Kamperen Huren
Ontdek ons park Menu

Nieuwsbrief oktober

Hierbij sturen we je de nieuwsbrief van oktober. De ‘R’ zit alweer even in de maand en dat is goed te merken. Het is echt herfst: de bladeren verkleuren, het wordt eerder donker en het wordt rustiger op de camping. We genieten met z’n allen van een heel fijn najaar met mooie dagen en maken ons nu klaar voor de herfst en winter. In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

Gewijzigde openingstijden 

Schoentje zetten 

Energielabel verplicht bij verkoop 

Wat is er te doen in de omgeving 

Nieuws van Ommer Oase 

En meer…

Wat een mooi seizoen!

We hebben nieuwe collega’s verwelkomd en helaas zullen we ook afscheid nemen van enkele collega’s. We hebben veel nieuwe gasten ontvangen, maar zullen ook afscheid nemen van een aantal gasten. Er is weer veel gebeurd dit seizoen, en ook deze winter zullen we niet stilzitten. We gaan ons alweer bezighouden met de voorbereidingen voor seizoen 2024!

Wij kijken terug op een mooi seizoen met wat regen en veel zonneschijn. Team Ommerland bedankt jullie allemaal voor een mooi seizoen 2023.

Herfstvakantie

Wat hebben we een mooie lange herfstvakantie gehad met lekker herfstweer!

De herfstvakantie in onze regio was van 21 tot en met 29 oktober, maar de herfstvakantie van zuid en midden Nederland en van Duitsland was al eerder begonnen en die van België eindigt pas op 5 november, dus vijf weken lang waren er leuke activiteiten.

Het animatieteam, Nunature en de Pony Manege hadden weer leuke activiteiten op het programma staan en Ommer Oase had koopavonden georganiseerd.

Zo was het mogelijk om bij Nunature te gaan “nachtklimmen” een spannende activiteit die 1x per jaar wordt georganiseerd als afsluiting van het klimseizoen. Nunature is eventueel op aanvraag nog te reseveren in de maand november. Hou verder hun website www.nunature.nl in de gaten voor infomatie.

Verder konden de kinderen bij de Pony Manege terecht voor leuk activiteiten zoals Hoefijzers versieren, Pony bosrit, Pony’s ontmoeten, Pony quiz, Pony spelletjes in de bak, Pimp my pony, Pony’s naar de wei brengen en een lekkere Pony taart maken.

Er waren deze Herfstvakantie ook maar liefst 3 Trick or Treatavonden op het park!

Gasten konden zich opgeven als ze het leuk vonden om hun plaats te versieren of een act te verzorgen en snoep uit te delen tijdens deze tocht. Deze leuke foto kwamen we tegen, super leuk gedaan!

Gewijzigde openingstijden

Met ingang van 30 oktober (einde kampeerseizoen) wijzigen de openingstijden van de receptie. Onze faciliteiten zoals de Kwalitaria, de Supermarkt en NuNature zullen ook andere openingstijden gaan krijgen! Je vindt alle nieuwe openingstijden in de Ommerland-App.

Bekijk hier de openingstijden

Openingstijden Receptie:

✔ Maandag t/m Zaterdag: 09.00 – 17.00 uur

✔ Zondag: 10.00 – 17.00 uur

Schoentje zetten!

Vanaf 18 november is Sinterklaas weer in ons land! Dat betekent dat alle kinderen (t/m 12 jaar) op zaterdag 18, zaterdag 25 november of zaterdag 2 december hun schoen kunnen zetten bij de receptie. De zondag erna kun je komen kijken wat er in je schoen zit. Ook kunnen de kinderen mee doen aan de Sinterklaaskleurwedstrijd. Haal de kleurplaat vanaf 18 november op bij de receptie en doe mee! De prijswinnaar wordt op 5 december via Social Media bekend gemaakt!

Bekijk het programma

Energielabel verplicht bij verkoop

We hopen natuurlijk dat jij als jaargast nog jarenlang blijft genieten op Ommerland. Maar wil jij je caravan/chalet in de toekomst om wat voor reden dan ook verkopen, dan is het vanaf 1 januari 2024 verplicht dat een stacaravan/chalet vanaf 50m2 bij verkoop voorzien is van een energielabel. Naast de verkoopwaarden van Ommerland (zie het verkoopreglement) geldt dus ook dat je voor de verkoop een energielabel moet hebben verkregen voor jouw caravan/chalet.

