Kamperen Huren
Ontdek ons park Menu

ani

Nieuwsbrief juli 2023

Hierbij sturen we je de nieuwsbrief van juli. Het is zomer! Het is gezellig druk op het park, de zon mag zich nog wel wat meer laten zien, maar gelukkig zijn er enorm veel leuke dingen te doen. Crossen, ponyrijden, bakken en bouwen en nog veel meer leuke activiteiten! Hopelijk genieten jullie net zo van dit seizoen als dat wij dat doen. In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

✅ Ommer Bissingh ✅ Doneer je kleding aan het Leger des Heils! ✅ Een zwembadje op de plaats, hoe zat dat ook alweer? ✅ Kinderboerderij Ommen

Een verzoek van de receptie

De zomervakantie is begonnen en dat betekent op vrijdag en zaterdag hele drukke dagen voor onze receptie, vanwege de vele aankomende en vertrekkende gasten. Wij willen je vragen hier rekening mee te houden en op deze dagen je vragen per mail aan ons te stellen of op een andere dag bij de receptie langs te komen.

Regelmatig worden we gebeld met vragen over openingstijden en het animatieprogramma. Dit is allemaal up to date te vinden in de app van Ommerland. We verzoeken je dan ook hier gebruik van te maken.

Download de Ommerland app

Op de zaterdagen, zullen wij zo veel mogelijk onze gasten buiten (voor de slagboom) inchecken en direct doorverwijzen naar de geboekte plaats. Zo voorkomen wij onnodige drukte en lange rijen in en voor de receptie. Het kan echter wel zijn dat je hierdoor even moet wachten op de toegangsweg voordat je de slagboom door kan. Sta je in de 'file' haal dan niet in, maar wacht rustig tot je door kan rijden! Let op; ga niet stilstaan op de spoorovergang!

Openingstijden receptie:

  • Alle dagen: 09.00 – 20.00 uur

Evenementen in de omgeving

Ommer Bissingh

Van begin juli tot eind september organiseert Ommen de Ommer Bissingh. De woensdagen staan in de zomer in het teken van een thema en daar wordt een gezellige braderie omheen gebouwd. In de vorige nieuwsbrief konden jullie al lezen wat er in de maand juli allemaal te doen was en we hopen dat jullie van een aantal evenementen hebben genoten. De jaarmarkt was in ieder geval goed bezocht, het was prachtig mooi weer en een gezellig drukte. We informeren jullie nu graag wat er op het programma staat voor de maand augustus zodat jullie dit ook in de agenda kunnen noteren.

Kidsdag en 775 jaar stadsrechten Ommen

Wanneer: woensdag 9 augustus | 10.00 - 17.00 uur

Tijdens de Kidsdag van de Ommer Bissingh verandert Ommen in een speelparadijs voor kinderen van alle leeftijden. De straten en pleinen worden omgetoverd tot kleurrijke speelzones, vol met attracties en vermaak. Van springkussens tot schminken en van een mobiele kinderboerderij tot zelfs Bello het treintje dat er bij is. Er is voor elk kind wel iets te ontdekken en te beleven. De kidsdag, zoals de naam al zegt, zet de kinderen in het middelpunt. Natuurlijk is er ook een gezellige braderie in het centrum van Ommen.

Kofferbakverkoop

Wanneer: woensdag 12 augustus | 08.00 - 14.00 uur

Een lang lint van kofferbakken en fietskarren vanaf de kruising bij de Vechtbrug tot en met de appartementen op de Vechtkade. Ga ook gezellig snuffelen en misschien ontdek je wel wat leuks.

Palingrokerij

Wanneer: woensdag 16 augustus | 10.00 - 17.00 uur

Niet meer weg te denken uit het programma van de Ommer Bissingh: De Palingrokerij.

De beste palingrokers uit Nederland strijden om de felbegeerde Bissinghbokaal. Naast de wedstrijd is er volop vers gerookte paling te koop. Bij enkele deelnemers is ook gerookte zalm verkrijgbaar. Natuurlijk is er ook een gezellige braderie in het centrum van Ommen en van 13.00 - 17.00 is er muziek op het Vechtpodium.

Meer voor Mannen

Wanneer: woensdag 23 augustus | 10.00 - 17.00 uur

Tijdens de meer voor mannendag wordt Ommen omgetoverd tot een reuze Outdoor Showroom. Verschillende brommers en auto’s staan door het gehele centrum opgesteld. Ook zal er op de markt dit jaar de Formule 1 Simulator komen. Dit wil toch elke Formule 1 fan meemaken? Natuurlijk is er ook weer een gezellige braderie in het centrum van Ommen, ook leuk voor vrouwen!

