Kamperen Huren
Ontdek ons park Menu

Nieuwsbrief mei

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van mei. We hebben net een heel gezellig Hemelvaart- en Pinksterweekend achter de rug. Het weer is even wisselvallig geweest, maar gelukkig laat de zon zich de laatste tijd steeds meer zien. Wij hopen dat jullie genoten hebben van alle leuke activiteiten en de gezelligheid op het park. In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

✔ Leuke activiteiten in de omgeving! ✔ Bostheater Ommen ✔ De Avondwandel4daagse Ommen ✔ Nieuws van ommer Oase ✔ En meer!

Meivakantie

Van 21 april tot en met 7 mei hebben we 2 heel gezellige meivakantieweken gehad met elke ochtend het knutselfeest voor de kids en elke avond de Bo & Bibi Theatershow. Verder was de Chill Out elke dag open voor de jeugd en daar zijn weer verschillende feestje gevierd.

Verspreid over de rest van de dagen waren er volop activiteiten zoals voetbal, een bosspel, speurtocht, fietsen op de pumptrackbaan, filmavond, waterbaan, lasergame en kinderbingo. Verder waren er natuurlijk leuke activiteiten bij de Ponymanege zoals ponytaart maken, ponybosrit voor kinderen met of zonder geboekte ponyvakantie, ponyquiz, hoefijzer versieren en pimp my pony.

Kwalitaria heeft 3 leuke bingoavonden georganiseerd, Ommer Oase had een gezellige koopavond en heerlijke ontspanningsbehandelingen en zelfs Opa Johan was aanwezig om vogelhuisjes te maken met de gasten. Je kon mee met de huifkartocht, swingen tijdens Drumble Dance en je kon met de Boswachter op excursie.

Kortom, het waren 2 hele drukke en superleuke weken en al met al viel het weer ook nog mee!

Wil je weten wat er de komende tijd op de planning staat aan activiteiten? Check dan de Ommerland-app www.ommerland.nl/app en schrijf je, waar mogelijk, vast in om niks te missen.

Hemelvaartweekend

Wat hebben we een mooi Hemelvaartweekend gehad met zomerse temperaturen en ontzettend veel gezelligheid op de kampeervelden. In de Weekenden van Hemelvaart en Pinksteren ontvangen we altijd veel familie- en vriendengroepen die gezellig met elkaar kamperen en recreëren op ons mooie park. Zowel bij aankomst als vertrek en tijdens het verblijf is alles rustig verlopen en de gasten hebben genoten van hun verblijf. We hebben veel complimenten gehad van de gasten en dat vinden we natuurlijk geweldig! Het animatieteam had weer leuke activiteiten georganiseerd, zoals de kinderbingo, lasergamen en de floating Movie. Verder was er dit weekend de Garden Sale op het park waarbij 25 gasten van ons park leuke artikelen te koop hadden bij hun eigen caravan. Ook de manege was weer actief met hun eigen activiteiten voor de kinderen met en zonder pony en bij de horeca werd weer een leuke bingoavond georganiseerd.

775 jaar stadsrechten!

In de nieuwsbrief van december 2022 schreven we al dat in 2023 het 775 jaar geleden is dat Ommen stadsrechten kreeg, een jubileum dat niet ongemerkt voorbij zal gaan.

Dit jaar is het dus 775 jaar geleden dat Ommen, één van de oudste Overijsselse steden, haar stadsrechten uit handen van de Utrechtse bisschop Otto III ontving. De Stichting 775 jaar stadsrechten Ommen heeft concreet invulling gegeven aan de viering van dit bijzondere lustrum.

Leuke activiteiten in de omgeving!

17 Juni Middeleeuws Ommen

Op 17 juni wordt er op verschillende plaatsen feest gevierd.

Ommen zelf zal die dag in middeleeuwse sferen gedompeld worden. Het centrum zal vollopen met muziek, straattheater en middeleeuwse ambachten. Op de oever van de Vecht zal een middeleeuws ridderkampement neerstrijken met volop strijdtoneel en verschillende demonstraties.