Hoe kom je aan een energielabel?

Het energielabel wordt vastgesteld en geregistreerd door een ervaren energieadviseur, werkzaam bij een gecertificeerd bedrijf. De adviseur komt langs om jouw accommodatie te beoordelen. Op www.epadviseurs.energieprestatie-adviesplatform.nl vind je een vakbekwaam adviseur in jouw buurt. Het kan zijn dat jouw accommodatie al over een geldig energielabel beschikt. Op www.ep-online.nl kun je eenvoudig controleren of er al een geldig energielabel is geregistreerd voor jouw caravan/chalet. Het energielabel is 10 jaar geldig, dus als die termijn nog niet is verstreken, hoef je verder geen actie te ondernemen.

Strengere regels CV controle

Voor de controle van gasverbrandingsinstallaties, zoals cv-ketels, geisers en gashaarden zijn de eisen aangescherpt. Bedrijven die onderhoud plegen moeten een CO-certificaat hebben. Zonder dit certificaat mogen bedrijven geen gasverbrandingsinstallaties meer onderhouden, repareren of plaatsen. Dit is bepaald in het wettelijke CO-stelsel, dat erop is gericht om incidenten met koolmonoxide te voorkomen. Mocht je dus onderhoud laten plegen aan bijvoorbeeld jouw cv-ketel, door een bedrijf dat niet CO-gecertificeerd is, zou je later een probleem kunnen krijgen wanneer je een brandverzekering wilt afsluiten of hier aanspraak op moet maken. Let hier dus goed op bij het inschakelen van een onderhoudsbedrijf. 

Wat ook belangrijk is om extra aandacht aan te besteden, is de beugeling/bevestiging van jouw rookgasafvoerleiding en luchttoevoerleiding. Bij de aanleg van de installatie blijkt dat dit niet altijd conform de huidige regelgeving is uitgevoerd. Als het risico bestaat dat leidingen los kunnen raken, zal de onderhoudsmonteur dit moeten opmerken (en het liefst direct herstellen). Zoek dus een installateur die hier kennis van heeft en niet één die zegt ‘Het zit altijd al zo, waarom moet het nu aangepast worden?’ Het risico op losraken kan in de loop der tijd namelijk toenemen, bijvoorbeeld doordat afdichtingsringen slapper zijn geworden. Een rookgasafvoerleiding moet zijn gebeugeld om niet los te raken bij de te verwachten spanningen. De te verwachten spanningen zijn bijvoorbeeld uitzetting en inkrimping als gevolg van temperatuur, eigen gewicht, maar ook ontstekingen die explosiever zijn dan gebruikelijk.

Winterklaar maken 

Het kampeerseizoen van 2023 zit er per 30 oktober helaas weer op! We hopen dat jullie hebben genoten van dit mooie seizoen en dat jullie je kampeerplaats netjes hebben achtergelaten. Als je nog grof afval hebt, zoals bijvoorbeeld vlonders, tapijt, zeil of een oude koelkast, dien je dit zelf af te voeren naar een vuilstortbedrijf. Dit kan niet op de camping worden ingeleverd of achtergelaten.

Voor de gasten die we volgend jaar weer terug zien: kom goed de winter door en tot volgend seizoen! Voor de gasten van wie we afscheid gaan nemen: bedankt voor jullie, soms jarenlange, verblijf en wie weet tot ziens!

Als jaarplaatshouder is het verstandig om even na te denken of jouw apparatuur, zoals de cv, kachel en /of geiser, wel gecontroleerd is dit jaar. Het wordt zo snel vergeten, maar het is o zo belangrijk! Laat dit doen door een erkend bedrijf.

Verder is ons advies om naast een brandmelder ook een koolmonoxidemelder aan te schaffen (tip: schaf een combimelder aan, dat zijn rookmelders die ook koolmonoxide meten). Vraag jouw installateur naar een betrouwbare melder en ook om een onderhoudsrapport en/of sticker voor op jouw installatie. Als je al melders hebt, vergeet dan niet de batterijen op tijd te vervangen. Dit voorkomt dat je brandmelder gaat “piepen” als de batterij leeg is! Buren kunnen hier veel last van hebben.

