Kamperen Huren
Ontdek ons park Menu

Nieuwsbrief juni

Hierbij sturen we je de nieuwsbrief van juni. De zomervakantie komt steeds dichterbij. We hebben al een aantal heerlijke zomerse weekenden achter de rug, maar kunnen niet wachten tot we met zijn allen van een lange vakantie kunnen genieten. Er staan deze zomer ook weer zoveel leuke dingen op de agenda: Zwemmen, Glijden, Pony activiteiten, Floating Movies, huifkartochten, de spooktocht, De Dikke Banden Race, het huttenbouwfeest en nog zoveel meer!

Deze nieuwsbrief is een speciale uitvoering. Een nieuwsbrief vol extra’s, interviews en leuke wetenswaardigheden. We wensen jullie veel leesplezier en een heel fijn seizoen!

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

Bestel je BBQ-pakket makkelijk online!

Welke sterrenbeelden zijn er te zien

Wat is er te doen in de omgeving?

50 jaar op Ommerland

En nog veel meer!

Bestel je BBQ-pakket makkelijk online!

Sinds kort is het mogelijk om bij onze supermarkt BBQ-pakketten te bestellen!

Lekker barbecueën op vakantie! Dat is pas echt genieten van het buitenleven. Barbecueën op gas en elektra mag het hele jaar door, barbecueën op kolen, mag alleen bij code groen (zie het bord vooraan het park). Bestel je BBQ-pakket online en haal het op in onze supermarkt.

Let op: Het reserveren van een BBQ-pakket kan tot 2 dagen van tevoren.

Vrijdag = vóór woensdag 19.00 uur bestellen

Zaterdag = vóór donderdag 19.00 uur bestellen

Zondag = vóór vrijdag 19.00 uur bestellen 

Er zijn verschillende pakketten te bestellen:

BBQ vispakket – vanaf 1 persoon € 11,95

Inhoud (€ 11,95 p.p.):

- Zalmspies

- Botervisspies

- Garnalenspies

(1 pakket = 3 stokjes in de mix)

BBQ pakket A – vanaf 4 personen € 39,80

Inhoud (€ 9,95 p.p.):

- Houthakkerssteak

- Speklap

- Boerenburger

- Kipfilet

- BBQ worst

BBQ pakket B – vanaf 4 personen € 43,80

Inhoud (€ 10,95 p.p.):

- Speklap

- Biefstuk

- Kipfilet

- Varkenshaassaté (aan stok)

- Boerenburger

Ontdek het snel

Denk aan elkaar en geniet!

Met de zomervakantie in aantocht wordt het steeds drukker op Ommerland. We willen allemaal graag genieten van onze vakantie en dat kan alleen als we rekening houden met elkaar.

  • Een muziekje aan is natuurlijk gezellig, maar is het volume ook aangepast aan je omgeving?
  • Je tuin moet er netjes bij liggen, maar is het tijdstip van de werkzaamheden ook gepast?
  • Werkzaamheden die geluidsoverlast veroorzaken zijn niet toegestaan in de schoolvakanties, dus stel je klussen uit tot het naseizoen.
  • Het is vakantie, dus slow down! Houd je aan de snelheid en dat is stapvoets.

Welke sterrenbeelden zijn er te zien?

Lig je romantisch op je rug naar de sterren te staren, maar weet je eigenlijk helemaal niet waar je naar kijkt? Wil je hier graag meer over weten? Pak dan de Star Walk 2 app erbij. Je richt de camera op de sterren die je wil identificeren, en het antwoord verschijnt in beeld.Is het een vliegtuig, is het een vogel, of een satelliet? Jij weet het! Daarnaast deelt de app ook het laatste nieuws over gerelateerde topics en leuke weetjes.Download de app hier voor Android of iOS.

Weet wat er om je heen vliegt. Fuut, fuut… Wat voor vogel hoor ik?

BirdNET gebruikt kunstmatige intelligentie om meer dan 3.000 van de meest voorkomende vogelsoorten wereldwijd te identificeren. Je neemt het geluid van een vogel in je omgeving op en dan zoekt de app naar soortelijke vogelgeluiden. Door deze vogelgeluiden op te nemen help je de app ook om nog preciezer te worden.