Vilsteren organiseert haar Boerenmarkt met allerlei activiteiten. In Lemele vindt de traditionele feestweek met de zeskamp plaats en in Arriën wordt het muzikale Bierdoppenfestival georganiseerd waarvan de opbrengst naar KIKA gaat.

Er zullen pendelbussen heen en weer rijden om de bezoekers naar de verschillende feestlocaties te brengen. De feestdag zal worden afgesloten met een optreden van de gezamenlijke Ommer muziekverenigingen.

Bekijk het hele programma

Overige leuke activiteiten in de omgeving

Koppeltuinen Vechtival

 • 3 juni 2023 12.30 uur
 • Natuuractiviteitencentrum De Koppel
 • Vechtstraat 8, 7772 AX Hardenberg

Ontdekken en beleven tijdens Vechtival. Bij De Koppel is zaterdag 3 juni van alles te zien, doen, ontdekken en beleven! Samen met Staatsbosbeheer organiseert De Koppel die dag weer het Vechtival. In de Koppeltuinen zijn allerlei activiteiten te doen. Bezoekers kunnen kanovaren of een kijkje nemen bij diverse demonstraties.

Reestzomermarkt

 • 3 jun 2023 11.00-17.00 uur                                                                                                                         
 • Reestkerk Oud Avereest 5, 7707 PM Balkbrug

In en rondom de Reestkerk is er een gezellige markt met streekproducten en activiteiten. Er staan stands met heerlijke streekproducten maar ook met eigengemaakte sieraden, tassen, woonaccessoires en planten. Buiten tref je zoal een grote stand met gegrild boerderijvlees, caravannetjes met chocolade, koffie en thee en een ijskar met boerderij-ijs. Ook is er een kunstmarkt. Gastvrouwen van de Reestkerk serveren lekkere broodjes en drankjes.

In en rond de kerk is muziek en ook voor kinderen worden er leuke activiteiten georganiseerd. Een afwisselende, gezellige dag met voor elk wat wils in een prachtige omgeving!

Kunstmarkt Hardenberg

 • 10 juni 2023 11:00 uur
 • LOC en Oosteinde
 • Parkweg 1a4, 7772 XP Hardenberg

"Kunst maakt alles mooier"

Jullie zijn welkom op de kunstmarkt in Hardenberg, georganiseerd door HardenbergArt.

Keramiek, schilderijen, sieraden, houtsnijwerk, portrettekenen, workshops voor kinderen, en natuurlijk muziek! Loop ook even binnen in het LOC: hier is een expositie, shop en kunstuitleen. Het LOC is een aantrekkelijke voorziening van ruim 15.000 m2 waar organisaties uit het onderwijs, cultuur en zorg & welzijn zijn gevestigd. Het is een plaats waar faciliteiten, netwerk en kennis samenkomen.

Ballonfestival Hardenberg

Drie dagen lang feest langs de Vecht in Hardenberg!

Dagelijks vertrekken er vanaf 20.30 uur ongeveer 30 luchtballonnen.

Van donderdag 22 juni tot en met zaterdag 24 juni 2023 vindt wederom het Ballonfestival Hardenberg plaats. Het festival is inmiddels een begrip in de regio en bestaat uit de ballonvaarten, de Drakenbootrace en het muziekprogramma in de grote feesttent.

Dagelijks zullen, als de weersomstandigheden het toelaten, zo’n dertig nationaal en internationaal gekleurde ballonnen, waaronder enkele Special Shapes, het luchtruim kleuren. Vanaf circa 19.30 uur wordt begonnen met de voorbereidingen en het opstijgen van de ballonnen.

Het festival speelt zich af op het evenemententerrein op de uiterwaarden van de Vecht in Hardenberg. Meer informatie en tijden van alle evenementen kun je vinden op

Bekijk de website

Bostheather Ommen

Ze zijn alweer even van start gegaan bij het Bostheater. Met maar liefst twee zanggenootschappen en een band opende zaterdag 13 mei het seizoen van Bostheater Ommen. Op de vooravond van Moederdag was het optreden van de popkoren gratis toegankelijk voor iedereen.