Als je een tijd niet aanwezig bent op het park, draai dan de hoofdkraan van het water dicht, want bevriezing van de waterleiding wil je voorkomen. Daarnaast is het van belang om het water goed af te tappen, leidingen door te blazen en het toilet een paar keer door te trekken, zodat al het water weg is.

Vergeet niet de stroom van de caravan/het chalet af te sluiten en de gaskraan dicht te draaien als je een tijdje afwezig bent.

Kortom, laten we samen alles netjes winterklaar maken!

Nieuw zenderpakket

Hierbij willen wij je informeren, dat onze leverancier vandaag een nieuw zenderpakket heeft geïnstalleerd.  Om dit nieuwe pakket goed te kunnen ontvangen, dien je de zenderindeling opnieuw te installeren. 

Bekijk hier de zenderlijst

Tip: 'De Toekomst van het Verleden'

Op 4 oktober is de aflevering ‘De Toekomst van het Verleden’ gepubliceerd op Youtube. De aflevering gaat over een historische wandeling van Ommen naar Bergentheim via verschillende landgoederen. Je kunt de aflevering op YouTube bekijken.

Bekijk de aflevering

Kinderboerderij Ommen 30 jaar!

De mooie kinderboerderij in Ommen bestaat dit jaar 30 jaar. Dit werd op zaterdag 30 september gevierd. ’s Ochtends om 11.00 uur werden de bijna 50 vrijwilligers in het zonnetje gezet, en waren de donateurs en sponsoren uitgenodigd voor een kopje koffie met wat lekkers, gemaakt door Taartje van Ilse. werd samen genoten van een heerlijke lunch, die werd aangeboden door De Vrienden uit Ommen. Sis en Bro heeft daar heerlijke Ommerkrent aan toegevoegd, en de huissoep was van Marleen. Vanaf 14.00 uur werd er op de kinderboerderij een middag vol leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Deze middag stond in het teken van oudhollandse spelletjes. Naast de spelletjes zoals darten, sjoelen, spijkerslaan en eendjes vissen, was er ook een springkussen van Kinderdroomfeest, suikerspinnen en er was een show van Magic John. Tevens waren er deze middag mooie prijzen te winnen. Iedereen was van harte uitgenodigd om dit jubileum te komen vieren, en er waren ruim 500 bezoekers. De Kinderboerderij kan terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Sinds 1993 wordt de kinderboerderij volledig gerund door vrijwilligers, en dat is inmiddels vrij uniek in Nederland. De kinderboerderij Ommen is sinds 2017 gevestigd op Landgoed het Laer en het hele jaar geopend en gratis toegankelijk. Met jaarlijks ruim 30.000 bezoekers vervult deze plek een belangrijke rol voor de inwoners van Ommen en bezoekers uit de regio, maar natuurlijk ook voor de vele gezinnen die jaarlijks Ommen bezoeken voor een korte of langere vakantie. Voor kinderen en volwassenen is het de ideale manier om vertrouwd te raken met dieren. De kinderboerderij heeft wel 80 verschillende diersoorten, zoals edelherten, damherten, moeflons, Kameroenschapen, zwartblesschapen, alpaca’s, hangbuikzwijnen, ezels, konijnen, kippen, cavia’s, duiven, pauwen, verschillende soorten geiten, volières met kanaries en kwartels, een bijenstal en een inheemse vlindertuin die in samenwerking met het I.V.N. gerealiseerd is. Sinds kort zijn er ook 2 emoes Het is voor iedereen een prachtige plek om te ontspannen, te genieten en heerlijk in het groen te recreëren. Daarnaast heeft de kinderboerderij ook een educatieve functie, verzorgt ze natuureducatie voor de basisscholen uit de omgeving en biedt ze stageplaatsen aan leerlingen die een groene opleiding volgen. Verder is er in samenwerking met Wecycle een inleverpunt voor kleine elektrische apparaten.

Elk jaar zijn er ook weer extra activiteiten en workshops. Zo waren er dit jaar in februari een workshop over bloembollen en zaadbollen, met Pasen ‘zoek het ei’, in mei een wol- en ezeldag, in juli een imkerdag en in september de activiteit ‘dieren schilderen’. Verder is het ook mogelijk om kinderfeestjes te vieren bij de kinderboerderij, je kunt er bijvoorbeeld een insectenhotel of een vogeltaart maken of een piratenmiddag houden.

