Maandelijkse nieuwsbrief

De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zijn alweer bijna voorbij. En dat betekent dat de start van het kampeerseizoen steeds dichterbij komt! Wij hebben er heel veel zin in en naar we zo horen, jullie ook! Zullen we samen aftellen? Nog 22 nachtjes slapen.

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

✅ Hoge waterstand
✅ Fietsverhuur bij Ommerland
✅ Nieuws voor de (voor)seizoengasten!
✅ Nieuw bij Ommer Oase
✅ Het animatieteam is er weer!
✅ En meer…

Kom jij ons team versterken?

Zoek jij of ken jij iemand die een leuke vakantiebaan zoekt? Solliciteer dan bij Brasserie Ommerland! Wij zijn op zoek naar enthousiaste en gastvrije medewerkers voor onze bar en bediening. Ben jij iemand die met een glimlach onze gasten kan bedienen en deel uit wil maken van een gezellig en collegiaal team? Dan zoeken wij jou!

Solliciteer nu!
Brasserie Ommerland Camping Ommen

Hoge waterstand

Afgelopen winter is er heel veel regen gevallen en door de regen is de bodem volledig verzadigd geraakt, waardoor het grondwaterpeil aanzienlijk is gestegen.

We hebben van jullie veel berichten ontvangen over de hoge waterstand op de velden en dat jullie met de auto bijna niet of helemaal niet meer bij het chalet kunnen komen.

Helaas kunnen we er niets aan doen. Als we het grondwater zouden wegpompen, komt het direct weer omhoog. We moeten geduldig wachten tot het water zakt, en ons advies is om niet met de auto de velden op te rijden, zodat je ook niet vast komt te zitten en de grond niet nog verder wordt aangedrukt. Dit bevordert het zakken van het water niet.

Ook voor sommige seizoenplaatsen wordt het nog spannend of daar opgebouwd kan worden op 22 maart. We zullen de betreffende gasten tegen die tijd over de situatie informeren.

We vinden dit allemaal heel vervelend en hopen op jullie begrip.

Verslag van de RunForestRun Ommerland

Op zaterdag 3 februari namen enkele dames van de Vechtdallopers deel aan de RunForestRun Ommerland. Deze loop voerde langs en door het Ommerland campinggebied, de bossen richting Beerzebulten en natuurlijk het Bostheater.

Deelnemers hadden de keuze uit verschillende afstanden: 10, 21 of 44 km. De vele regen van afgelopen weken zorgde ervoor dat het lopen behoorlijk zwaar was. Er moest hard geploeterd worden door het water naast het mooie zandpad.

Marlies koos voor de 10 km en volbracht deze afstand in een uitstekende tijd van 1 uur en 7 minuten. Sandra liep ook de 10 km en voltooide deze in 1 uur en 20 minuten. De andere dames gingen voor 21 km. Annemiek en Danieke liepen samen en volbrachten de afstand in 2 uur en 6 minuten. Dorien, Jolande en Yvonne liepen samen en genoten onderweg van het parcours. Ze finishten na 2 uur en 28 minuten.

“Ik zou gewoon het water accepteren zoals het is, en er niet omheen lopen”, adviseerde Winfried vooraf in een videoboodschap aan alle deelnemers aan de RUN FOREST RUN Ommerland trail. Nou, dat hebben we dus maar gewoon gedaan. Op een gegeven moment waren we de tel kwijt van het aantal waterplassen en maakte het ons ook weinig meer uit dat we natte voeten, enkels, knieën en billen kregen. Per slot van rekening warm je zo weer op en de pret was er niet minder om.”

Dank aan alle vrijwilligers; het was weer geweldig georganiseerd! En dank ook aan alle medelopers voor zo’n vijf uur lang gezelligheid onderweg. Geweldig gelopen allemaal!

Ommerland nieuwsbrief 1

Voorjaarsvakantie

Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is de voorjaars- en carnavalsvakantie weer voorbij. We hadden elke ochtend een leuke knutsel in de Bo & Bibi Bosclub, de Pony Manege bood leuke bosritjes aan, evenals de mogelijkheid om een ponytaart te maken, instructiesessies en een leuke workshop met Masja Fick: “Ook pony’s kunnen praten“. Hoewel het rustige weken waren op het park, hebben de kinderen die bij ons op vakantie waren het erg naar hun zin gehad.

Personeelsuitje

Op donderdag 7 maart hebben we met alle collega parken ons jaarlijkse personeelsuitje. Om deze reden zal de receptie die middag vanaf 14.00 uur gesloten zijn.

