Kamperen Huren
Ontdek ons park Menu

Maandelijkse nieuwsbrief

En dan is het alweer eind maart! Het kampeerseizoen is afgelopen weekend gestart en dat betekent ook de start van heel veel vakantieplezier. Wij hebben er heel veel zin in en jullie ook hebben we afgelopen weekend kunnen zien. Zo fijn om de camping weer tot leven te zien komen!

Deze nieuwsbrief is een speciale uitvoering passend bij deze speciale periode. Een nieuwsbrief vol extra’s, interviews en leuke wetenswaardigheden. We wensen jullie veel leesplezier en een heel fijn seizoen!

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

• Wat is er te doen in het Paasweekend?

• De meest bijzondere molen in Ommen

• Een fantastisch programma

• Evenementen in het voorjaar

• Supermarkt Ommerland

• En meer……………..

Wat is er te doen in het Paasweekend?

Tijdens de Pasen is er van alles te doen op Ommerland. Op ons park worden er leuke activiteiten georganiseerd, maar ook in de omgeving is er van alles te beleven. Tijdens het Paasweekend hoeft niemand zich te vervelen.

We beginnen al op 1 april en het is geen grap! Dan begint de Paasvakantie al in delen van Duitsland en België. We hebben die dag een coole waterstormbaan in het binnenbad liggen en zowel het knutselfeest als het kindertheater gaan weer van start. De Chill Out gaat weer open voor Familie Fun, Just Dance, Tafeltennis en nog veel meer. Verder zijn er in het Paasweekend activiteiten bij de manege met de Shetlandpony’s en een gezellige Paasbingo bij Kwalitaria Ommerland. Natuurlijk gaan we 1ste Paasdag Paaseieren zoeken met de Paashaas. Je kunt alle activiteiten terugvinden in de nieuwe Ommerland App!

Klimmen op Ommerland!

Midden op Ommerland vind je ons klimpark. Het parcours bestaat uit meer dan 30 uitdagende hindernissen en obstakels op verschillende hoogtes. Je zit vast met één van de meest veilige zekersystemen van Europa. Het Saferoller valbeveiligingssysteem is een continue lifeline systeem waardoor er 100% veilig geklommen kan worden met genoeg spanning. Sluit het parcours af met Ziplines op verschillende hoogtes van 4, 7 en 10 meter hoogte. In totaal kun je meer dan 100 meter overbruggen verdeeld over 3 parcours.

Afbeelding44

De minimale lengte om zelfstandig te klimmen is 1.40m. Ben je tussen 1.30m en 1.40m dan mag je klimmen onder begeleiding van een volwassenen. Incl. uitgebreide instructies, helm en veiligheidsgordel.

Reserveer nu alvast voor tijdens het Paasweekend: 11.30u -13.00u via de app: 

Download de app

Dit zijn de leukste activiteiten tijdens de Pasen in de omgeving!

 Tuin-Fair Pasen in Ommen 

Tijdens het Paasweekend van 8 t/m 10 april staat Landgoed Het Laer 3 dagen lang in het teken van het buitenleven, interieur, koken, kunst, muziek en vrijetijdsbesteding. Het mooie landgoed heeft een prachtig decor en ambiance waardoor de standhouders met passie hun producten presenteren en de bezoekers informeren over laatste trends en noviteiten omtrent huis, tuin, fashion & food. Wil je ook flaneren, wandelen, ontmoeten, inspiratie en heerlijke versnaperingen tijdens de Paas-Editie 2023 op Landgoed het Laer koop dan nu je tickets a € 7,50 via: www.bonbrocante.nl

Afbeelding45Afbeelding46

Vlooienmarkt in Hardenberg

Voor een dagje lekker neuzen kun je naar de Paasvlooienmarkt in de Evenementenhal in Hardenberg op maandag 10 april. Naast de vlooienmarkt is er ook een leuke braderie om lekker te shoppen met een lekkere snack tussendoor. Tevens is er vermaak voor de kinderen en er komt regelmatig live muziek voorbij.

Afbeelding47

Kom naar Hardenberg Buiten, want buiten is gezond!

ONTMOETEN, NATUUR, CULTUUR, DUURZAAMHEID EN GEZONDHEID STAAN OP TWEEDE PAASDAG CENTRAAL!

Tweede Paasdag staat voor genieten met het hele gezin op de Oldemeijer tijdens Hardenberg Buiten. Van 10:30 uur tot 16:00 uur

is er een programma vol leuke buitenactiviteiten voor jong en oud!