Bij de kinderboerderij zijn ze altijd op zoek naar vrijwilligers. Over het algemeen werken de vrijwilligers twee à drie middagen per maand op de boerderij. Tijdens de openingstijden verzorgen ze de dieren, organiseren ze educatieve activiteiten of zijn ze als gastdame of gastheer actief en zorgen ze voor een net aanzien van de boerderij. Er zijn ook vrijwilligers die zich alleen opgeven voor onderhoudswerkzaamheden, of die zich bezighouden met het samenstellen en uitvoeren van activiteiten voor kinderen en een educatief programma voor de scholen. Wil je meer informatie?

Mail naar: vrijwilligers@kinderboerderijommen.nl

Om alles, inclusief onderhoud, te bekostigen is de kinderboerderij afhankelijk van sponsoren en giften.

In het kader van het 30-jarig bestaan is de actie “30 voor 30” gelanceerd. Dit houdt in € 30 voor 30 jaar. Hiermee hopen ze extra geld op te halen voor het onderhoud van de boerderij, met name het hekwerk is toe aan vervanging. Met bijgevoegde QR-code steun je op eenvoudige wijze de mooie kinderboerderij.

Dus wil je de Kinderboerderij feliciteren met hun 30 jarig jubileum? Maak dan nu een bijdrage over! Namens de Kinderboerderij Ommen: dank jullie wel!

Hondenvakantie met Hondencentrum WRAF

Van 29 september tot en met 2 oktober werd er weer een leuke hondenvakantie op Ommerland georganiseerd door Hondencentrum WRAF. Trekt je hond aan de riem of reageert hij op allerlei prikkels? In 4 dagen leert Mandy van Gelder hoe je hier mee om moet gaan.

Van kanovaren tot behendigheidstraining, ontspannen fietsen en een uitdagende puzzeltocht stonden op het compleet verzorgde programma.

Op vrijdagmiddag startte het eerste deel van de Workshop Bend-to-Assent methode, gevolgd door de City Trip op zaterdagochtend. Op zondagochtend ging de groep in het bos werken volgens de Bend-to-Assent-methode.

’s Middags was het tijd voor Behendigheid & Trucjes; samen met je hond lekker buiten aan de slag met deze leuke en actieve sport, waarbij je hond leert om verschillende hindernissen te nemen op zijn eigen niveau. Fietstraining; samen fietsen met je hond is voor beiden ontzettend leuk, samen aan de slag om dit tot een succes te maken! Puzzeltocht in het bos; een bijzondere wandeling met je hond in een prachtige bosrijke omgeving!

Op maandag werd er gewandeld op de hei volgens de Bend-to-Assent-methode en ’s middags was er kanovaren met je hond op De Vecht! Onder begeleiding werden de basisvaardigheden aangeleerd en leerde je hond socialiseren met de kano op het water. Een activiteit waarbij samenwerking en plezier centraal stonden.

Mandy: “Wat een heerlijke Hondenvakantie hebben we gehad! Erg veel gelachen, maar ook serieus aan de slag geweest met z’n allen. Aan alle deelnemers: ontzettend bedankt voor jullie komst, humor en gezelligheid!”

Hierbij een aantal reacties van de deelnemers:

"Lieve allemaal, hartelijk dank voor dit onvergetelijke weekend. Totti en ik hebben genoten en veel geleerd! Het was een feestje om dit samen met jullie te doen! Natuurlijk Special Thanks voor Mandy en Ernest."

"Mandy en Ernest super bedankt voor deze paar dagen! De groep ook erg bedankt het was super gezellig!"

"Erg veel geleerd deze paar dagen van de BTA methode tot leuke trucjes."

"Nu thuis ermee aan de slag, we hebben m’n broertjes al leesvoer gegeven!"

"Ik sluit me hierbij aan, dank jullie wel voor deze onvergetelijke dagen. Ik vond het superleuk kennis met jullie en jullie honden te maken. Ook hier, Guus is niet meer aanspreekbaar, ik nog net. Dank jullie wel Mandy en Ernest voor jullie inspiratie, geduld en gezelligheid! En graag tot ziens!"

"Veel dank voor de kennismaking met jullie allemaal en met de BTA methode! Wat een fantastisch weekend, we gaan even alles laten bezinken en met de rest van het gezin delen en dan natuurlijk heel vaak draaien met 3/2. We laten het weten als James extra lessen nodig heeft… ( aan ons zal het niet liggen)."