Fietsverhuur op Ommerland

Er is steeds meer vraag naar huurfietsen bij Ommerland. Daarom gaan we binnenkort van start met de verhuur van stadsfietsen, E-bikes en MTB’s. De fietsen zijn van Gevro Tweewielers uit Ommen en kunnen binnenkort gehuurd worden via de Ommerland-app en opgehaald worden op het park. Superhandig!

De Stadsfiets Holiday is voorzien van 7 versnellingen en heeft een lage instap, zowel geschikt voor dames als heren. De Universele E-Bikes hebben een middenmotor en hebben een actieradius van 60-80 km. De MTB’s hebben een wielmaat van 29 inch en standaard-pedalen.

Ommerland nieuwsbrief 4

Werkzaamheden op het park

We zitten deze winter zeker niet stil, en aan alle kanten wordt er gewerkt om het park weer mooier te maken. Het is de bedoeling om van Ommerhei een veld te maken met mooie verhuuraccommodaties. Het eerste nieuwe chalet is inmiddels aangekomen! Verder worden een aantal Ommer Bungalows voorzien van nieuw behang, en zo krijgen we er op deze manier weer wat Pony Bungalows bij. Ook is de hoogwerker weer op het park geweest en zijn er de nodige “knipbeurtjes” aan de bomen gegeven, ze zijn weer mooi gesnoeid.

Nieuws voor de (voor)seizoengasten!

Bij Ommerland zijn de elektrameters op de comfortkampeerplaatsen tegenwoordig gekoppeld aan ons boekingssysteem, dus het is vanaf nu mogelijk om in de Ommerland app je actuele elektraverbruik in te zien:

 • Download de app
 • Ga naar de pagina ‘Mijn Verblijf” -> ‘Mijn verbruik” -> “Mijn verbruik specificatie”
 • Het zijn persoonlijke pagina’s en alleen na inloggen voor de comfortplaatsen beschikbaar

Heb je een basiskampeerplaats, dan is het voor jou niet mogelijk om je verbruik in te zien. Wil je tussentijds een keer je meterstand weten, kom dan naar de receptie. Dan kunnen we een keer handmatig je meterstand aflezen.

Seizoenopening – zaterdag 30 maart

Staat het al in je agenda? De seizoenopeningsborrel! Op veler verzoek vindt de seizoenopening dit jaar plaats in het tweede weekend van het seizoen. Zaterdag 30 maart van 16.00 tot 19.00 uur nodigen we jullie allemaal heel graag uit voor een gezellige seizoenopening bij Brasserie Ommerland. Onder het genot van een drankje kunnen jullie weer gezellig met elkaar bijpraten en proosten op het nieuwe seizoen. Het wordt extra gezellig met een liveoptreden!

Nieuw bij Ommer Oase: Kwantumkracht behandeling

Kwantumkracht is een energetische methode om vanuit verbinding met het kwantumveld genezing in te zetten voor je lichaam, geest en ziel. Hierbij wordt de kracht van gedachten en intentie ingezet. Bij de Kwantum Reset wordt je energiesysteem opgeschoond en in balans gebracht en bij de Kwantum Reis wordt kort gezegd een lichamelijke of psychische klacht omgezet naar een diepe wens.

Lees hier meer over op de website: https://www.ommeroase.nl/kwantumkracht/

In het online boekingsprogramma vind je de mogelijkheden. Je vindt deze behandelingen onder het kopje energetische behandelingen.

Ommerland nieuwsbrief 13

Leuk met Pasen: gourmetten met gemak!

Gezellig gourmetten tijdens je vakantie? Dat kan bij Ommerland. Leen een gourmetstel bij de supermarkt en combineer deze met onze overheerlijke gourmet vleespakketjes voor een culinair feest aan tafel.

Gourmetpakket 2 personen - € 15,99

Je kunt ook alleen gourmetpakketten bestellen en je eigen gourmetstel gebruiken. De gourmetpakketjes zijn samengesteld met zorg en variatie:

 • • Rundersteak
 • • Varkenshaas
 • • Kipfilet
 • • Hamburger
 • • Schnitzel
 • • Filetlapje gekruid

Maak je feestmaal compleet met heerlijke salades en vers gebakken stokbrood, ook verkrijgbaar in onze supermarkt. Bestel je gourmetpakket en/of gourmetstel online en haal het tussen 11.00 en 12.00 uur op in onze supermarkt. Voor slechts € 15,00 borg kun je een gourmetstel lenen, alleen mogelijk in combinatie met afname van minimaal twee gourmetpakketjes. Bij onbeschadigde en schone inlevering ontvang je de borg terug. Wees er snel bij, want we hebben slechts een beperkt aantal gourmetstellen beschikbaar. Je reserveert de gourmetstellen en gourmetpakketjes in de app van Ommerland onder het kopje Eten + Drinken -> Gourmet bestellen

Oranje Tompoucen!