De toegang is gratis, net zoals de meeste activiteiten. De organisatie daagt jullie uit om op de fiets te komen. Het parkeertarief is € 5,00 per auto. Volg Hardenberg Buiten op social media voor de laatste updates!

€5,00 per auto.

Afbeelding48

Paasmarkt in Orvelte

Tijdens Pasen geniet je dubbelop van een uitje in Orvelte. Aan de ene kant vanwege de Paasmarkt, aan de andere kant omdat het museumdorp hoe dan ook al een bijzonder uitje is. In de straten van Orvelte wandel je namelijk letterlijk door een stukje unieke geschiedenis. Met recht één van de mooiste dorpen van Nederland en maar 55km vanaf de camping.

Dit dorp wordt op eerste Paasdag nog eens extra leuk aangekleed met de Paasmarkt. Je hebt de gelegenheid om even lekker rond te struinen, eieren te zoeken en de sfeer van Orvelte te proeven. Alles van accessoires tot sieraden, interieur tot smakelijke gerechten staan klaar.

Afbeelding49

Paaskermis in Deventer 31 maart t/m 10 april

In Deventer is het tijdens Pasen feest op de paaskermis op de Platvoet (evenemententerrein). Attracties van grijpkranen tot de Crazy Shake staan opgesteld om een leuk vermaakt tijdens Pasen te bieden. Naast de attracties staan er ook diverse activiteiten op het programma. Van paaseieren zoeken tot een rommelmarkt aangevuld met kindermiddag, feestelijke artiesten en prachtig vuurwerk.

Afbeelding50

De meest bijzondere molen in Ommen

Misschien ken je hem wel? De Den Oord molen in Ommen. Deze molen is een oude zaagmolen uit 1824 welke nog steeds volledig in bedrijf is, maar dan als korenmolen. Voor de restauratie van de Molen, tot weer een zaagmolen, heeft Ommerland bomen ter beschikking gesteld, waarvan balken en planken zijn gezaagd. Deze balken en planken worden gebruikt voor de restauratie van de vloer van het zaagkot van de molen. Wij brachten een bezoek aan de molen en spraken met molenaar Luuk Vogelzang. Naast molenaar is Luuk ook lid van de werkgroep die de begeleiding heeft over de restauratie van de molen. Luuk vertelt jullie graag zijn verhaal!

Afbeelding51

“Ik heb dit altijd al een hele bijzondere molen gevonden, want 6-kant molens, die zijn er bijna niet meer in Nederland. Deze molen is opgericht als zaag molen. Een timmerman wilde de molen gebruiken om te zagen en zijn bedrijf voortzetten. Zijn vader was wieldraaier en die heeft hem misschien nog wel geholpen met bepaalde onderdelen van de molen. Het is echt begonnen als een soort familie project, want ik vind twee namen terug in de geschiedenis. En dat is de familie Makkinga en de familie Martens. De familie Makkinga had destijds een timmerbedrijf. Deze Ommense families zijn begonnen met deze molen als zaagmolen. Uiteindelijk willen we graag dat de molens werken zoals ze vroeger gewerkt hebben. De Den Oord molen kan momenteel koren malen, maar wij willen dat deze molen uiteindelijke weer hout gaat zagen. De gemeente heeft ons inmiddels toestemming gegeven om de molen te restaureren tot houtzaag molen.”

“Wij hebben de molen eerst goed laten onderzoeken en een jaarringen onderzoek laten uitvoeren. Daaruit is gebleken dat de bomen die gebruikt zijn voor de stijlen, de grote hoek palen in de molen, gekapt zijn in Polen in 1796. De tijdspanne tussen het kap moment en het bouwen van de molen in 1824 is zo klein dat die bomen bijna rechtstreeks vanuit Polen naar Ommen gekomen zijn en hier opgericht zijn om als stijlen voor de molen te dienen. We hebben ook nog een onderzoek naar de balken van het zaag-gedeelte gedaan. En het blijkt dat die uit een andere soort molen komen. Deze balken hebben een hele andere leeftijd dan de molen zelf. En dat gedeelte komt, denken wij, uit een Pantrok molen. Pantrok molens hebben gestaan in Deventer en die zijn in die tijd, in 1824 ongeveer, gesloopt. Waarschijnlijk zijn er balken uit dat type molen gekocht in Deventer en gebruikt bij de bouw van de Den Oord molen.”

