderen (t/m 12 jaar) gratis - vanaf 13 jaar € 12,50 - Parkeren is gratis.
 • Meer informatie en tickets in de voorverkoop voor € 10,00 www.pinksterfairhetlaer.nl

Een gezellige fair op een mooie locatie met onder andere Lifestyle, Fashion, Food en Garden.

Op de fair worden allerlei producten aangeboden binnen thema’s als landelijk leven, wonen, tuin, lifestyle, beauty en fashion! Er worden diverse workshops aangeboden, waarbij deelname veelal gratis is. Verder kunt je jezelf lekker laten verwennen door verschillende specialisten op het gebied van gezondheid, beauty en wellness. Geniet bijvoorbeeld van een massage of laat je adviseren over styling en make-up.

Er is van alles te doen op de Pinksterfair, dé perfecte locatie voor een gezellig en heerlijk dagje uit! Dus kom naar Landgoed Het Laer in Ommen en geniet van het landelijke leven!

Hapjes Dag Foodtruckfestival

 • 27 en 28 mei vanaf 14.00 uur – gratis entree
 • Streekmuseum De Kalkovens
 • Oude Zuidwolderstraat 13, 7701AZ, Dedemsvaart

Achteroverleunen in het zonnetje met een heerlijk koud (speciaal)biertje of wijntje in je ene hand en lekkere hapjes in je andere hand. Geniet van muziek, terwijl de kids zich prima vermaken met leuke activiteiten.

Klinkt heerlijk toch? Nou, dat vinden wij ook, sterker nog; dat is precies wat wij dit Pinksterweekend voor jullie gaan regelen.

In tegenstelling tot de voorgaande edities is het festival dit jaar op beide dagen gratis toegankelijk voor alle bezoekers.

Er komt weer een gevarieerd aanbod aan Foodtrucks te staan, waarbij de bezoekers op een kleine culinaire wereldreis gaan. Daarnaast staan er weer leuke activiteiten voor de kinderen en is er een omlijstend muziekprogramma met een spetterend toetje als slot.

Nieuws van Ommer Oase!

Gun jezelf of iemand anders een ontspannende behandeling of massage. Er zijn verschillende mogelijkheden. Kijk hiervoor in de boekingsapp (via de app van Ommerland). Deze app geeft ook de beschikbare tijden aan. Je mag ook altijd contact opnemen via mail (info@ommeroase.nl) of whatsapp (06-46013149).

Lentebehandeling

Een aanrader voor deze periode is de behandeling Detox&Energy. Zeer verfrissend en aangenaam. De huid wordt goed gereinigd en krijgt een energieboost. Datzelfde geldt ook voor je ‘mind’ vanwege de massages die in deze behandeling zitten. Kom het maar ervaren. Je kunt kiezen voor 60 of 90 minuten (kijk in de app bij speciale behandelingen).

Actie meivakantie

Als je kiest voor de Time for Balance behandeling of de Voet(reflex)massage ontvang je 10% korting. Deze actie loopt van 25 april tot 7 mei en is alleen voor gasten van Ommerland (niet geldig i.c.m. andere acties). Dit zijn namelijk twee hele fijne behandelingen die ik je kan aanraden om een keer te ervaren.

Moederdag 14 mei

Geen stress voor Moederdag, want jij kunt tijdens de vakantie op tijd iets regelen en je hoeft er het park niet voor af. Een cadeautje of een giftcard van Ommer Oase is altijd leuk om te geven en voor je moeder leuk om te ontvangen. Stuur een berichtje via mail of whatsapp dan overleggen we verder. Natuurlijk kun je ook nu denken aan de goodiebag die verkrijgbaar is bij de receptie voor €50,-. Dit is een leuk Ommerland toilettasje met verrassingen en een giftcard van €50,- (het toilettasje met de verrassingen is dus gratis).

Gezellige koopavond: 26 april en 3 mei

Tijdens schoolvakanties is er op woensdagavond van 19.00 - 21.00 uur een speciale koopavond bij Ommer Oase. Ben je op zoek naar een cadeautje en kun je wat inspiratie gebruiken of wil je gewoon wat informatie, kom gezellig langs. Er zijn superleuke gifts verkrijgbaar, zoals kaarten, kaarsjes, wierook, heerlijke geurtjes voor thuis of je accommodatie, prachtige edelsteensieraden en uiteraard de biologische huidverzorgingsproducten van Absolution. Ook is er van alles te ruiken, te proeven en te testen. Locatie: Bungalow 147.