Voordat je het weet is het weer zover: Koningsdag! Speciaal voor deze dag biedt onze supermarkt heerlijke oranje tompoucen aan. De tompoucen zijn binnenkort online te bestellen en vervolgens op 27 april af te halen in de supermarkt. Er is een beperkte voorraad, dus bestel op tijd!

Kerstvakantie 2023 huisje 2

Activiteiten in de omgeving in maart

Ook in maart staat er weer veel op de agenda in de mooie omgeving van Ommerland. De lente start al bijna, heerlijk om steeds meer buiten te ondernemen! Begin de lente goed door bijvoorbeeld met lammetjes te knuffelen of help mee tijdens NL Doet. Zo zorg je ervoor dat iedereen in het voorjaar weer kan genieten op de Kinderboerderij in Ommen. Ook zijn er weer de nodige concerten waar we jullie graag over informeren. Ervaar in de maand maart allemaal nieuwe belevingen, zowel buiten als binnen. Veel plezier!

Lammetjesdag

Datum: 23 maart

Tijd: 10:00 uur

Locatie: Schaapskooi Lemelerberg - Dalmsholterweg 3 - 8147 RC Giethmen

In het voorjaar worden de lammetjes geboren! Om dat te vieren opent op zaterdag 23 maart de Schaapskooi op de Lemelerberg in Giethmen voor de traditionele Lammetjesdag. Kom de lammetjes van dichtbij bewonderen en knuffelen, het zijn er dit jaar meer dan 150. Hoe snel groeit een lammetje en hoe herkent het zijn eigen moeder? Onze herders zijn er om al je vragen te beantwoorden. Wandel over de gezellige streekmarkt en geniet van het sfeervolle erf van de schaapskooi. De kinderen vermaken zich natuurlijk uitstekend rond de schaapskooi. Eenmaal uit geknuffeld, kunnen de kinderen aanschuiven bij één van de leuke knutselactiviteiten, zoals het timmeren van een houtenschaapje. In 6 tijdvakken kun je ze komen bekijken, dus meld je wel van tevoren aan.

Online aanmelden

Let op, kies eerst links voor een tijdvak (tussen 10.00 en 15.00 uur) en daarna rechts voor een ticket. Per tijdvak kunnen maximaal 350 personen komen, zodat er voor iedereen tijd en ruimte is om de lammetjes te knuffelen en aan te sluiten bij de knutselactiviteiten. Tip: trek kleren aan die vies mogen worden.

De entree bedraagt € 4,- per persoon.

Voor donateurs van Landschap Overijssel en kinderen t/m 12 jaar is de toegang gratis.

Praktische informatie:

Honden mogen mee mits ze zijn aangelijnd. We hebben niet overal een pinautomaat, neem daarom ook contant geld mee. Je hoeft geen ticket te printen, wij hebben een deelnemerslijst.

NL DOET 15 en 16 maart

NL Doet zet vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen en zo te ervaren wat vrijwilligerswerk met je doet! Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2024, samen met duizenden organisaties in het land, NL Doet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

De Kinderboerderij Ommen doet traditiegetrouw weer mee met NL Doet. Dit doen ze al jaren en ook dit jaar gaan ze het hekwerk nalopen, herstellen en repareren. Elk jaar pakken ze een klus op met NL Doet samen met de buurt, de lokale politiek en inwoners van Ommen. De kinderboerderij in Ommen heeft een flinke oppervlakte met veel verschillende dieren en verschillende typen hekwerken. Deze hekwerken hebben flink wat te verduren in de buitenlucht en door de dieren. Herstel, reparatie en bescherming (verf) is daarom belangrijk. Na de werkzaamheden gaan ze samen met de klussers gezellig samen eten als afsluiting van NL Doet. Wil je helpen bij de Kinderboerderij Ommen of een ander NLDoet project meld je dan aan via de website www.nldoet.nl

Concert Crescendo: Lentegeluid in maart

Datum: 2 maart

Tijd: 19.30 uur

Locatie: Sporthal 1 in MFC de Carrousel – Van Reeuwijkstraat 5 – 7731 EH Ommen

Op zaterdag 2 maart geeft muziekvereniging Crescendo een voorjaarsconcert waarmee zij de winter feestelijk wegblaast. Alle geledingen van de vereniging dragen hieraan bij: de blokfluiters, het jeugdorkest, het harmonieorkest en de malletband. De diverse secties in de harmonie zijn goed bezet met ervaren muzikanten met een indrukwekkende klank.