“De Den Oord molen is heel bijzonder, omdat het dus een origineel gebouwde molen is. We hebben een deskundig molenbouwer uit de Zaanstreek hier gehad samen met een zaag molenbouwer en die hebben gekeken hoe de molen erbij staat. Volgens hun zit de molen constructief heel stevig en stijf in elkaar. Deze molen is nooit uit elkaar geweest. Bij ‘tweedehands’ molens kun je dat zien, dat molens uit elkaar genomen zijn en later weer in elkaar gezet zijn en soms zelfs meerdere keren uit elkaar genomen zijn. Dat is bij de Den Oord molen nooit gebeurd.”

Afbeelding53Afbeelding52

“Het vermoeden is dus dat deze molen gebouwd is, hier aan de Vecht, met hulp van timmerman Martinga en een molenbouwer die niet helemaal precies wist hoe je een zeskant molen bouwt. Maar ze wisten wel dat dit de meest economische manier van een molen bouwen was met een zaagmolen functie. Dat zaagmolengedeelte gaan we proberen terug te brengen in de molen. We hebben een advies bureau uit Groningen ingeschakeld die gespecialiseerd is in monumenten en oude molens. Die heeft de molen helemaal geschetst via de computer en daarna uitgetekend zoals hij moet worden. De tekeningen zijn vervolgens opgestuurd voor de vergunning en er is er ook een subsidie aanvraag gedaan bij de provincie. 60% van de begroting van de molen is ons toegezegd en nu is het wachten op de omgevingsvergunning en dan kunnen we aan de slag! Het doel is om de molen weer te laten zagen op 3 augustus 2024, wanneer de molen 200 jaar bestaat. Wij vieren als traditie de eerste zaterdag van augustus de Ommer molen dag. Dan zijn alle Ommer molens in bedrijf om te bezoeken en het leek ons mooi om dan die dag een feestelijke opening te hebben van de Den Oord molen.”

“Voor de renovatie gebruiken we heel veel bomen van sponsoren die hout beschikbaar stellen voor de molen. Ommerland heeft bomen geleverd die al als balken en planken zijn gezaagd. Deze balken en planken worden gebruikt voor het maken van de vloer voor het zaagkot. En misschien als we nog genoeg hout over hebben gebruiken we het ook voor de andere constructie onderdelen, zoals de zagen en de zaag trimmen. De gemeente Ommen heeft ook hout beschikbaar gesteld om als constructiehout te gebruiken voor vloeren en dergelijke. We zijn heel blij met deze giften, zodat we ons doel kunnen realiseren: de Den Oord molen ombouwen tot zaagmolen, zoals hij oorspronkelijk bedoeld is. Op 3 augustus 2024 hopen we het jullie live te kunnen laten zien.”

“ De molen is voor iedereen te bezoeken en bezichtigen. We hebben twee ingangen, een aparte molen-ingang en je kan via het museum de molen bezoeken. In de winter is de molen gesloten, het museum is dan ook gesloten en wij hebben geen aparte toilet ruimte. Als de molen helemaal verbouwd is heeft de molen zijn eigen toilet gelegenheid en is hij het hele jaar geopend. Dan is er geen enkele belemmering om hem gesloten te hebben. Wij kijken er naar uit.”

Afbeelding55Afbeelding54Afbeelding56

Supermarkt Ommerland

Op zaterdag 1 april a.s. opent de nieuwe supermarkt op Ommerland haar deuren. Een volledig nieuwe supermarkt op een nieuwe locatie onder leiding van nieuwe exploitanten Jan en Hillona. Twee enthousiaste mensen die niet kunnen wachten om te beginnen op Ommerland. Zij runnen samen al 4 jaar de supermarkt op Camping De Belten in Rheeze en Hillona zit al 25 jaar in dit vak. Twee nieuwe gezichten met een heleboel ervaring. Wij spraken af met Jan en Hillona om meer te weten te komen over hen en hun plannen voor de supermarkt op Ommerland.

Wie zijn jullie en hoe zijn jullie bij Ommerland terecht gekomen?

Jan: “Ik ben Jan Jager, 56 jaar. Ik heb drie kinderen, twee dames en een heer. Ik heb Hillona in 2014 leren kennen. Wij kenden elkaar daarvoor al, maar vanaf 2017 zijn we officieel samen verder gegaan. Hillona runde al 25 jaar campingwinkels. Ik was toen leverancier bij die winkels en zo hebben we elkaar ontmoet. Hillona heeft mij warm gemaakt voor dit vak. Ik ben zelf accountmanager, ik verkoop kaas, maar een camping winkel is tien keer leuker. Zo zijn wij vier jaar geleden begonnen op Camping De Belten en vorig jaar zijn we gestart met onze tweede winkel op Camping de Vechtvallei. Nu volgt onze derde winkel op Ommerland.”

