Paardenpret tijdens de meivakantie!

Beleef een dag vol paardenpret bij Camping Ommerland. Kom woensdag 1 mei 2024 naar onze paardendag tijdens de meivakantie en geniet van shows, demo’s en de leukste ponyactiviteiten. En het allerbeste nieuws? De toegang is helemaal gratis, dus trommel al je paardenvrienden op en geniet samen van een schitterende dag!

Je bent ook van harte welkom als je niet verblijft bij Camping Ommerland, iedereen is welkom! Natuurlijk ben je ook van harte uitgenodigd om heerlijk te komen overnachten tijdens de meivakantie. Huur een kampeerplaats of fijne accommodatie midden in het bos.

Boek je vakantie

Wat kun je verwachten

 • 12:00 - Pure ontspanning met de Masterson Method door Masja Fick
  Leer hoe je je paard of pony een ontspannende massage kunt geven met Masja Fick.
 • 12:30 - Pimp My Pony
  We toveren onze pony’s om tot echte prinsen en prinsessen! Kom en help ons met glitter, verf en alles wat blinkt! Geef je nu op.
 • 13:00 - Dressuurclinic met Noortje Zuidgeest
  Stap binnen in de wereld van dressuur en leer de geheimen van deze elegante discipline!
 • 14.30 – Stoere Stunts met de Trickriding Show
  Let goed op, want hier komen de meest waanzinnige paardentrucs voorbij!
 • 15:30 - Vrije Vriendjes met Vrijheidsdressuur
  Kijk hoe paarden en mensen als beste vrienden samen plezier kunnen maken.
 • 16:00 - Paardencoaching met Joyce Sijbring
  Ontdek hoe paarden ons kunnen helpen.
 • 16:30 - Pony Pret met Ponyritjes
  Kleine ruitertjes opgelet! Maak een ritje op één van onze lieve pony’s en voel je een echte ruiter of amazone!

En voor de kleine creatievelingen

 • Knutselhoek: laat je fantasie de vrije loop en knutsel de mooiste paardenkunstwerken!
 • Foto Fun: Ga op de foto met één van onze lieve pony’s!

Onze pony’s (en wij ook) staan te trappelen van ongeduld om jullie te verwelkomen voor een dag vol paardenpret! Tot dan!

Camping met verzorgpony Ommen 4

Leerzame Demonstraties en Clinics

Masterson Method – Masja Fick

Duik in de wereld van de Masterson Method ®. Deze behandelmethode voor paarden integreert technieken uit verschillende therapievormen, gericht op het herstellen van de bewegingsvrijheid van jouw geliefde viervoeter. Door middel van zachte aanraking en het observeren van de reacties van het paard, worden diepe spierspanningen en blokkades aangepakt. In tegenstelling tot traditionele massage en andere behandelmethoden, betrekt de Masterson Method ® het paard actief bij de behandeling. Het is een samenwerking tussen mens en dier, waarbij de band tussen beiden wordt versterkt.

Wil je deze methode in actie zien? Kom dan naar onze demo, waar we je graag laten zien hoe dit alles in de praktijk werkt. Natuurlijk staan we ook klaar om al je vragen te beantwoorden!

Dressuurclinic met Noordje Zuidgeest

Bouw samen aan de basis!
Bij Noordje Zuidgeest ben je welkom, ongeacht je rijniveau. Zij legt de nadruk op de basis van de dressuur, omdat zij gelooft dat goed dressuur rijden begint bij een sterke basis. Tijdens haar lessen staat persoonlijke aandacht centraal, waarbij individuele problemen worden aangepakt en besproken,

Trickriding 

Spectaculaire stunts op galopperende paarden
Ontdek de wereld van Trick riding, waarbij ruiters adembenemende stunts uitvoeren terwijl het paard vrij galoppeert. Ondanks de spectaculaire uitvoering vereist trick riding ook een zorgvuldige training en voorbereiding. Tijdens onze demonstratie leer je hoe je hiermee kunt beginnen, waar je aan moet denken en hoe je jouw paard traint voor deze uitdagende kunst. We sluiten af met een spectaculaire show op prachtige showmuziek!

Vrijheidsdressuur – Daantje Bos

Samenwerking en plezier met je paard!
Maak kennis met vrijheidsdressuur tijdens de demonstratie van Daantje Bios. Leer hoe je samenwerkt met je paard en plezier hebt terwijl je de basis legt voor geavanceerd werk. Met haar jonge Amerikaanse mini hengst, Chico, zal Daantje laten zien hoe je vanuit de basis naar mee gevorderde oefeningen kunt trainen, met de nadruk op plezier en samenwerking.

Paardencoaching - Joyce Sijbring, bedrijf Senchi,

Leer van de wijsheid van paarden
Ontdek de kracht van paardencoaching met Joyce Sijbring. Ontdek hoe paarden als spiegels fungeren en je inzicht geven in je eigen processen, patronen en systemen. Tijdens haar sessies leer je gemakkelijker met situaties omgaan door te experimenteren en te leren van de reacties van het paard. Maak gebruik van deze unieke kans om snel tot de kern van een probleem te komen en te groeien, zowel individueel als in teamverband.

Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?