Zij verjagen de winter met bekende liederen van onder andere Bob Marley, Guus Meeuwis, George Gershwin en Paul Simon. De malletband speelt ‘aardse’ muziek zoals Aboriginal Dreams, Bohemian Rhapsody, Bella Ciao en De Fabriek. Het enthousiaste jeugdorkest laat zich onder meer horen met Clocks van Coldplay, All things under the sun en het vrolijke Dance Monkey.

De zaal is open vanaf 19.00 uur. De entree is t/m 12 jaar € 3,50 en € 7,50 euro vanaf 13 jaar.

Ocobar – Forever Clapton

Datum: 9 maart

Tijd: 20:15 uur

Locatie: Reestkerk – Oud Avereest 5 – 7701 PM Balkbrug

Ocobar speelt muzikale hoogtepunten uit Clapton’s leven. In 2025 wordt Eric Clapton 80. De drie rasmuzikanten van Ocobar zijn groot Clapton fan en maakten al eerder de voorstelling; Wonderful Tonight. In Forever Clapton vieren ze de muzikale hoogtepunten uit Clapton’s bewogen leven. Van songs van de Yardbirds en Cream via de jaren ‘70 en ‘80 naar zijn laatste meesterwerken, zoals Sunshine of your love, Forever Man, Tears in Heaven en Layla. Lekker ruig of juist ‘unplugged’.

Bestel hier je ticket: € 20,00

Bestel online

Groot optreden Shantykoor “de Stuwzangers” uit Vilsteren

Datum: 10 maart

Tijd: 14.30 uur

Locatie: De Veldhoek, Lemelerveldseweg 37, 8141 PS Heino

Op zondag 10 maart treedt het wereldberoemde koor de Stuwzanger uit Vilsteren weer op bij de Veldhoek tussen Lemelerveld en Heino. Het is één van de eerste optredens nadat de dirigent Flip Jonkman bekendmaakte dat hij in het najaar gaat stoppen als dirigent van de Stuwzangers. Jonkman heeft er dan ruim 15 jaar als dirigent op zitten en wil graag na de zomer het stokje overdragen aan een nieuwe dirigent. De afscheidstournee van de 77 jarige frontman begint dus in Veldhoek.

Kaarten voor het optreden in Veldhoek zijn € 4,= p.p.

Graag vooraf reserveren bij De Veldhoek tel: 0572-393996.

Paasvakantie

Vanaf vrijdag 22 maart is het animatieteam weer op het park aanwezig om zowel voor de Duitse, Nederlandse als Belgisch Paasvakantie leuke activiteiten te organiseren. Er zijn dus genoeg activiteiten in de periode van vrijdag 22 maart t/m zondag 14 april zoals:

 • Mini Disco
 • Marshmallows bij het kampvuur
 • Chill Out
 • Pumptrack
 • Knutselfeest
 • Bingo avond bij de Brasserie
 • Darten
 • Gel Blaster Battle
 • Kindertheater
 • Paaseieren zoeken
 • Bosspel
 • Voetbal
 • Hindernisbaan in het Zwembad
 • Movie Night
 • Tie Dye t-shirts maken
 • Games & Fun

Kortom, je hoeft je niet te vervelen tijdens Pasen of de weekenden rondom Pasen.

Bekijk alle activiteiten en de tijdstippen via de Ommerland-app.

In de omgeving

Activiteiten in het Centrum van Ommen

Volgens de nieuwste activiteitenkalender Ommen is er op zaterdag 30 maart een Dixilandband, een paasactie en springkussens in het centrum van Ommen. Dat wordt dus een gezellige start van het paasweekend.

Hardenberg Buiten

Kom naar buiten, want buiten zijn is gezond!

2de paasdag staat voor genieten met het hele gezin bij de Recreatieplas de Oldemeijer in Hardenberg. Het wordt een jubileumeditie, want ze bestaan in 2024 al 25 jaar! Van 10:00 uur tot 16:00 uur is er een programma vol leuke gratis buitenactiviteiten voor jong en oud! Ze dagen jullie uit om op de fiets te komen. Kom je met de auto? Dan betaal je € 5,- per auto.

Wat kun je allemaal verwachten:

 • de Paashaas
 • Poffertjeskraam
 • Muzikale voorstellingen
 • Nestkasten timmeren
 • Boogschieten
 • Frisbeeën
 • en vast nog veel meer, want stukje bij beetje wordt het programma via de Facebookpagina Hardenberg Buiten gedeeld!
Pasen lang weekend weg Ommen 2
Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?