Hillona: “Ik ben Hillona, 42 jaar, en heb ook drie kinderen, drie jonge jongens. Jan zijn kinderen zijn iets ouder, dus we hebben van alles qua leeftijden. Een mooie mix. In 1995 ben ik hier op Ommerland als vakantiemedewerker begonnen in de winkel destijds. En ik ben nooit meer uit dit werk weg gegaan. Van 1995 tot 1999 werkte ik hier op toen nog Besthmenerberg. In 1999 ging ik werken in de winkel van de Zandstuve in Hardenberg, in 2000 ging ik werken de winkel van de Kleine Wolf in Ommen en in 2018 weer naar de winkel van de Zandstuve. In 2019 zijn we voor onszelf begonnen en nu zijn we weer hier terug waar het voor mij allemaal begonnen is. En dat is voor mij zo bijzonder om nu hier samen met mijn man, begin dit jaar zijn we getrouwd, deze winkel te gaan runnen.”

 “Vorig jaar september, net na het seizoen, kregen wij bij Camping De Belten te horen dat ons contract niet verlengd werd en daar schrokken wij enorm van. We waren er vanuit gegaan dat wij daar tot in lengte van dagen konden blijven. We zijn er zelfs naar toe verhuisd. De eigenaar van de camping gaf aan dat, na de verbouwing die zij gepland hadden, de winkel in hetzelfde gebouw als de receptie zou komen. Waarbij het receptie personeel ook de campingwinkel zou bemannen. Dat viel bij ons heel zwaar. Wij hebben toen kenbaar gemaakt bij onze leveranciers dat dit misschien wel het laatste jaar zou zijn en bij hem ook gelijk de vraag neergelegd mocht je iets horen in de omgeving dat ze voor een andere camping winkel pachters zoeken, laat het ons weten. En toen hoorden we eigenlijk vrij vlot dat Ommerland nog pachters voor haar winkel zocht. Daarna heb ik eerst een paar dagen nagedacht, ga ik het Jan eerst vertellen of eerst bellen. En ik dacht, ja ik ga eerst bellen. Toen heb ik, zonder dat Jan het wist, contact opgenomen en een heel fijn gesprek gehad met contactpersoon Roelof, de klik was er meteen. We hebben daarna samen nog een gesprek gehad met Egbert. En dat gesprek ging fantastisch en we waren gelijk enthousiast. Wij moesten toen voor onszelf een goede planning gaan maken.

Jan: “De winkel op Camping de Vechtvallei hebben wij vorig jaar opgestart, maar die kunnen wij nu zelf niet bemannen. We hebben het nu zo afgesproken dat Hillona de winkel op camping de Belten gaat bemannen, want dat is het dichtste bij de kinderen en ons huis. Ik ga hoofdzakelijk naar Ommerland toe en samen gaan we de Vechtvallei aansturen. Wij zorgen voor de bestellingen, de belangrijkste zaken die geregeld moeten worden en de Vechtvallei zorgt zelf voor personeel in de winkel. Dit betekent dus heel veel drukte voor ons, vooral nu met alle voorbereidingen. 1 april gaat de winkel op Ommerland open. We hebben dan misschien nog niet alle puntjes op de ‘i’ maar, we zijn al een heel erg groot eind. Er moeten bijvoorbeeld nog stukjes gecoat worden, maar het wordt zo mooi. Wij vinden het nu al elke dag een feest om er naar toe te rijden.”

“Wij hebben nu al echt het gevoel dat Ommerland de plek is waar we het liefst zijn. Het liefst willen we uiteindelijk samen 1 winkel runnen of wellicht 2. Wij kunnen heel goed samen werken, we hebben een hele goede verdeling van de taken. Ik vind het heel jammer dat Hillona hier deze zomer niet veel is. En zij vind het natuurlijk net zo jammer dat ik daar niet bij haar ben. Dus we zijn een beetje los gekoppeld en dat wil ik liever niet langer dan 1 seizoen.

Hillona: “Wij versterken elkaar, ik ben echt de sociale kant van het verhaal en Jan moet dit jaar sociaal zijn. Ik hoop gewoon dat wij deze zomer een goede start gaan maken en dat we hopelijk volgend jaar hier met zijn tweeën terecht kunnen, dat is echt ons doel.”