Blaasorkesten Festival

Wanneer: Zaterdag 2 en Zondag 3 september | 10.00 - 18.00 uur

Dit jaar wordt Ommen overspoeld door de betoverende klanken van blaasorkesten tijdens het langverwachte Bissingh Blaasorkesten Festival. Het festival brengt muzikanten van verschillende achtergronden en leeftijden samen voor een harmonieus spektakel. Het Bissingh Blaasorkesten Festival, dat plaatsvindt op zaterdag 2 en zondag 3 september, belooft een evenement te worden dat de stad zal laten bruisen van muzikaliteit en gezelligheid. Orkesten uit heel Nederland zullen de podia betreden om het publiek te betoveren met hun virtuositeit en passie voor muziek. Het programma start beide dagen om 13.00 uur en zal omstreeks 18.00 uur eindigen op de Markt met een grote finale van alle orkesten samen.

Muziekprogramma - OMMER BISSINGH

Hieronder zie je de artiesten en bands die tijdens de Bissingh-avonden komen optreden. De organisatie van de Bissingh-avonden is in handen van Horecavereniging “Uit in Ommen”

Woensdag 2 augustus

Charly Lownoise

Woensdag 9 augustus

Royal Beat

Woensdag 16 augustus

Feest DJ Ruud

Woensdag 23 augustus

Q5 New Style

Hoofdsponsor Ommerland maakt wielerronde extra aantrekkelijk

Ommen – Op zaterdag 26 augustus staat de Wielerronde van Ommen op de kalender. Het parcours cirkelt vanaf het startpunt nabij de muziekkoepel aan de Markt als een hoepel om het centrum van de Vechtstad heen. Hoofdsponsor van dit wielerevenement is Ommerland, die, samen met andere weldoeners en sympathisanten, zorgt voor een aantrekkelijke en goed gevulde prijzenpot. Zo ligt voor zowel de winnaar van de mannenkoers, alsmede voor de snelste in de vrouwenkoers een geldbedrag van 1332 euro te wachten. En dat is dan eventjes gerekend buiten de bloemen, de eeuwige roem en de overwinningskusjes van rondemiss Vera Boschman.

Alsof dit alles nog niet genoeg is, besloot hoofdsponsor Ommerland een extra geste te doen. De winnaar bij zowel de vrouwen als de mannen krijgt een cheque voor een midweekverblijf in een luxe bungalow op het fraaie bosrijke vakantiepark. Vanzelfsprekend met gebruikmaking van diverse faciliteiten, o.a. zwembaden, speeltuinen en Pumptrackbaan.

De vrouwenkoers is nieuw in het programma, dat naast een koers voor mannen verder bestaat uit dikke bandenraces voor de jeugd en een loopfietsenrace voor peuters en kleuters. Koersdirecteur Gerrit de Jonge verwacht veel van deze innovatie. “Met een groepje wielersympathisanten uit Ommen traden we onlangs op als verkeersregelaars bij de Ronde van Twente. Daar was onder meer de vrouwenploeg Cyclingteam Belco/Van Eyk van de partij. Ik werd door veel van die meiden aangesproken over onze koers. Ze wilden graag komen. Die zie ik gezien hun enthousiasme straks wel verschijnen op de inschrijflijst. De lijst met renners voor de mannenkoers in de categorie elite/belofte, amateurs en professional B-renners begint al aardig lang te worden, dus dat komt helemaal goed.”

Nadere info over de Ronde van Ommen betreffende inschrijven en aanvangstijden via www.rondevanommen.nl

Ommerland Dikke Banden Race

Wil jij de nieuwe winnaar van de Tour d’Ommerland worden? Schrijf je dan nu in voor de Dikke Banden Race, op donderdag 3 en donderdag 17 augustus om 15.00 uur. Waar kun je je inschrijven? Start en finish bij de horeca van Ommerland. Wij zorgen voor de helmpjes en een mooi wielershirt, je moet wel je eigen fiets meenemen. Gesponsord door Team Jumbo Visma.

Programma:

15.00 uur: Loopfietsen race 2-4 jarigen (klein rondje)

15.30 uur: Dikke Banden Race 5-6 jarigen (2 rondjes op het parcours)

15.45 uur: Dikke Banden Race 7-8 jarigen (4 rondjes op het parcours)

16.15 uur: Dikke Banden Race 9-10 jarigen (6 rondjes op het parcours)

16.45 uur: Dikke Banden Race 11-12 jarigen (8 rondjes op het parcours)

Schrijf je hier in

Doneer je kleding aan het Leger des Heils!