Data voor de Hondenvakantie in 2024:
12 - 15 april  &  27 - 30 september.

Wat is er te doen in de omgeving

De Winter Flierefluiter

Het gloednieuwe evenement dat je niet mag missen is de Winter Flierefluiter!  

Van 1 november 2023 t/m 31 januari 2024 wordt de geliefde speelboerderij omgetoverd tot een betoverende winterwereld waar papa’s en mama’s, opa’s en oma’s met hun (klein)kinderen de tijd van hun leven zullen hebben. Overal om je heen zie je twinkelende lichtjes, gezellige dennenbomen en een knisperend vuurtje waaraan je je tijdens de koudere dagen heerlijk kunt opwarmen terwijl je marshmallows roostert. Kun je je iets gezelligers voorstellen? 

Lees op hun website wat er, naast al dat klimmen, glijden en knuffelen natuurlijk, allemaal te doen is https://flierefluiterraalte.nl/winterflierefluiter/

Ganzenmarkt – Coevorden 10 t/m 13 november

De jaarlijkse Ganzenmarkt is op de 2de maandag van november dus dat is dit jaar op maandag 13 november. De Ganzenmarkt is een jaarlijks hoogtepunt in de stad Coevorden welke een mooie historische en folkloristische achtergrond heeft.  

Vooraf vind een weekend vol entertainment, lekkernijen en onvergetelijke ervaringen plaats. Het feest begint al op vrijdag met een knallende opening. Geniet van de Kermis, de Ganzenloop, een Braderie, het Straattheater en Live optredens van bekende artiesten.

In vroeger tijden, sinds het einde van de vijftiende eeuw, werden door de boeren ganzen vetgemest die op een vast tijdstip naar Coevorden werden gedreven: er was dan Ganzenmarkt. Het drijven van de ganzen gebeurde door de ganzenhoedsters.

Op de markt in Coevorden werden de ganzen verhandeld en uiteindelijk via Rotterdam naar Engeland verscheept met als eindbestemming 'de kerstdis'. Tegen het einde van de negentiende eeuw was hierin overigens enige verandering gekomen. Op de markt verminderde het aanbod van ganzen zienderogen. Tijdelijk, rond 1914, kwam hierin wat verbetering maar de Ganzenmarkt in Coevorden verdween zo'n 80 jaar geleden.

Wat bleef was een najaarsmarkt met als afsluiting een aantal 'Biestemoandagen', waarop vee werd verhandeld. De betekenis van de ganzenhandel werd steeds minder naarmate minder ganzen werden aangevoerd vanuit de moerassen. In het begin van de zestiger jaren werd de oude traditie nieuw leven ingeblazen. Heden ten dage is de Ganzenmarkt een folkloristisch evenement. Tot 2019 werden ganzen door de winkelstraten van Coevorden gedreven. Dit gebeurde door ganzenhoedsters in oude kledij. In 2022 werd de Ganzenmarkt nieuwe stijl werd geïntroduceerd. Zonder ganzen maar met diverse showelementen waaraan de ganzenhoedsters en mini misters meewerken. Op het Marktplein vindt 's middags de verkiezing van de Miss Ganzenhoedster, Mini Miss Ganzenhoedster en Mini Mister Ganzenhoeder plaats.

Welkom bij de Reestkerk in Oud Avereest

De Reestkerk is een eeuwenoud monumentaal kerkje in het prachtige Reestdal. In 2015 werd aan het kerkgebouw een modern gedeelte gebouwd, de zogenaamde Reestkamer. In de Reestkerk en Reestkamer worden regelmatig activiteiten georganiseerd en zijn er exposities te zien. Zo is er van 1 november t/m 3 december op zaterdagen en zondagen van 14.00 uur tot 16.00 uur Colorworld een expositie met bijzondere foto’s van Mark Scheper uit de Wijk.

De wereld zien door een camera is als kijken met een andere bril. De natuur in allerlei facetten is hierbij het hoofdthema.

De toegang is gratis! Let op: de expositie is gesloten op zondag 19 november.