Hoe hopen jullie dat de gasten de nieuwe supermarkt gaan ervaren?

Hillona: “Gastvrijheid en service vinden wij het allerbelangrijkste. Het moet echt voor de gasten en vooral de kinderen een feestje zijn. Een toegevoegde waarde zijn op het park. Wij nemen heel veel tijd voor de gasten en nog meer voor de kinderen. Ik vind de kinderen hartstikke leuk. De kinderen gaan hier niet de deur uit zonder een snoepje, of ze hier nou een week staan of een heel jaar. Wij praten ook nooit over klanten. Voor ons zijn het echt gasten en dat is een heel groot verschil.”

Jan: “Hillona is daar beter in dan ik. Ook al staan er 36 mensen in de winkel in de rij te wachten, en er staat een vrouw met buggy bij de kassa met twee kinderen. Dan gaat ze achter de kassa vandaan met snoepjes en dan gaat ze naar de buggy toe en krijgen die kinderen een snoepje. En als die kinderen ook nog is geen keuze kunnen maken tussen de snoepjes, dan blijft ze nog heel rustig en wacht ze. Snap je? Al duurt het 5 minuten. Maar ik heb nooit iemand horen klagen, iedereen vind dat top als ze dat doet. Achter de kassa had zij een Wall of Fame, die hebben wij samen gemaakt. Heel vaak komen kinderen bij vertrek een tekening brengen en die hangen wij achter de kassa op. Dat is voor ons echt een super gevoel. Dat lijkt ons geweldig om hier ook te doen.”

Hillona: “Tuurlijk een goede omzet op een dag is prachtig, maar wanneer kinderen aan het einde van de vakantie langs komen met een tekening of een aandenken, dat is voor ons onbetaalbaar. Wij doen dit echt met ons hart. Je moet dit werk ook echt vanuit je hart doen, je kan geen heel seizoen draaien als hier je hart niet ligt. Wij zijn nooit een dag vrij in het seizoen. Ons sociale leven ligt dan stil. Je bent onderdeel van het park en we willen echt dat iedereen ons leert kennen. Investeren in het park en onze toekomstige gasten. Ik zou nooit iets anders willen.”

Vinden jullie het spannend deze nieuwe uitdaging?

“We hebben gezonde spanning, maar hebben ook veel vertrouwen. Hier heb je veel vaste gasten, maar ook veel toeristische gasten. De voormalige winkel was heel beperkt ten opzichte van het park. De nieuwe winkel krijgt een heel uitgebreid assortiment. Bijvoorbeeld de jumbo heeft 20 soorten jam en wij 6 soorten. We bieden dus een behoorlijke keuze voor onze gasten. Van kinderproducten tot potgroente, frisdrank, snacks en bijvoorbeeld happy Socks. Een vriend van ons heeft een Zuivelhoeve winkel, dus hier komen ook Zuivelhoeve nootjes en producten te liggen. Natuurlijk kunnen gasten er voor kiezen om boodschappen in het dorp te doen. Alleen moet je dan de brug over, waar niet iedereen blij mee is in de zomer. Tuurlijk zal de winkel in Ommen goedkoper zijn, maar het zal niet veel schelen. Stel je geeft bij de jumbo 10 euro uit dan zal dat bij ons rond de 11/12 euro zitten. Zo doen we het al jaren, en bij de Belten horen we nog wel eens wat zijn jullie goedkoop voor een camping winkel. We willen gewoon een zo eerlijk mogelijke prijs hanteren. We zetten hier dit jaar een volwaardige camping winkel neer.”

Wat kunnen we voor nieuwe producten verwachten?

Jan: “Ten opzichte van de voormalige winkel verandert er ontzettend veel. Eigenlijk bijna alles. We gaan in oppervlakte alleen al van 40 naar 110 m2. Iedereen die de vorige winkel kende zal zijn ogen uitkijken in de nieuwe winkel. Zoals de winkel er nu uitziet zo had ik hem ook echt in mijn hoofd. Na het eerste gesprek met Roelof heb ik een tekening gemaakt met hoe ik de winkel in gedachten had. En alles is precies zo geworden zoals ik het in mijn hoofd had. We hebben de winkel zo ingericht, zodat je er heel goed alleen kan staan. De kassa staat dicht bij het brood, waarom? Wanneer ik alleen sta moet ik snel kunnen schakelen. Stel dat het drukker is dan verwacht dan moet ik brood bij kunnen bakken, maar ondertussen ook de kassa bedienen. Als je ziet hoe de winkel er nu uitziet dat is onvoorstelbaar. Mijn schoonvader zei in het begin ‘Jan dat redden jullie nooit, dat redt de camping nooit’. Maar, we zijn heel ver gekomen. Het is super om te zien dat Ommerland ons zoveel helpt, we doen het echt samen en we staan er niet meer alleen voor zoals vroeger met de andere winkels. Dat is echt een super gevoel!”

