Kamperen Huren
Ontdek ons park Menu

Maandelijkse nieuwsbrief

De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zijn alweer bijna voorbij. En dat betekent dat de start van het kampeerseizoen steeds dichterbij komt! Wij hebben er heel veel zin en, naar we zo horen, jullie ook! Zullen we samen aftellen? Nog 29 nachtjes slapen.

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

• Start kampeerseizoen

• Receptie gesloten

• Stroomonderbreking!

• Regels uitgelicht

• Download de app!

• En meer………………

De leukste activiteiten

Ook in de voorjaarsvakantie worden er leuke activiteiten georganiseerd, bekijk snel wat er allemaal te doen is: 

Animatieprogramma

Start kampeerseizoen

Wij zijn superblij dat het nieuwe seizoen over een maand weer gaat beginnen en hopen dat jullie er net zo veel zin in hebben als wij. De eerste vrijdag van het kampeerseizoen, vrijdag 24 maart, proberen we de incheck zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bij goed weer, zullen we jullie daarom buiten bij de slagboom ontvangen en daar de informatie-envelop aan jullie uitdelen.

In de informatie-envelop vind je onder andere een uniek cadeau van Ommerland: de NuNature voucher t.w.v. € 100,-! Omdat wij erg blij zijn met jou als vaste gast, laten we je graag gratis genieten van ons avontuurlijke NuNature Outdoor Park.

Per locatie (jaarplaats of seizoenplaats) ontvang ontvang je 5 vouchers met een totale waarde van €100,- (5x € 20,-) cadeau, waarmee je meerdere gratis activiteiten af kan nemen in 2023. De vouchers zijn alleen online via nunature.nl/ommerland te verzilveren.

Verder vind je in de envelop het nieuwe reserveringsformulier voor 2024. Je bent verplicht dit formulier elke jaar weer opnieuw in te vullen als je jouw plaats weer vast wilt leggen voor het seizoen 2024. Dit kun je tot 1 augustus, zonder voorkeurskosten, doen op dezelfde plaats. Doe je dit niet, dan gaan we er vanuit dan je geen seizoenplaats meer wenst voor 2024 en wordt de plaats aan nieuwe gasten aangeboden. Natuurlijk stellen wij het zeer op prijs als jullie allemaal terug willen komen, maar is dit niet het geval, dan kun je dit ook eerder bij de receptie melden en kunnen we iemand anders voor 2024 blij maken met de plek.

Wil je volgend seizoen eventueel in aanmerking komen voor een andere plaats, dan kun je dit bij de receptie. We zetten je huidige plek dan weer in optie voor 2024 en noteren op een lijst jullie andere voorkeur. Halverwege september bekijken we welke gasten eventueel willen wisselen en of dit mogelijk is. Hiervan ontvang je dan een bericht. De overgebleven plekken worden beschikbaar, via een mailinglijst, voor nieuwe gasten.

Voor de gasten die € 25,00 borg op de factuur hebben staan, zit er natuurlijk ook een Icon in de envelop om warm water te kunnen gebruiken en te kunnen douchen in de sanitair gebouwen. Wil je eventueel een 2de sleutel dan kun je deze bij de receptie halen tegen betaling van de borg.

Afbeelding18 nieuwsbrief ommen

Ten slotte hebben we zoveel mogelijk geprobeerd jullie kentekens goed in het systeem te verwerken, maar mocht dit onverhoopt niet goed zijn gegaan, vragen wij jullie contact met ons op te nemen. Je kunt dit zelf controleren via www.mijnommerland.nl Er is altijd 1 auto per plaats op de camping toegestaan, wil je met een 2de of andere auto de camping op dan kun je hiervoor een regeling treffen bij de receptie.

Wij wensen jullie alvast een fantastisch kampeerseizoen en veel plezier op Ommerland!

Seizoenopening

Zet nu alvast in je agenda: De Seizoen Openings Borrel!

Zaterdag 25 maart om 16.00 uur nodigen we jullie weer heel graag uit voor een gezellige Seizoenopening bij Kwalitaria Ommerland. Onder het genot van een drankje en een hapje kunnen jullie weer gezellig met elkaar bijpraten en het seizoen goed beginnen.

Tot snel allemaal!

Afbeelding19 nieuwsbrief

Run-Forest-Run

Afbeelding20 nieuwsbrief

Zaterdag 11 februari werd een mooie trailrun over de Besthemerberg en Archemerberg georganiseerd. Bij de trail werden niet de reguliere paden belopen, maar juist de tussenpaadjes. Dit zorgt ervoor dat de deelnemers behendig moeten zijn, goed alert op de aanwijzingen en zeker niet als snelste moeten proberen over het parcours te gaan. Vooral de langere afstanden vergen veel krachten van de deelnemers. De bedoeling van de trailrun lopen is ook om te genieten van de omgeving. De deelnemers konden in Ommen kiezen uit 10, 21 of 43 km.