Voor meer informatie over de expositie en de fotograaf: www.colorworld.nl of www.facebook.com/ColorWorldPhotography

Folkband Joint String Friends - 11 november 20.15 uur - € 19,00 pp

Folkmuziek- fun en good times met zeer ervaren muzikanten, die van elk concert een feest maken. Vier bevriende multi-instrumentalisten brengen een breed scala aan muziekstijlen met de nadruk op Keltische folk. Serene ballads, stevige folksongs, swingende jigs en reels plus (dans) muziek uit Oost-Europa. Het staat allemaal op het smakelijke muzikale menu. De Joint String Friends, die allemaal meerdere instrumenten bespelen, verkennen de americana en akoestische popmuziekroute. Kortom, wereldmuziek in al zijn diversiteit! 

Bestel hier je tickets: https://www.ticketkantoor.nl/shop/folkband 

Sinterklaas komt weer naar Ommen - Zaterdag 18 november 15.00 uur

Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas weer naar Ommen! Vanaf 15.00 uur ben je welkom om hem te komen ontvangen op de Vechtkade in het centrum! 

Sintfestijn in het centrum van Ommen! - Zaterdag 25 november

Op zaterdag 25 november is er de hele dag een feestelijk Sintfestijn in het centrum van Ommen! Met allemaal leuke kinderactiviteiten, zoals: Workshop speculaas versieren,  Schminken, Pietendiscoshow op het Vechtpodium, Springkussens (bij Blokker, Kerkplein en muziekkoepel) en allerlei spelletjes voor kinderen door het centrum heen. Kom je ook? Het Huis van Sinterklaas is dan ook geopend (hoek Brugstraat-Kerkplein)! 

Concert S(w)ingtime in Dedemsvaart - 24 en 25 november 20.00 uur

S(w)ingtime Dedemsvaart bestaat al meer dan 25 jaar en ter ere daarvan, geven zij op vrijdag 24 en zaterdag 25 november een bijzonder jubileumconcert in de Baron in Dedemsvaart!  

Al maanden zijn ze druk aan het repeteren en ze gaan er iets geweldigs moois van maken! 

Ze nemen jullie tijdens deze avond mee in een reis door de tijd, waarin hun mooiste nummers voorbij komen!   

Kaarten zijn te koop bij De Baron Julianastraat 54 7701 GM in Dedemsvaart 

Nieuws van Ommer Oase

De herfstvakantie is alweer voorbij. In deze weken heb ik weer een aantal duo-behandelingen mogen geven. Dat is heel leuk om te doen. Vaak hoor ik dat de kleinschaligheid erg prettig is. Mocht je dit ook eens samen met iemand willen doen, in november geldt een leuke aanbieding voor duobehandelingen. Zie hieronder. 

Ook zijn er twee koopavonden geweest. Kinderen die kwamen, konden meedoen aan een prijsvraag. Ze mochten raden hoeveel edelstenen er in een vaas zaten. Het was leuk om hun belangstelling voor edelstenen te zien. De winnaars (elke week één) ontvingen een schatkistje met edelstenen. De overige deelnemers mochten als troostprijs een zakje met een aantal edelstenen ontvangen. Daarnaast ontvingen ze een Halloween badbom. 

Ook in het najaar kun je nog genieten van ontspannende behandelingen, zoals de hotstone massage, een aanrader. De warmte van de stenen dringt diep door, heerlijk voor bindweefsel en spieren, maar zeker ook voor rust in je hoofd. Het is alsof al je zorgen wegsmelten. Je kunt kiezen voor een gewone hotstone massage, maar misschien is de herfstspecial ook wat voor je. 

Herfstspecial: Pumpkin Spice Hotstone  
Omringd door pumpkin spice-geuren begint deze behandeling met een massage met warme stenen op de rug en achterkant van de benen. Daarna volgt een korte gezichtsbehandeling. Tijdens het inwerken van een pumpkin-masker volgt een hotstone massage van armen, onderbenen en voeten. Er wordt gemasseerd met pompoenpitolie die veel vitaminen en mineralen bevat. Deze behandeling is ook geschikt voor mannen. Kijk voor meer informatie de online boekingsapp die bereikbaar is via www.ommeroase.nl.  

Aanbieding november: Duo-behandeling met korting en cadeau 
In de maand november geldt 15% korting op een duobehandeling. Bovendien krijg je een grote paraplu cadeau waar je makkelijk met twee personen onder kunt. Laat regen je dus niet tegenhouden.  

