Kamperen Huren
Ontdek ons park Menu

Maandelijkse nieuwsbrief

Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. We hopen dat jullie allemaal een heel positief en gezond begin van het nieuwe jaar hebben en net als wij uitkijken naar dit komende jaar. Wij hebben er heel veel zin in en zijn volop bezig met de voorbereidingen voor heel veel vakantieplezier. We vertellen je er graag meer over. In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

·         Mogen wij ons even voorstellen?

·         Verbouwing en verplaatsing van de supermarkt

·         Animatie uitgebreid in 2023!

·         Elektra-Aardgas-watertarieven 2023 bekend

·         Nieuws van Ommer Oase

·         En meer…..

Kerstvakantie

Het was een relatief rustige Kerst op het park dit jaar, maar met de jaarwisseling des te drukker met gasten die bij ons verbleven met hun honden voor een vuurwerkvrije jaarwisseling. De kinderen konden lekker knutselen en een speurtocht ophalen bij de receptie om met het hele gezin te doen. Verder had Angelique van Ommer Oase een aantal leuke activiteiten georganiseerd zoals de wellness tombola, een workshop geurstokjes maken en een mooi voorleesverhaal. Ook bij de manege was het gezellig; en kon pony gereden worden en er werden hoefijzers versierd. Heb jij meegedaan?

Afbeelding25Afbeelding24Afbeelding26

Animatie in de voorjaarsvakantie
Nog eventjes en dan begint de voorjaarsvakantie! Ons animatieteam heeft in die periode weer een aantal leuke activiteiten bedacht voor onze jongste gasten. Doe je mee?

Bekijk het programma

Afbeelding27

Mogen wij ons even voorstellen?

Wij zijn Jan en Hillona Jager-Brakert. Vanaf 1 april mogen wij onszelf de trotse ondernemers noemen van Campingwinkel Ommerland. Afgelopen 3 jaar hebben wij samen de winkel gerund op familiecamping De Belten in Rheeze en op familiepark De Vechtvallei in Diffelen. Met liefde en enthousiasme verrichten wij dagelijks onze werkzaamheden in de winkel en nu met Campingwinkel Ommerland gaat er hopelijk een ondernemersdroom in vervulling. Onze droom is om in de toekomst samen werkzaam te zijn op hetzelfde park, in de winkel en wij denken dat Ommerland deze potentie heeft.

Naast het runnen van de winkels vervelen we ons zeker niet. Samen zijn we gezegend met 6 leuke en lieve kinderen. In onze vrije tijd maken we graag lange wandelingen of zijn we bezig met voetbal en onze favoriete voetbalclub. We kijken enorm uit naar de start van het seizoen en wij zullen er alles aan doen om het verblijf van de gasten op Camping Ommerland zo onbezorgd mogelijk te maken.

Verbouwing en verplaatsing van de Supermarkt

De nieuwe exploitanten zullen dit seizoen starten in een nieuwe supermarkt. De supermarkt gaat deze winter verplaatst worden en zal daarom tot en met 30 maart gesloten blijven. De nieuwe supermarkt zal in de voormalige opslagruimte van de Kwalitaria gerealiseerd worden waardoor de entree beter bereikbaar wordt. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bij deze danken we Herman voor zijn inzet om de supermarkt draaiende te houden het afgelopen seizoen. Daar zijn wij en vele gasten heel blij mee geweest!

Soekky Stories

Afbeelding32

Voor 2023 hebben we er voor Ommerland weer een leuke nieuwe Soekky Storie bij.

De verhalen die op dit moment al te ontdekken waren, zijn:

 • Natuur Wereld Expeditie
 • Lage Landen Frisse Expeditie
 • Winteravontuur met de Broertjes Muis
 • De Magische Wereld van Keetje

Daar komt nu bij:

 • 52 weken Natuur Avontuur (elke week een nieuw avontuur)

Dit zijn stuk voor stuk superleuke extra gratis activiteiten op Ommerland die je kunt downloaden op je mobiel. Deze opdrachtentochtjes zijn op het park en geschikt voor kinderen tussen de 3 en 10 jaar. Dus download de Soekky Storie app en have fun!

Gegevens controleren

Het is van belang dat jouw gegevens die bij ons bekend zijn, ook up-to-date zijn en blijven. Controleer daarom of jouw gegevens nog kloppen via www.mijnommerland.nl. Wijzigt je adres, e-mailadres, IBAN-nummer of bijvoorbeeld je kenteken, geef dit dan tijdig aan ons door. Staan er al 2 kentekens in ons systeem? Dan kun je dit zelf niet meer aanpassen en kunnen wij dit voor je doen. Neem in dat geval contact op met onze receptie medewerkers via info@ommerland.nl of 0529 – 451362.