Download de app hier voor Android of iOS.

Nieuwe verhuuraccommodatie

Misschien hebben jullie het al gezien, we hebben een nieuwe aanwinst op Ommerland! De Vechtdal Lounge is uitgebreid met een prachtig nieuwe verhuuraccommodatie, Het chalet is geschikt voor maximaal 6 personen en voorzien van alle luxe. Wij keken onze ogen uit bij plaatsing en kijken nog meer uit naar het eindresultaat.   

Wat is er te doen in de omgeving?

Blauwe Bogen Dagen Dalfsen

Wanneer: Zaterdag 22 en 29 juli, 5 en 12 augustus

Dalfsen viert van juli tot en met augustus de zomer tijdens de Blauwe Bogen Dagen. Net als de Ommer Bissingh staan deze dagen in het teken van braderieën, rommelmarkten, kinderspelen en muziek. De stalen blauwe bogen op de Vechtbrug zijn een onmiskenbaar onderdeel van het beeld van Dalfsen en in iedere vakantieperiode zetten ze Dalfsen weer extra op de kaart door: de Blauwe Bogen dagen! Dat betekent vier zaterdagen feest in het centrum van Dalfsen! De laatste twee zaterdagen van juli en de eerste twee zaterdagen van augustus staan in het teken van de Blauwe Bogen. Iedere Blauwe Bogendag heeft een eigen karakter.

Hardenberg

Korenfestival

Wanneer: zaterdag 15 juli

Maar liefst 12 koren zullen hun prachtige stemmen laten horen tussen 14.00 en 17.00 uur. De koren zullen zeven verschillende locaties in het centrum van Hardenberg bezoeken. Daarnaast zullen er ook vaste plekken zijn waar koren optreden. Laat je betoveren door een verscheidenheid aan muziekgenres en geniet van de harmonie en samenzang. Het belooft een dag vol harmonieuze melodieën en ongelooflijke vocale optredens te worden!

Kledingbeurs in Ommen

Wanneer: 15 juli 10.00 - 15.00 uur

Op 15 juli vindt de kledingbeurs in Ommen plaats

Ontdek hier

Sand in the City

Wanneer: woensdag 19 t/m zaterdag 22 juli

Deze dagen staat Hardenberg volledig in het teken van zand! Deze unieke dagen bieden iedereen de mogelijkheid om zelf prachtige zandtekeningen te maken en te bewonderen. Laat je verbazen door de creativiteit en vakmanschap van getalenteerde zandsculpturisten tijdens adembenemende demonstraties. Kinderen kunnen meedoen aan workshops en zich laten schminken. ’s Avonds zorgt een dweilorkest voor gezellige muziek. Mis dit het niet!

Zomersmaak ‘Holland’

Wanneer: donderdag 27 juli

De eerste Zomersmaak van dit jaar staat garant voor een dag vol Nederlandse gezelligheid en vermaak! Geniet van gezellige terrassen met live muziek, heerlijk eten en verfrissende drankjes. Struin over de kleedjesmarkt, die plaatsvindt van 10.00 tot 17.00 uur. Laat je overdag en ’s avonds vermaken door een dweilorkest en geniet van de vrolijke klanken van volkszangers. Deze feestelijke Zomersmaakdag zal vol staan met Hollandse gezelligheid die je niet wilt missen!

Fjordendag

Wanneer: zaterdag 29 juli

Vier de Fjordendag in Hardenberg, een 50 jaar oude traditie! Op deze dag staat het krachtige Fjordenpaard centraal, met veulen-, stamboek- en premiekeuringen als hoogtepunten. De keuring vindt plaats op de prachtige Vecht-uiterwaarden. De fjordenpaarden worden beoordeeld door het Nederlands Fjordenpaarden Stamboek. Bewonder een diverse groep paarden, van veulens tot elite-merries van meer dan 20 jaar oud.