Wat vinden jullie het lekkerste broodje dat jullie verkopen?   

Jan: “Kijk voor mij is het lekkerste broodje nog steeds een chocolade broodje. Daar ben ik liefhebber van, maar wel warm uit de oven. Niet gekoeld, maar lekker warm. Bij Hillona zijn de appelflappen favoriet. En ik denk dat onze appelflappen echt toppers zijn. En om er voor te zorgen dat deze bekend worden onder de gasten hebben wij folder aanbiedingen. De appelflappen staan in onze eerst volgende aanbiedingen folder met Pasen. Het is heel persoonlijk natuurlijk wat mensen het lekkerste broodje vinden. Iemand die wit brood eet die vind een Duitse bol gewoon helemaal geweldig, maar iemand die meer van zaden broodjes houdt die neemt een Waldkorn bol. Daarom bieden we ook veel verschillende soorten broodjes en we werken met een hele goede broodleverancier die echt kwaliteit levert.”

Hillona: “We hopen vooral dat de gasten de moeite willen nemen om ons te bezoeken en ons te leren kennen. De eerste zaterdag dat wij open zijn kan iedereen van het park ook een lekkere kop koffie of thee bij ons halen en de winkel bekijken, met ons een praatje maken en ons leren kennen. Ze zullen ons ook kunnen horen, want Jan houdt van Nederlandstalige muziek, dus elke dag staat hier de Nederlandstalige radio aan. Wij hebben er ontzettend veel zin in ieder geval.”

Wij zoeken jou!

Voor dit kampeerseizoen zoekt onze supermarkt een aantal gezellige vakantiehulpen. Lijkt het jou leuk om te helpen aan de kassa, om broodjes te bakken en om onze winkel netjes te houden? Dan zoeken wij jou! Kom jij het team versterken van de gezelligste supermarkt in Ommen?

Solliciteer!

Lente Bucketlist!

16 leuke dingen om te doen in de lente! Download de bucketlist, print hem uit, hang hem op de koelkast en afvinken maar. Veel plezier!

Bucketlist

Een fantastisch programma!

Het was een kwestie van geduld voor ze naar het Bostheater zouden komen, maar het gaat dan toch eindelijk gebeuren: Rowwen Hèze komt naar Ommen op zaterdag 17 juni! Ooit als Engelstalig bandje in de Peel begonnen, maar inmiddels – meer dan 35 jaar verder – uitgegroeid tot één van de grote acts in de Nederlandse Popmuziek.

Het belooft een spectaculaire zomeravond te worden waar we hun hits als ‘Auto, Vliegtuug’, ‘Limburg’, ‘Leidingwater’ en natuurlijk ook ‘Bestel Mar’ met zijn allen luidkeels zullen meezingen. Laten we het volgende afspreken met elkaar: Rowwen Hèze speelt dit concert in het teken van de ‘Onderaan Beginne Tour’. Zij zorgen voor opzwepende energieke liedjes, polka’s, folk en tex mex. Jullie zorgen voor de fantastische sfeer en wij regelen het bier, deal?!

Daar wil je, nee, daar moet je gewoon bij zijn! Bestel mar, bestel mar, bestel mar! Wij weten dat jullie het niet kunnen laten!

Kaarten koop je via: www.bostheaterommen.nl/events/rowwen-heze

Ach… laat het feest maar snel beginnen! Dit zal een feest van sfeer en herkenning worden!