Jaarlijks wordt in Nederland 135 miljoen kilo kleding weggegooid en verbrand. Zonde! Het Leger des Heils zamelt kleding, schoenen en textiel in waarmee ze mensen kunnen helpen die deze spullen hard nodig hebben. Dat doen ze onder de naam ‘ReShare’, “opnieuw delen”. Doneer dus jouw kleding aan het Leger des Heils! Je vindt bij de milieustraat van Ommerland een textielcontainer van het Leger des Heils. Hier kun jij kleding in doen die je niet meer draagt.

Lege batterijen?

Heb je lege batterijen? Lever ze dan in bij de receptie. Daar staat sinds kort een speciale bak van Stibat voor het inleveren van lege batterijen. Stibat is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het inzamelen en recyclen van batterijen. Stibat streeft naar maximaal hergebruik van producten en grondstoffen en zorgt voor een veilige en verantwoorde verwerking van batterijen volgens Nationale en Europese wet- en regelgeving.

Dus, denk aan het milieu, en lever je batterijen apart in.

Elke woensdag! Familie Paintball!

Samen met je vader, moeder, broertjes en/of zusjes ga je de strijd aan tegen andere families. Deze zomer is het elke woensdagmiddag knallen tijdens het Familie Paintball Toernooi. Jij en je gezin stappen in de arena voor 7 minuten pure paintball-actie tegen andere dappere families. Laat zien wie de ware verfhelden zijn!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • Inclusief 1.000 paints
  • Aantal games: 5
  • Tijd: van 14.00 tot 17.00 uur
  • Deelname v.a. 4 personen
Reserveer online

Animatie activiteiten

De zomervakantie is in volle gang en zowel het midden, zuiden als het noorden van het land hebben nu heerlijk vakantie. Helaas vallen de weersomstandigheden nu even een beetje tegen, maar het animatieteam heeft alweer veel leuke activiteiten georganiseerd voor de kids en natuurlijk gaan ze de hele zomer gezellig door. Onze huisfotograaf Carel heeft de 1ste foto’s alweer gemaakt en deze zijn te bewonderen in de Ommerland-app. Deze kun je natuurlijk downloaden via: www.ommerland.nl/app

Een paar van de leukste foto’s van week 27, 28 en 29 willen we ook graag in deze nieuwsbrief met jullie delen. Ze zijn van: Heel Ommerland Bakt - Gel Blaster Battle - Water Glijbaan - Harry Potter - Laser Gamen - de Schuimparty!

Houd het animatieprogramma in de gaten voor alle activiteiten want er gaat nog zoveel komen, waar nodig schrijf je in!

Fijne zomer gewenst allemaal!

Nieuws van Ommer Oase – Angelique vertelt:

Vanaf de start van de schoolvakantie was het een drukke maar gezellige tijd. Wat komen er toch leuke mensen naar Ommerland. Jammer dat ik in de afgelopen weken ook een aantal gasten heb moeten teleurstellen, omdat er geen plaats meer was. Maar natuurlijk heel fijn om te merken dat er veel belangstelling is voor een wellnessbehandeling.

Koopavond: woensdagavond van 19.00-21.00 uur

De afgelopen drie koopavonden zijn goed bezocht. Het is een gelegenheid om even binnen te kijken. Als ik bezig ben met een behandeling is de deur namelijk op slot waardoor je niet zomaar even kunt binnenlopen. Dit kan tijdens de koopavonden wel. Er zijn ook leuke gifts verkrijgbaar, kom gerust kijken. Er zijn nog koopavonden op 2, 9, 16 en 23 augustus.

Heb je de goodiebag al gescoord? Een super leuk souvenir!

Heb je bij het boeken van je vakantie nog niet de goodiebag besteld? Deze is ook te koop bij de receptie voor € 50,-. Dit is een leuk Ommerland toilettasje met verrassingen en een giftcard van € 50,- (het toilettasje met de verrassingen is dus gratis). Dus als je toch al van plan bent om een behandeling te boeken of dit misschien al gedaan hebt, is dit zeker de moeite waard. Ook leuk om cadeau te geven. Maar er geldt wel OP=OP.

Ik wil toch even één verrassing verklappen. In het toilettasje zit o.a. een lavendel oogkussen. Als je moe bent of hoofdpijn hebt, is het heerlijk om deze op je ogen te leggen. Je kunt het in de magnetron doen om op te warmen, maar dat hoeft niet. Alleen al door de druk van het kussentje op je ogen of voorhoofd werkt het heerlijk ontspannend. En ik heb me laten vertellen door een gast dat het ook ideaal werkt als je het in de diepvries hebt gelegd. Bijvoorbeeld bij koorts of een insectenbeet.