Dedemsvaria in Dedemsvaart

Wanneer: maandag 31 juli t/m zaterdag 5 augustus

Van 31 juli t/m 5 augustus staat dit gezellig dorp weer in het teken van de feestweek met ontzettend veel leuke activiteiten. Zo is er onder andere een Varia Run, een Timmerdorp, een Got Talent Show, Touwslingeren, Dikke Bandenrace, Wiellerronde, Boegsprietlopen, Pubquiz, Viswedstrijd, Beachvolleyball, Supbwedstrijd, Kofferbakverkoop en Rommelmarkt, Fiets um d ’erin en nog veel meer!

Op donderdag 3 augustus is de Agrarische dag en vrijdag 4 augustus de grote braderie.

Wil je alles lezen en nog meer weten kijk dan op de website van: https://dedemsvaria.nl/programma/

50 jaar op Ommerland!

Cees en Marijet van der Heijden van Ommervecht 18 staan dit jaar voor het 50ste jaar op de camping! We waren benieuwd naar hun verhaal, dus ging collega Loïs op pad en interviewde hen over hun tijd op Ommerland.

Wie zijn jullie?

“Wij zijn Cees en Marijet van der Heijden, 85 en 86 jaar oud. We komen uit Noord Holland, zijn 62 jaar getrouwd en hebben vijf kinderen, twaalf kleinkinderen én 6 achter kleinkinderen. Wij staan dit jaar voor ons 50ste jaar op Ommerland. Wij genieten heel erg van alle kinderen en ze komen hier ook allemaal heel graag. De jongste twee zijn een tweeling en die waren drie jaar oud toen wij hier begonnen, zij zijn nu 53 jaar oud. Zij komen hier graag en het voelt voor hen ook als thuis. Er is sindsdien heel veel veranderd, toendertijd waren ze heel erg blij met het zwembad. Dat hadden wij in het dorp niet. We zijn gezwicht en wonen nu in een ouderenhuis, heel fijn op de begane grond. Hebben daar een lekker plekje maar hier hebben wij ook een lekkere plek. Eigenlijk hebben we twee plekken waar we thuis zijn.”

50 jaar op Ommerland, vertel!

“Wij zijn hier 50 jaar geleden gekomen, toen zaten we hier op het eerste veld (nu Ommergras) en hadden we via een advertentie uit de krant een toercaravan gehuurd. De gehuurde caravan was wat klein. Wij waren toen met zijn zevenen en hadden er stretch bedjes bij gezet, een extra tentje en een hangstoel. Onze jongens vonden dit geweldig! We hadden veel ruimte op het veld en leuke buren. We hadden nog nooit gekampeerd en de mensen op het veld waren zo behulpzaam, dat is het leuke van kamperen. We hebben jaren met dezelfde mensen op het veld gestaan, heel gezellig. We hebben in al die jaren ook heel veel gefietst, dat is zo fijn in de omgeving hier. We weten hier in de omgeving beter de weg met de fiets dan met de auto. We hoeven ook geen knooppunten meer te bekijken, we weten elke route wel uit ons hoofd.”

Over welke veranderingen of vernieuwingen zijn jullie het meest enthousiast?

“Er is hier heel veel veranderd in al die jaren. Als ik (Cees) kijk naar wat Schiphorst ervan gemaakt heeft, dan is het een prachtig park geworden. Voordat hij hier kwam was het verwaarloosd. Wat er de laatste jaren gebeurd is, is echt prachtig mooi. Kijk, wij hoeven zelf niet meer van de hoge glijbanen af, maar het is schitterend mooi geworden. Veel mensen genieten er zo ontzettend van. Ook onze kinderen als ze hier zijn.”

Wat maakt het dat jullie het al zo lang uithouden bij Ommerland?

“Door de kinderen komen wij hier al 50 jaar, die hadden hier een hele grote vriendenkring opgebouwd. Vooral de tweeling. Dan belden ze elkaar op met de vraag, wanneer ben jij er? En wanneer hebben jullie vakantie? Want toendertijd was het echt in de vakanties alleen dat we er waren. Nu zijn we hier het hele seizoen, in de winter niet hoor. We zijn destijds begonnen met de caravan huren. Daarna hebben we een bungalowtent gekocht en vervolgens een stacaravan op het heideveld. We kwamen thuis en zeiden tegen de jongens, we hebben een nieuwtje. We hebben een stacaravan gekocht! We kregen de onverwachtse reactie: ‘wat moeten we nou met een caravan doen, het is hartstikke gezellig in de bungalowtent.’ Het is gelukkig goed gekomen hoor, we hebben er een paar tentjes bijgezet en toen was het opgelost en genoot iedereen volop.