Afbeelding57

Met zijn band, blazers, strijkers en zangeressen zal Danny Vera het Bostheater omtoveren tot een ware nachtclub op zondag 3 september. We zijn ontzettend blij dat hij terugkomt naar Ommen om weer flink uit te pakken! Gepositioneerd als een getatoeëerde, zachtaardige outsider heeft Vera de afgelopen jaren de harten van het Nederlandse publiek weten te veroveren. Zo scoorde hij met het nummer ‘Roller Coaster’ een dijk van een hit en verbrak een Nederlands record met de langst genoteerde top 40 hit, zonder ooit te zijn doorgedrongen tot de eerste 20. Roller Coaster kwam zelfs op 1 in de Top 2000 van 2020.  Kaarten koop je via:
www.bostheaterommen.nl/events/dannyvera

Afbeelding58

Danny Vera zal niet alleen onder de prachtige sterrenhemel komen te staan. Naast zijn vaste band, strijkersensemble en blazerssectie zijn er dit keer ook achtergrondzangeressen aan toegevoegd. Zij zullen bijdragen aan het groots brengen van de muziek van zijn prachtige albums.  Dit gaat een hele mooie, intieme avond in het Bostheater worden. Hits als ‘Roller Coaster’, ‘Too Close’, ‘Make it a Memory’, ‘Pressure Makes Diamonds’, ‘Every Time’ en ‘All I Wanna Do Is Make Love To You’ zullen door de bladeren van het bos klinken. Noteer deze dus alvast met blokletters in je agenda want dit wil je niet missen! Make it a memory! 

Bijna traditiegetrouw en op veler verzoek komen The Legends We’ve Lost terug naar het Bostheater en wel op zaterdag 16 september 2023! David Bowie, George Michael, Prince, Maurice White (Earth, Wind & Fire) en Glenn Frey (Eagles) krijgen gezelschap van Michael Jackson, Aretha Franklin en Whitney Houston! Nog meer hits, nog meer dansen én nog meer meezingen!

De kaartverkoop voor dit concert gaat via: wwww.bostheaterommen.nl/events/the-legends-we-have-lost

Afbeelding59

The Legends We’ve Lost is een groots muzikaal eerbetoon in een ruim twee uur durende non-stop show met o.a. Shirma Rouse, Buddy Vedder en Marlayne Sahupala aan hen die ons ontvielen.

The Legends We’ve Lost is een fantastische avond uit. Een prachtig muziekfeest waarin oude en gouden tijden herleven en niet meezingen simpelweg geen optie is. Een avond met een big smile en misschien een kleine traan. Maar bovenal een avond waarvan je wilde dat ‘ie nooit zou eindigen en waarbij ‘We Want More’ nog lang na zal schallen.

Wil je het Bostheater steunen?

Word dan vriend van het Bostheater Ommen, daarbij steun je hen enorm!

Niet alleen leuk voor ons, maar ook voor jou.

Voordelen voor vrienden

Voorrang bij kaartverkoop (je kunt maximaal 2 kaarten per Vriend aanschaffen in de ‘Vriendenverkoop’, per evenement)

Steunen van Stichting Bostheater Ommen (non-profit sinds 2007)

Bijdrage leveren aan cultuur in (de regio) Ommen en het behoud van het Bostheater

Extra nieuwsbrieven

Waar gaat de bijdrage heen?

Als Vriend lever je een bijdrage aan theater- en publieksvoorzieningen, het in stand houden van het Bostheater, verduurzaming in het Bostheater, het gratis toegankelijk houden van kindervoorstellingen en geef je het gratis programma een impuls.
Meer informatie en vriend worden kan via: www.bostheaterommen.nl/vriend-worden

Afbeelding26 nieuwsbrief

Adresgegevens opvragen

Wij vinden het erg leuk om te zien, dat op de camping ook goede vriendschappen ontstaan tussen onze gasten. Wel merken wij dat jullie onderling vaak alleen elkaars voornaam weten. Nu komt het wel eens voor dat jullie elkaar een kaartje willen sturen of contact met elkaar willen opnemen in geval van feestelijkheden, ziekenhuisopname of overlijden. Jullie komen dan met de vraag bij ons voor verdere contactgegevens. Helaas mogen wij i.v.m. de wet op de privacy geen gegevens van en aan andere gasten verstrekken. Wat wel mogelijk is dat jullie de kaart in een blanco envelop met postzegel afgeven bij de receptie en wij deze van het juiste adres voorzien en aan de postbode meegeven. Maar handiger is het als jullie onderling adresgegevens uitwisselen.

Cursus Duits

De afgelopen weken hebben een aantal collega’s van de receptie en het animatieteam van Ommerland een cursus Duits met elkaar gevolgd.