Ook leuk in Ommen en Omgeving

Panelenpad

Verspreid over de binnenstad van Ommen hangen zo’n 30 panelen vervaardigd door de kunstenaars van Vechtdalkunsten. Al in 2010 werden door een aantal enthousiaste kunstenaars de eerste panelen/schilderijen, 250 x 125 cm groot, in de stad Ommen opgehangen. Kale stukken muur kregen hierdoor ‘een gezicht’, wandelen door de binnenstad werd ‘een beleving’. Sindsdien zijn er vele panelen bijgekomen.

In de brochure (verkrijgbaar bij diverse winkels in het centrum van Ommen) lees je beschrijvingen van de kunstenaars en hun panelen die je tijdens de wandeling tegenkomt. De panelen zijn genummerd en weergegeven op een plattegrond in de brochure.

Beeldentuin Witharen

Expositie van meubels, keramiek en tuin.

Waar: Witharenweg 24, Witharen

Openingstijden t/m 20 augustus: donderdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur

Toegang: gratis

Historisch Rijwielmuseum Ommen

Expositie historische fietsen

Waar: Kerkplein 6, Ommen

Openingstijden t/m oktober:

Dinsdag en zaterdag 11.00 – 17.00 uur

Woensdag t/m vrijdag 13.30 – 17.00 uur

Zondag en maandag gesloten

Toegang: gratis

Varen met de Vechtzomp

Varen onder begeleiding van een gids die veel informatie geeft over de Vecht, de Zompvaart, natuur en historie van Ommen/Vechtdal.

Vertrek: Vechtkade centrum, naast het oude Gemeentehuis

Afvaarten augustus: donderdag t/m zondag om 10.30 uur en 13.30 uur

Vaarduur: een kleine twee uur

Prijzen:

  • Volwassenen € 12,50 pp
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar € 7,50
  • Kinderen <4 jaar gratis

Reserveren via www.ommervechtzomp.nl of ter plekke aan de Vechtkade!

Wil je nog meer weten over activiteiten in en rondom Ommen, kom gerust naar de receptie voor een leuke informatiegids of de nieuwe Vrijetijdkrant!

Een zwembadje op de plaats, hoe zat dat ook alweer?

We hebben al behoorlijk warme dagen gehad en dan is iedereen op zoek naar verkoeling. We zien dan her en der weer opblaasbare zwembadjes verschijnen.  Deze zwembadjes zijn echter niet toegestaan als de rand hoger is dan 30 cm. Dit is vanwege de veiligheid van kinderen die zonder begeleiding rond kunnen lopen op het terrein, alsmede de aansprakelijkheid mocht een kind onverhoopt in een dergelijk zwembad(je) terecht komt.

Kinderzwembadjes met een maximale randhoogte van 30 cm zijn wel toegestaan. Het is noodzakelijk is dat er altijd een volwassene aanwezig is om toezicht te houden bij het zwembadje. Als recreant/huurder ben je altijd verantwoordelijk voor wat er gebeurt in het zwembadje, zowel tijdens je aanwezigheid als wanneer je afwezig bent. Wij verzoeken je vriendelijk om 's avonds, 's nachts en bij het verlaten van de plaats het water uit het zwembadje te verwijderen.

Zwembad controle

Ons zwembad is populairder dan ooit tevoren en we merken regelmatig dat bezoekers van buiten Ommerland het zwembad willen bezoeken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. We willen het zwembad graag exclusief voor onze eigen gasten houden. Controle hierop is lastig omdat onze zwembadmedewerkers niet iedereen herkennen. Regelmatig wordt er dus controle uitgevoerd. Het kan daarom zijn dat de medewerkers aan de hand van een lijst controleren of je hier op het park verblijft. Meld je bezoek aan bij de receptie en als jouw bezoek wil zwemmen kan dit, hiervoor betalen ze dan een entree van € 4,00 per dag en ontvangen ze bij de receptie een entreekaart. Door deze controle proberen we mensen die geen boeking hebben bij Ommerland te weren. Zo blijft er meer ruimte en zwemplezier voor onze eigen gasten. Veel zwemplezier allemaal deze zomer!

Kunst van de Korte Keten

IS ETEN KUNST EN HEEFT KUNST SMAAK?