We hebben daarna nog een keer een andere stacaravan gekocht. En nu zitten we in deze stacaravan al 11 jaar. We moesten tussendoor nog een keer verplaatsen, dat was wel erg jammer. We stonden op zo’n gezellig veld, dat missen we nog steeds. We staan nu op Ommervecht en kijken uit op de pony’s. We zijn nu heel tevreden met deze nieuwe plek. Maar soms missen we het kampeergevoel. Je hoeft niet naar de douche, je hoeft geen water te halen en hebt daardoor minder aanspraak. Iedereen blijft meer op zijn eigen plekje. Wat we nu ook meemaken is dat we veel kennissen kwijtraken. Iedereen komt te overlijden. Ziek en zeer. Ik (Cees) zeg soms: ‘dit is het laatste jaar hier, maar ja, zij (Marijet) is de baas’. ‘Ja, ik (Marijet) denk dan, wat laat je los, zolang Cees auto kan rijden vind ik het heerlijk om hierheen te gaan, ik heb zelf geen rijbewijs namelijk.”

Wat is jullie in al die jaren het meest bijgebleven?

“De gemoedelijke sfeer die hier hangt, dat is zo fijn. Wij hebben hier nooit problemen gehad en altijd genoten. Ik (Marijet) zei altijd tegen de jongens kijk uit, gedraag je! Anders moeten we vertrekken. Thuis moet je ook luisteren, dus hier ook. Wij zeiden altijd tegen ze, toen ze echt nog kinderen waren, dat er een vliegtuigje overvloog en dat die alles zag op de camping. Onze zoon Ed, hij is nu 58 jaar, is dat ook altijd bijgebleven. Er zijn ook veel oude bekende die soms nog eens bij ons langskomen op de camping. We hebben altijd veel gezelligheid hier gekend en nog steeds. Het is altijd heel gemoedelijk op de velden en daar genieten we van.”

Ommer Bissingh

Van begin juli tot eind september organiseert Ommen de Ommer Bissingh. De woensdagen staan in de zomer dan in het teken van een thema en daar wordt een gezellige braderie omheen gebouwd. Swing mee tijdens het blaasorkestenfestival of bezoek de jaarmarkt die sinds 1557 op de tweede dinsdag in juli wordt georganiseerd. We informeren jullie nu alvast graag wat er op het programma staat, zodat jullie dit ook in de agenda kunnen noteren.

Opening Ommer Bissingh

  • Wanneer: maandag 10 juli | 19.00 uur – 21.30 uur

Op 10 juli wordt in Ommen het zomerseizoen officieel geopend door het traditioneel luiden van de Ommer Bissinghbel op de Markt.

Op de maandag voorafgaande aan de jaarmarkt openen we het zomerseizoen officieel.   Dat gebeurt door het luiden van de Ommer Bissinghbel. Rondom het luiden van de bel is er muziek. Tijdens eerdere edities wisten Ben Cramer(2022) en Willeke Alberti met Mart Hoogkamer (2019) het publiek zeer te vermaken.                                                                     

Jaarmarkt Ommer Bissingh

  • Wanneer: dinsdag 11 juli | 09.00 uur – 18.00 uur

Op 11 juli is het weer tijd voor de Ommer Bissingh. Sinds 1557 wordt op de tweede dinsdag in juli een traditionele jaarmarkt georganiseerd.

De Ommer Bissingh-jaarmarkt is een begrip in wijde omgeving en trekt veel marktliefhebbers naar deze markt in Ommen. Net als voorgaande jaren zal de markt met sfeervolle kramen in het centrum van Ommen plaatsvinden.

Op veler verzoek zullen tijdens de Jaarmarkt weer de Standwerkers te zien zijn. Zij dingen op deze dag mee voor Standwerker van het jaar 2023. Natuurlijk is er ook straattheater en een overvloed aan kersen.