Rond half acht in de avond verzorgde de coverband The Delta Crew de aftrap, daarna hebben jullie van Just For Fun en Swingtime mogen genieten.

Het was een prachtige avond met een aangename temperatuur. De kop is er af, op naar de volgende evenementen!

→ 17 juni Rowwen Hèze

→ 18 juni Typhoon

→ 24 juni Davina Michelle

→ 30 juni en 1 juli De Edwin Evers Band

Het belooft weer een prachtig muzikaal seizoen te worden, dus heb je nog geen kaarten? Kijk dan wat er nog beschikbaar is op www.bostheaterommen.nl en bestel snel!

Jubileumdag Vechtgenotenhuis

Het Vechtgenotenhuis is een centrum voor leven met en na kanker en heeft een belangrijke regionale functie voor informele psychosociale (na)zorg. De betrokken vrijwilligers bieden aan gasten en hun naasten een luisterend oor en er is ruimte voor lotgenotencontact. Tevens wordt er informatie gegeven d.m.v. lezingen en kan men deelnemen aan verschillende activiteiten. Dit alles in een prachtige omgeving, tegenover Ommerland, waar men zichzelf kan zijn, ervaringsverhalen gedeeld mogen worden, en waar ruimte is voor een traan, maar ook voor een lach en waar saamhorigheid erg belangrijk is, het is de basis voor het bestaan van dit centrum.

Daarom wil zij het 15-jarig bestaan vieren met een gezellige middag die vrij toegankelijk is voor iedereen, een cadeautje voor iedereen die het Vechtgenotenhuis een warm hart toedraagt.

Het Vechtgenotenhuis bestaat dankzij giften en subsidies van gemeentes, ondernemers en donateurs. Naast financiële steun is ook de liefdevolle inzet van de vele vrijwilligers onmisbaar. Zij nodigen iedereen uit om naar het jubileum op zaterdag 3 juni te komen.

Twee belangrijke onderdelen van het programma zijn:

→ Bewegen voor leven

Voor jong en oud zijn er prachtige wandelingen door de mooie omgeving, die starten vanaf het terrein bij het Vechtgenotenhuis om 13.30 uur.

→ Concert voor Hoop

Vanaf 17.00 uur start het concert voor hoop met in het hoofdprogramma Karin Bloemen en in het voorprogramma Oscar Pauw. Het optreden van Karin Bloemen is apart gesponsord en komt niet ten laste van subsidies of andere donaties.

Verder organiseren zij een gezellige fair voor jong en oud van 13.00 - 17.00 uur. Er wordt gezorgd voor eten en drinken, leuke activiteiten, een springkussen, een draaiorgel en een optreden van het Flater Pretorkest. Ook is er een Rad van Fortuin met prachtige prijzen en een geweldige spreekstalmeester. Ook Ommerland heeft natuurlijk een leuk prijs gesponsord!

De toegang is gratis. Vrije gift is welkom

Meer informatie

De Avondwandel4daagse Ommen

Van maandag 5 t/m donderdag 8 juni kunnen jong en oud het prachtige Ommen te voet samen ontdekken. De avondwandel4daagse wordt dit jaar alweer voor de 10de keer gelopen. Wandelaars die een uitdaging zoeken, wordt aangeraden om de 10 km te lopen. Voor een uurtje wandelen is het advies de 5 km afstand en voor de jongsten en degenen die liever alleen op de verharde weg lopen, beveelt de organisatie de 3 km route aan.

Met ondersteuning van sponsoren en vele vrijwilligers staat er weer een mooi en sportief evenement op stapel. Op de laatste dag worden de wandelaars, sommige verkleed, binnengehaald met medailles en muziekkorpsen. Inschrijven kan op de eerste wandeldag voor de hele week en dagelijks als men gezellig een dagje wil meelopen.                                      

Meer informatie

Dagelijks starten en finishen we op het Sportpark Westbroek aan de Sportlaan 1 in Ommen bij de Atletiek Vereniging ACO v Elderen.