Nieuwe app verwacht!

Er wordt momenteel door ons marketingteam hard gewerkt aan een nieuwe app voor Ommerland. Een app die de ‘Mijn Omgeving’ en www.inschrijvenbijommerland.nl zal vervangen. Deze app zal ook te downloaden zijn in de appstore. De app genaamd ‘Mijn Ommerland’ zal voor de start van het kampeerseizoen actief zijn. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Animatie uitgebreid in 2023!

Afbeelding37

Tijdens alle Nederlandse schoolvakanties worden er altijd superleuke activiteiten georganiseerd op Ommerland. Er is een leuk animatieprogramma en er zijn regelmatig fantastische evenementen en activiteiten op de camping om aan deel te nemen.

Nu ontvangen we steeds vaker Duitse gasten op ons park en de vakantieperiodes vallen in de verschillende deelstaten niet altijd hetzelfde als in Nederland. Om nog beter op deze doelgroep in te spelen bieden we in 2023 over een langere periode een animatieprogramma. Zo hebben we straks bijvoorbeeld een programma van ruim 2 weken in de Paasvakantie die op zaterdag 1 april start en op zondag 16 april eindigt! De kinderen in Nederland gaan doordeweeks gewoon naar school maar in het weekend kunnen ze natuurlijk ook meedoen met alle leuke activiteiten. Viel Spaß!

Nieuwe energietarieven en regelgeving zonnepanelen

Onlangs hebben alle jaargasten en kaveleigenaren een mail van ons ontvangen met de aankondiging van de nieuwe energietarieven en de gewijzigde regelgeving rondom zonnepanelen. Heb je deze mail niet ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bekijk het gewijzigde reglement

Voorschotten 2023

Houd je er rekening mee dat de voorschotten energie 2023 zijn gebaseerd op de afrekening en tarieven van 2022? Door de stijgende tarieven voor energie en water kan het raadzaam zijn jouw voorschot te verhogen om een hoge eindafrekening te voorkomen. Als je dat wilt, kun je contact opnemen met de receptie via info@ommerland.nl of 0529 – 451362.

Elektra tarief seizoenplaats

Voor de seizoengasten die aan het einde van het seizoen meer dan 500 kWh elektra hebben verbruikt, wordt € 0,40 per kWh in rekening gebracht.
Bij de voorseizoengasten is er in 2023 200 kWh bij de prijs inbegrepen en bij de voorseizoen-plus 225 kWh.
Nieuw in 2023 is dat ook de gasten bij een junimaand, septembermaand en een naseizoenarrangement hun elektraverbruik gaan afrekenen aan de hand van hun verbruik.

Ommerland op TikTok!

Sinds kort heeft Ommerland een TikTok account die jullie allemaal kunnen volgen. Hierop gaan we leuke berichten en filmpjes plaatsen van dingen die er op het park gebeuren. Dus volg en like ons en stuur je leukste reacties in the comments!

Volg ons!

Venieuwing Ommergras

Deze winter is het kampeerveld Ommergras 92 t/m 102 op de schop gegaan. Het veld is aanzienlijk vergroot en er is nieuwe infrastructuur de grond ingegaan om dit veld geschikt te maken voor toeristische comfort kampeerplaatsen met prive-sanitair-units. Wat een luxe!

Ondertussen is het veld weer dicht en zijn we in afwachting van de units, daarna wordt het veld geëgaliseerd en ingezaaid, zodat er in de loop van het seizoen kampeerders kunnen genieten van een mooi vernieuwend kampeerveld.

Afbeelding34
Afbeelding35

RUNFORESTRUN Besthemerberg 11 februari 2023 in Ommen

De RUNFORESTRUN trailruns zijn exclusieve trailrun evenementen in de mooiste natuurgebieden van noord en oost Nederland. Deze zijn exclusief door hun kleinschaligheid.

De RUNFORESTRUN Besthemerberg is een trail rondom de gelijknamige 34 meter hoge heuvel in de Overijsselse gemeente Ommen. Het gebied is licht geaccidenteerd in het westen, midden en noordoosten van het parcours. De eerste kilometers draait de route rondom de Besthemerberg. daarna gaat de route door de karakteristieke boerenerven van het Eerder Achterbroek, het Landgoed en het zuidelijk deel van de Beerse Bulten. Via grote zandverstuivingen, heuveltjes en de beklimming van “de berg” en de gemene tribune van het Bostheater gaan de deelnemers op weg naar de finish.