Music star en sport

Wanneer: woensdag 19 juli | 10.00 - 18.00 uur

Op 19 juli worden er in Ommen verschillende activiteiten georganiseerd. Er is een zangwedstrijd en diverse sportieve uitdagingen. Op een professioneel podium op het Kerkplein wordt er gezongen voor een jury. Het is de Grote Finale van een zangwedstrijd!                                                                                         Verder zijn er in het centrum en langs de Vecht diverse sportieve uitdaging aan te gaan of om naar te kijken. Beachvolleybal is jaarlijks één van de vaste en succesvolste onderdelen.

Kofferbakverkoop

Wanneer: zaterdag 22 juli en zaterdag 12 augustus | 08.00 uur – 14.00 uur

Een lang lint van kofferbakken en fietskarren vanaf de kruising bij de Vechtbrug tot en met de appartementen op de Vechtkade. Er is plaats voor ongeveer 150 voertuigen dus dit wordt weer een hele happening. Naast de kofferbakverkoop op 22 juli is er ook een braderie voor en door kinderen. Op het kerkplein rondom de Hervormde kerk. Op de kinderbraderie kunnen kinderen hun speelgoed / kinderspulletjes en kleding verkopen. Tussen het verkopen door kun je even ontspannen op het springkussen of bij Prokino iets leuks knutselen.

De kinderbraderie begint om 10.00 uur en zal eindigen om 14.,00 uur. Aanvoerroute is via het kerkplein / het vrijthof. Reserveren is niet mogelijk. Vol is vol.

Landbouwdag Ommer Bissingh

Wanneer: woensdag 26 juli | 09.00 - 18.00 uur

Op 26 juli is er een Landbouwdag tijdens de Ommer Bissingh met onder andere een veekeuring, fietstocht, boerenmarkt en kinderactiviteiten.

De Landbouwdag zelf is bij De Wulp aan De Vecht, en in het Centrum vind je de Braderie.

Internationale dag

Wanneer: woensdag 2 augustus | 10.00 - 18.00 uur

Tijdens de internationale dag gaan we de hele wereld over in Ommen en is er een gezellige braderie in het centrum van Ommen. Laat je verrassen! Wisten jullie trouwens dat Ommen en Recke in Duitsland partnergemeenten zijn.

Veel plezier in de julimaand en het vervolg van augustus lees je in de nieuwsbrief van de volgende maand!

Bezoek het kleine Bostheater op donderdag 20 juli!

Donderdagavond 20 juli kun je in het Kleine Bostheater genieten van een optreden van de Melody Singers. Een gemengd koor voor jong en oud laten hun mooiste nummers horen. Gratis toegang!

De leukste activiteiten op het park!

Met de zomer in aantocht kijken we ook uit naar ontzettend veel leuke activiteiten. Ons animatieteam heeft weer een bomvol programma samengesteld. We lichten hier een aantal activiteiten voor jullie uit. Ben jij erbij?

Floating Movie

Donderdag 13 juli en zaterdag 26 augustus

Supergezellig in het zwembad drijvend een film kijken!

Excursie met de boswachter

Dinsdag 25 juli en dinsdag 22 augustus

Ga met de boswachter mee op zijn ronde door het bos!

Spooktocht

Zaterdag 29 juli en donderdag 17 augustus

Tijdens de zomervakantie zijn er twee spooktochten. Kom jij met ons griezelen in de bossen van Ommen?

Dikke Banden Race

Donderdag 3 en donderdag 17 augustus

Doe jij mee met de Dikke Banden Race? Haal je fiets uit de schuur en scheur met ons mee

Color Obstacle Run

Donderdag 3 augustus

Je bent gekleed in het wit en onderweg word je onder gegooid in allerlei verschillende kleuren! Zien we jou daar?

Goochelshow

Zondag 6 augustus

Kom jij kijken naar de Goochelshow bij Ommerland?

Roofvogelshow

Dinsdag 8 augustus

Kom jij naar de roofvogelshow bij Ommerland? Misschien zijn er wel vogels bij, die jij herkent!