Starttijden:

maandag/dinsdag/woensdag:         Starttijd donderdag:

10 km start om 17:30 uur                 10 km tussen 18:00 en 18:15 uur

5 km start om 18:30 uur                    5 km tussen 18:15 en 18:30 uur

3 km start om 19:00 uur                    3 km tussen 18:30 en 18:45 uur

Nieuws van Ommer Oase

Voor de komende maanden is er weer een frisse zomerse variant op het bestaande aanbod van behandelingen bij Ommer Oase:

Summer Fresh: een verfrissende relaxbehandeling

Onderdelen van deze behandeling zijn:

 • Scrubbehandeling rug
 • Reiniging en peeling gezicht
 • Massage van hoofdhuid, decolleté, nek en schouders
 • Hydraterend serum en edelsteenmassage gelaat
 • Hydraterend masker en voetmassage.

Er is keuze tussen een 60 en 90 minuten durende variant. Bij de 90 minuten variant wordt ook de rug gemasseerd en zijn de overige massageonderdelen uitgebreider. Deze behandeling vind je in het boekingsprogramma onder ’Speciale behandelingen’

Vaderdagweekend/vaderdagtip

Het weekend van 17 en 18 juni is Ommer Oase gesloten.

Een giftcard van Ommer Oase is een leuk idee voor vaderdag. Want ook voor vaders zijn ontspannende behandelingen een fijne manier om te ontsnappen aan de drukte van de dag. De rugmassage en de voetmassage zijn bij de mannen zeer geliefd.

Reserveer tijdig

Wil je verzekerd zijn van een plek voor een behandeling, wacht dan niet te lang met reserveren. Dat geldt zeker als je een duo-behandeling wilt boeken en geldt vooral tijdens schoolvakanties.

Handige producten

Naast heerlijke geuren, edelsteensieraden en huidverzorgingsproducten zijn er ook kalmerende middeltjes verkrijgbaar zoals aloë Vera gel, tea tree gel en tea tree oil. Deze producten zijn goed te gebruiken bij bijvoorbeeld brandwondjes (ook door zon) en insectenbeten.

Download de app van Ommerland en reserveer bij Ommer Oase.

Download de app

Elektrische steps, brommers en (mini) quads niet toegestaan

Ze zijn dit jaar weer ontzettend populair! De elektrische steps. Echter uit veiligheidsoogpunt zijn deze niet toegestaan op het park. Dus laat de elektrische step, brommers en de (mini) quad vooral thuis!

BHV Training

Op dinsdag 20 juni is het weer tijd voor onze BHV Training. We gaan met het volledige team de training volgen en daarom is het voor jullie belangrijk om te weten dat de receptie deze dag om 16.00 uur sluit! We zijn na 16.00 uur telefonisch wel te bereiken via onze collega’s op Samoza.

De meeste collega’s op ons park hebben hun BHV certificaat, dus als er iets gebeurt op het park laat het ons weten, zodat we kunnen handelen! Samen kunnen we werken aan de veiligheid op ons park.

Voor onze (voor)seizoeners

We hopen dat jullie volop aan het genieten zijn bij Ommerland, daarom willen we jullie graag uitnodigen om dit ook volgend jaar weer bij ons te komen doen. Met het (voor)seizoenarrangement kunnen jullie weer een plekje bij ons vastleggen voor 2024 en verzekeren jullie jezelf van een heerlijk verblijf bij Ommerland. Wacht niet te lang met het invullen van het formulier, want alleen zo kunnen we jullie verzekeren van een plekje. Lever het formulier uiterlijk 1 juli (voorseizoen) en uiterlijk 31 juli (heel seizoen) in en geniet volgend jaar weer van een fijn verblijf bij Ommerland. Winterstalling?

Aanvraagformulier Seizoenplaats

Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!