De laatste getuige van Krishnamurti in Ommen: het amfitheater op Camping Ommerland

Je zou er bijna aan voorbijlopen, het kleine amfitheater op het terrein van Camping Ommerland. Hoewel het tegenwoordig wordt gebruikt door het animatieteam van de camping, gebeurden er pakweg honderd jaar geleden hele andere dingen. Het theater uit 1925 was een belangrijk element van de Sterkampen van Krishnamurti. 

Het amfitheater was hét centrale punt van de Sterkampen. Iedere dag werd er een kampvuur ontstoken, ook werden hier toespraken van Krishnamurti gehouden. Volgens hem moet de mens zich bevrijden van alle ketenen, zichzelf losmaken dus, met het idee dat je naar eigen behoren je leven kan inrichten. Los van godsdiensten of andere spirituele organisaties. ‘’Ommen zou een spirituele stad worden. In het rijtje naast Jeruzalem en Mekka’’, zegt Harry Woertink. De Ommenaar houdt zich bezig met het maken van historische verhalen over Ommen. 

Harry Woertink in het kleine amfitheater  

Vincent Corjanus / RTV Oost 

Verhalen blijven vertellen

Het amfitheater is voor de helft gerestaureerd. Dat is belangrijk volgens Woertink: ‘’Dit soort historische plekken moet je intact houden, dan kun je de geschiedenisverhalen blijven vertellen.’’ Toch krijgt de Ommenaar zelf geen spiritueel gevoel wanneer hij in het amfitheater is. Wel voelt hij de geschiedenis van deze plek: ‘’De verhalen boeien me.’’ 

Er ligt niet alleen veel geschiedenis in het amfitheater, maar ook in de omgeving. Op een steenworp afstand van het theater was het concentratiekamp Erika. ‘’De lichte en de donkere periode zo vlakbij elkaar’’, zegt Woertink. 

Geestelijke impuls

Waarom kwam Krishnamurti naar Ommen? Omdat baron Van Pallandt als 22-jarige het landgoed bij Ommen in handen had gekregen. Hij stelde het ter beschikking aan de nieuwe wereldleraar en de 'Orde van de Ster in het Oosten'. De baron was duidelijk onder de indruk van Krishnamurti. 

Jiddu Krishnamurti werd geboren in 1897  

Al op jonge leeftijd stond hij aan het hoofd van de 'Orde van de Ster in het Oosten'. Het leverde hem volgelingen op, die hem zagen als iemand die de wereld een nieuwe geestelijke impuls kon geven. Er kwam zelfs een gehele beweging tot stand. Iets wat Krishnamurti absoluut niet wilde. Daarom besloot de inspirator in 1929 zich terug te trekken uit de ‘Orde van de Ster’. Baron van Pallandt stelde het landgoed open voor iedereen, ook voor de padvinderij. ‘’Dat is de bakermat van het toerisme in Ommen. Daar plukken wij nu nog steeds de vruchten van’’, aldus Woertink. 

Het kleine amfitheater© Vincent Corjanus / RTV Oost het Indiase Madanapelle. 

Ontvang gratis het egelhuispakket 

Egels hebben steeds minder ruimte om te leven. Ze raken uitgehongerd, worden vergiftigd of overreden. Leer hoe je egels kunt helpen met het egelhuispakket. Je ontvangt het direct per e-mail.  
Ontvang het egelpakket

Ommerland steunt Stichting Opkikker 

Stichting Opkikker helpt elk jaar zo’n 2000 gezinnen met een ziek gezinslid om even onbezorgd plezier te hebben. Ommerland steunt Stichting Opkikker.  

Lees meer

 

Ommerland App

Om alle functies van de Ommerland-app goed te kunnen gebruiken, is het van belang om in te loggen in de app. Dit doe je door rechts onderin de app op ‘Voorkeuren’ te klikken. 

  • Je logt in met de inloggegevens die je eerder (bij het aangaan van je reservering) in je mail hebt ontvangen. 
     
  • Inloggegevens kwijt? Kies voor ‘Wachtwoord vergeten’ en vul het e-mailadres in waarmee je bekend bent bij Ommerland in het reserveringssysteem. 
     
  • Nadat je bent ingelogd, onthoudt de app je gegevens 3 dagen. Na 3 dagen moet je opnieuw inloggen 
     
  • Door op het oogje te klikken in het vakje ‘Wachtwoord’ kun je jouw wachtwoord controleren op typefouten. 

Mocht je problemen ondervinden met inloggen. Laat het ons dan weten.

Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!