Huttenbouwfeest

Dinsdag 8 t/m donderdag 10 augustus

Drie dagen lang heerlijk bezig zijn met allemaal andere kinderen om een prachtige hut te bouwen.

Dropping

Donderdag 10 augustus

Durf jij het aan? Doe mee met de dropping en vind je weg terug naar de camping

Nieuws van Ommer Oase

Ontsnappen aan warmte en zon?

Bij Ommer Oase is het goed vertoeven op warme dagen. Zeker in de behandelruimte en de ruimte van de massagestoel. Niet door airco of ventilatoren, dat zou niet prettig zijn als je ligt, maar door de bescherming van de bomen.

Alle behandelingen en massages zijn heerlijk te ondergaan. Speciaal voor de zomer zijn de verfrissende behandelingen Summer Fresh en Soft Summer Skin extra fijn. Deze behandelingen vind je in het boekingsprogramma onder “Speciale behandelingen”.

Hotstone massages kunnen tijdens de zomer niet online geboekt worden. Bij warme zomerweken en temperaturen boven de 26 graden worden geen hotstone massages gegeven of alleen na overleg.

Koopavond: woensdagavond van 19.00-21.00 uur

Als ik bezig ben met een behandeling is de deur op slot waardoor je niet zomaar even kunt binnenlopen. Uiteraard is het altijd mogelijk om vrijblijvend een shop- of adviesmomentje in te plannen. Stuur daarvoor een mailtje of appje of plan deze online.

Speciaal hiervoor is er vanaf 12 juli op de woensdagavond van 19.00-21.00 uur een koopavond.

Dus ben je op zoek naar een cadeautje of kun je wat inspiratie gebruiken of wil je gewoon wat informatie kom gezellig langs. Er zijn leuke gifts verkrijgbaar, zoals kaarten, inspiratiekaarten (ook in het Duits), de populaire kaartpin (nieuwe motieven!), heerlijke echte winegums (nieuwe varianten!), kaarsjes, wierook, kalmerende middeltjes bij insectenbeten of zonnebrand, heerlijke geurtjes voor thuis of je accommodatie, prachtige edelsteensieraden en uiteraard de biologische huidverzorgingsproducten van Absolution.

Heb je de goodiebag al gescoord?

Veel gasten zijn al blij gemaakt met de goodiebag (limited edition). Deze is verkrijgbaar bij de receptie voor € 50,00. Dit is een leuk Ommerland toilettasje met verrassingen en een giftcard van € 50,00 (het toilettasje met de verrassingen is dus gratis). Dus als je toch al van plan bent om een behandeling te boeken, is dit zeker de moeite waard. Ook leuk om cadeau te geven.

Senior voetbehandeling voor dames en heren van 75+: aanbieding

Dames en heren van diverse leeftijden komen bij Ommer Oase, maar wat me opvalt is dat er nog niet zoveel mensen van 75+ komen. Misschien is het onbekendheid of wordt snel gedacht "dat is toch niks voor mij". Een ontspannende behandeling is echt voor iedereen geschikt. Zeker een voet(reflex)massage is aan te raden en draagt bij aan de gezondheid. Het stimuleert namelijk de doorbloeding en de zenuwbanen en is bovendien heel ontspannend. Daarom heb ik voor deze groep ter kennismaking een voetbehandeling bestaande uit een verkwikkend voetenbad en een speciale voetmassage. De behandeling duurt 45 minuten en kost slechts € 42,00 (i.p.v. € 49,00).

Als u 2 behandelingen boekt, 2 voor uzelf of 1 voor uzelf en één voor uw partner, dan kosten ze samen slechts € 75,00. Deze behandeling is te vinden onder "Speciale behandeling" in het boekingsprogramma. Mailen of bellen kan natuurlijk ook. Zie hieronder de gegevens.

Reserveer tijdig

Wil je verzekerd zijn van een plek voor een behandeling wacht dan niet te lang met reserveren. Dat geldt zeker voor duo-behandelingen. Download de app van Ommerland op je telefoon en reserveer eenvoudig.

Ommer Oase is gesloten van 22 t/m 24 juli.

Reserveer hier

Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!