Op maar liefst vier plekken in Hanzestad Zwolle vinden deze zomer knallende buitenexposities plaats. Glazen huisjes vol lokale kunst vertellen de verhalen van tien prachtige streekproducenten uit het Vechtdal en het Reestdal. Stuk voor stuk ambachtslieden die pure producten leveren, met respect voor omgeving en milieu.

In deze tijd krijgen we steeds meer waardering voor lokaal, gezond en duurzaam eten. Het hoofddoel: bewustzijn vergroten en zoveel mogelijk bewoners en bezoekers stimuleren om lokaal te eten. Doe je mee?

De beleving van de voedselketen gaat verder dan de expositie. De producten van deze streekproducenten zijn te proeven bij uiteenlopende Zwolse horeca en te koop bij lokale retail. Je kunt op smaaksafari door de binnenstad en er zijn creatieve zomerworkshops. Echte avonturiers kunnen per fiets of auto een bezoek brengen aan de streekproducenten door middel van prachtig uitgezette routes in het buitengebied.

Een kruisbestuiving tussen Hanzestad Zwolle, Verrukkelijk Vechtdal en Idyllisch Reestdal. Het belooft een experimentele zomer te worden. Kom bewonderen, proeven én beleven en ontdek een wereld van smaken in je eigen achtertuin! Kunst van de Korte Keten is te zien in de binnenstad van Zwolle t/m eind augustus. De expositie verhuist in het najaar naar het Vechtdal. Haal een leuke flyer op bij de receptie en/of lees meer informatie via de website: https://www.kunstvandekorteketen.nl/

Een eervolle vermelding - ACSI Awards 2023

Veel toeristische kampeerders zoeken via ACSI een camping voor hun volgende kampeertrip. Daarom zijn we als Ommerland trots dat we voor 2023 een Eervolle Vermelding hebben ontvangen en we in de Top 50 staan van Beste Campings van Nederland.

De Europese campingspecialist ACSI reikte de prijzen vorig jaar voor het eerst uit. Ook de tweede editie bleek een succes, want kampeerders uit veel Europese landen stemden weer massaal. Er kon per land worden gestemd in acht verschillende categorieën.

Vechtdal Fietsvierdaagse 5 t/m 8 september

De Vechtdal Fietsvierdaagse 2023 wordt dit jaar gehouden van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 september en er zijn natuurlijk weer afwisselende routes door het hele Vechtdal. Je bepaalt zelf of je 1 dag of meerdere dagen wilt fietsen. Kaarten zijn natuurlijk weer ter reserveren bij de receptie en de kosten in de voorverkoop bedragen € 19,50 per persoon voor 4 dagen.

Er zijn kortere (40 km) en langere (60 km) fietsroutes. Alle routes hebben hun eigen thema en ook zijn ze geheel gemarkeerd zodat je de fietsroutes eenvoudig kunt volgen. De routekaarten worden, per dag, bij de start uitgereikt. Het is een recreatieve fietstocht waarbij 20 km /u hard zat is. De fietsroutes zijn niet op GPS verkrijgbaar.

Routes

Elke dag kun je bij de start en op de splitsing van 40 en 60 km bepalen of je de lange of de kortere fietsroute gaat fietsen. Ook krijg je aan de start van elke fietsdag  informatie mee over bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt en die de moeite waard zijn om even te bekijken. Natuurlijk ben je hier niet toe verplicht. Wel maken ze jouw fietstocht nóg leuker!

Startplaatsen

Tijdens de ANWB Vechtdal Fietsvierdaagse starten we alle dagen vanuit een andere startplaats. Je kunt elke dag starten tussen 8.30 en 11.30 uur. Om 17.00 uur sluit de laatste stempelpost. Op dag één, twee en drie van de Vechtdal fietsvierdaagse zijn er twee startplaatsen. Zo kun je op 5, 6 en 7 september zelf kiezen waarvandaan je gaat starten. Op dinsdag 5 september is de start vanaf Ommerland.

Kinderboerderij Ommen

Verbonden met Buiten, dat is waar wij voor staan. Genieten van alles wat buiten groeit en bloeit in de mooie omgeving van het Vechtdal. Daar horen ook de dieren op de kinderboerderij in Ommen bij. Ommerland is sponsor van de Kinderboerderij Ommen. Twee jaar geleden hebben ze van ons al mooie jassen gekregen met het logo van Ommerland erop en dit jaar hebben ze mooie polo’s van ons gekregen. Ze waren laatst al zichtbaar op de CSI Ommen, het Internationale Spring Concours voor paarden. Leuk te zien dat de kleding goed gedragen wordt!

Tip: Breng een bezoek aan Kinderboerderij Ommen www.kinderboerderijommen.nl

Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!