Afbeelding36

Afstand Start tijd Ticketprijs

10,00 km 10:45u € 16,50

20,00 km 10:25u € 24,00

43,00 km 10:20u € 28,50

Meer informatie

Nieuws van Ommer Oase

Afbeelding45

Ook in de winterperiode is Ommer Oase geopend. Na een gezellig drukke decembermaand is januari ook alweer bijna voorbij. Deze maand was wat rustiger, maar heel fijn dat er nog steeds behandelingen geboekt worden. Ommer Oase heeft 2 tips voor je. Een favoriet van januari was namelijk de winterbehandeling. Deze behandeling is ook in februari te boeken en is echt aan te raden. Hieronder lees je er meer over. Daarnaast nog een tip over hoe je een leuke Ommerland-toilettas kunt scoren.

Winterbehandeling met chocolade

Ben je toe aan een uitje voor jezelf of heb je een beetje last van een winterdip? Kies dan voor de winterbehandeling met chocolade!

Door de geur van chocolade maar ook door de werkzame bestanddelen van etherische olie van cacao worden volop gelukshormonen (oxytocine) aangemaakt. Dit wordt nog eens dubbelop versterkt door massage. Bovendien stimuleert cacao de doorbloeding. Een ware oppepper voor lichaam en geest.

De behandeling bestaat uit:

 • Aanbrengen warme bio plantaardige olie met cacao op de rug
 • Warming-up massage met hotstones op de rug
 • Rugmassage
 • Reiniging van het gezicht
 • Massage van gezicht, schouders, nek en decolletĂ© met cacao en vanille
 • Chocolade masker
 • Massage van de voeten met warme olie met cacao.

De behandeling duurt maar liefst 1,5 uur en kost €95,-. Het is ook mogelijk om te kiezen voor alleen gezicht of alleen de rug (in het laatste geval worden de benen ook meegenomen). Dan duurt de behandeling een uur en kost deze € 70,-.

Deze behandelingen zijn te vinden onder Speciale behandelingen in het boekingsprogramma van Ommer Oase dat je kunt vinden via info@ommeroase.nl. Mailen of appen mag ook altijd via info@ommeroase

Goodiebag

Ben je al van plan om een keer een behandeling te boeken bij Ommer Oase dan kun je bij de receptie van Ommerland een leuke goodiebag (een Ommerland-toilettas) kopen voor €50,- met daarin verrassingen en een giftcard van €50,-. De toilettas inclusief verrassingen is dus gratis! 

Afbeelding46

Wist je dat..

Afbeelding38

Het deze maand, op 18 januari, precies 60 jaar geleden was dat Reinier Paping de Elfstedentocht won. Het was de zwaarste Elfstedentocht ooit op één van de koudste dagen in de Nederlandse geschiedenis. Het zou daarna 22 jaar duren voordat er weer een Elfstedentocht gereden kon worden! In die tijd woonde Reinier Paping hier op Ommerland in één van de houten woningen die er toen stonden.

In september 2019 kwam de, toen 88-jarige, schaatslegende de receptie binnenlopen voor een praatje en liet zijn mooie plakboek uit die tijd zien. Hij heeft een rondje over het park gemaakt en is, na wat mooie verhalen, tevreden weer vertrokken.

Met zijn overwinning verdiende Paping twee jaarkaarten voor de ijsbaan in Deventer en een zilveren sigarettendoos. Een onbekende had hem na zijn overwinning nog een tientje gegeven. Toen tv-verslaggever Joop van Zijl hem na zijn overwinning vroeg wat hij die ochtend had gegeten, antwoordde hij: "Och, wat lichte kost. Een bord Brinta.". Dit deed de toenmalige directie van Brinta besluiten hem een contract aan te bieden waar hij 500 gulden, een aansteker en een föhn mee verdiende.”

Oud-schaatser Reinier heeft in zijn voormalige woonplaats Ommen een standbeeldje aan De Vecht staan, deze is 10 jaar geleden geplaatst, toen het vijftig jaar geleden was dat hij de Elfstedentocht op zijn naam schreef. In 2021 is hij op 90-jarige leeftijd overleden.

Afbeelding39Afbeelding40Afbeelding41Afbeelding42Afbeelding44