Doelstellingen van deze cursus waren:

  • Gasten kunnen ontvangen en aanspreken in het Duits
  • Algemeen Duits telefoonverkeer verbeteren
  • Vraagtechnieken hanteren aan de telefoon en receptie
  • Heldere Duitse verbale communicatie
  • Uitspraak verbeteren en woordenschat uitbreiden
Afbeelding60Afbeelding61

De cursus had verschillende aandachtspunten zoals het oefenen in het voeren van gesprekken in het Duits, het uitbreiden van de woordenschat en het Schoolduits oppoetsen.

Het was een zeer praktijkgerichte cursus om gespreksvaardigheden zoals begroeting, een gesprek openen, voeren en beëindigen en een boodschap achterlaten te oefenen. Leuke rollenspellen, spreekoefeningen en groepsopdrachten zijn er gedaan zodat het hele team klaar is voor de ontvangst van onze Duitse gasten.

Weten jullie bijvoorbeeld wat de volgende woorden betekenen:

  • Frühling = lente
  • Die Schranke = de slagboom
  • Bettwäsche = beddengoed
  • Schnitzeljagd = speurtocht 
  • Basteln = knutselen

 Evenementen in het voorjaar

Tijdens schoolvakanties bieden we altijd een leuk animatieprogramma voor de kinderen en voor de tieners 13+, maar dat is niet alles! Er worden ook regelmatig veel gave evenementen georganiseerd bij Ommerland. Deze evenementen wil je echt niet missen! Daarom hebben wij hier de eerste evenementen voor jou op een rij gezet, zodat je niets hoeft te missen. Sommige evenementen zijn niet alleen leuk voor de kinderen, maar voor het hele gezin! Houd het animatieprogramma goed in de gaten voor meer informatie. Download hiervoor de Ommerland app!

Paaseieren zoeken zondag 9 april

Kom jij met ons en de paashaas paaseieren zoeken op het park?

Pasen ommen 1

Gel Blaster Battle woensdag 26 april en zondag 28 mei

Ga jij de strijd aan met ons bij de Gel Blaster Battle?

Klimbos en paintball Ommen Nun Nature 3

Huifkartocht zaterdag 29 april

Ga mee met de huifkar en ontdek de omgeving van Ommerland met paard en wagen!

Animatie Camping Ommen 50

Poolparty zaterdag 29 april

Het is altijd gezellig tijdens de poolparty! Of het nu in het binnenzwembad of buitenzwembad is, het is één groot spetterend feest! 

Camping voor oudere jeugd Ommen 10

Excursie met de boswachter dinsdag 2 mei

Ga met de boswachter mee op zijn ronde door het bos!

Animatie Camping Ommen 46

Gardensale zaterdag 20 mei

Deze dag is er op Ommerland een Garden Sale, tuinverkoop, vanaf je eigen kampeerplaats.

Garden sale ommen 1

Floating Movie zaterdag 20 mei

Super gezellig in het zwembad, drijvend, een film kijken!

Camping voor oudere jeugd Ommen 11

Poolparty Kids zaterdag 27 mei

Kom gezellig dansen in het zwembad bij de poolparty voor kids!

Bo en Bibi Camping Animatie Ommerland 3

Ommer Oase - namens Angelique

Heerlijk dat het vakantieseizoen weer begint! Ik kijk er naar uit weer veel gasten te mogen verwelkomen bij Ommer Oase voor een ontspannende behandeling of een shopmoment. Naast biologische huidverzorging zijn er diverse inspirerende en geurende gifts verkrijgbaar.

Lentebehandeling: Detox & Energy

Bij de opening van het seizoen en de start van de lente past een behandeling die gericht is op het afvoeren van afvalstoffen en het toevoegen van energie gevende ingrediënten. De huid wordt intensief gereinigd en gevoed en verder is massage het centrale onderdeel. Kuiten, voeten, hoofdhuid, nek, schouders en gezicht, het komt allemaal aan bod. Kom je het ervaren?

Reserveren kan online via www.ommeroase.nl of via de app van Ommerland. Mailen naar info@ommeroase.nl, bellen/whatsapp via 06-46013149 kan natuurlijk ook.

Afbeelding65

 Goodiebag

Ben je al van plan om een keer een behandeling te boeken bij Ommer Oase? Dan kun je een goodiebag (een Ommerland-toilettas) kopen voor €50,- met daarin verrassingen en een giftcard van €50,-. De toilettas inclusief verrassingen is dus gratis! Een super leuk souvenir.

Als je je vakantie nog gaat boeken kun je deze toilettas gelijk meebestellen bij het maken van je reservering (bij extra's). De goodiebag is tevens voor iedereen te koop bij de receptie. Ook leuk om cadeau te geven