De organisatie schreef: ‘Heerlijk om de vele genietende trailers te zien bij de RUNFORESTRUN Ommerland. Het was een pittige maar prachtige trail vandaag onder prima loop omstandigheden.

Met dank aan Recreatiepark Ommerland, de vele deelnemers en ons super gezellige en hardwerkende team!’

Een loopgroep uit Vroomshoop schreef: ‘Gisteren hebben een aantal van onze lopers meegedaan met de loop van Run-Forest-Run . Het was een pittige, maar prachtige trailrun door de natuur van Ommen. Onze lopers hebben een knappe tijd neergezet en vooral ontzettend genoten van deze mooie trail!’

Nieuw tarief voor zand

Onze leverancier heeft een forse verhoging toegepast op zand. De prijs van een kuub zand is momenteel dan ook € 35,-. Je kunt zand bij de receptie bestellen en betalen. De levering vindt plaats binnen 5 werkdagen, echter niet tijdens feestdagen en vakanties. Leg ook even een zeiltje neer, zodat de buitendienst weet waar het zand gestort moet worden. Wij hebben geen mooie tuinaarde, maar heb je wat zwarte grond nodig, dan kost deze € 25,- per kuub.

Receptie gesloten!

Op donderdag 9 maart is de receptie vanaf 13.00 uur gesloten in verband met ons jaarlijkse personeelsfeest. Zo kunnen we er met zijn allen een gezellige middag van maken.

In noodgevallen kun je het noodnummer van Ommerland bellen: 0653697372!

Afbeelding21 nieuwsbrief

Stroomonderbreking!

Verder wordt op donderdag 9 maart een groot deel van Ommerland aangesloten op een nieuw compact station. Door deze werkzaamheden zal het park een deel van de dag zonder stroom zitten. Voor het plaatsen van de nieuwe trafo zijn wij voor de bijbehorende werkzaamheden afhankelijk van verschillende partijen, waardoor wij helaas niet specifiek kunnen aangeven wanneer en hoe lang de stroomonderbreking zal plaatsvinden. Houd daarom rekening met de gehele ochtend en middag! Alvast excuses voor het ongemak!

Afbeelding22 nieuwsbrief

Download de app!

In de vorige nieuwsbrief hebben we het al aangekondigd; de nieuwe app van Ommerland. En inmiddels is het zover! De app ‘Mijn Ommerland’ is te downloaden in de appstore. Download hem nu, dan ben je altijd op de hoogte van alle activiteiten en faciliteiten van Ommerland.

Download nu

Afbeelding28 nieuwsbrief

Voorjaar in je tuin

Bij Ommerland geniet je van het buitenleven. Dus geven we je graag wat tips om je tuintje mooi te houden.

Bemesten, onderhouden en verzorgen in maart

Voor de tuin begint het voorjaar al op 1 maart. Het wordt warmer en de tuin komt na een donkere winterperiode weer helemaal tot leven. Begin alvast met onkruid wieden, het groeit al volop!

Afbeelding23 nieuwsbrief

Neem je gazon onder handen

Het gazon is toe aan een goede voorjaarsbeurt. Vanaf nu kun je het gazon gaan maaien, want gazongras groeit vanaf temperaturen van 6 °C. Stel de maaimachine nu nog hoog af (4 cm) en maai niet bij nat weer. Verwijder het maaisel (dat kan op de composthoop of als mulchlaagje tussen de borderplanten). In beide gevallen dun opbrengen anders wordt het een natte, rottende massa. Als er veel mos en vuil in de grasmat zit, is verticuteren aan te raden, dat maakt de grond weer open en bevordert nieuwe grasgroei. Daarna gazonmest gelijkmatig strooien.

Plant bodembedekkers op lastig te wieden plekken

Dit is vooral aan te raden tussen struiken en op hellingen. Het scheelt veel wiedwerk als open grond op deze manier door een dichte, bodembedekkende, levende bladerlaag wordt afgedekt. Onkruidzaden onder de bladerlaag krijgen geen licht meer en zullen dus niet kiemen. Ook wordt het vocht onder zo’n laag beter in de grond vastgehouden en zijn temperatuurwisselingen veel minder hevig. Dat komt een gezond bodemleven ten goede. Bovendien houden veel bodembedekkers met hun wortels de grond goed vast, dat is vooral op hellingen heel belangrijk.

Vaste planten inplanten

Je kunt nu al winterharde vaste planten inplanten. Die kunnen zich dan vóór de zomer al goed ontwikkelen, zodat je dit jaar al maximaal plezier aan ze beleeft. Plant in goed voorbereide, bemeste en eventueel bekalkte grond. Kies, als je nu nog wilt bekalken, een kalksoort die niet met stikstof uit mest reageert. Bij droog weer, na het inplanten regelmatig water geven.

Zomerbloeiende bolgewassen poten!

Er bloeien nu heel veel voorjaarsbollen, maar er zijn ook verrassend veel zomerbloeiende bolgewassen, waarvan de bollen nu de grond in mogen. Goede soorten zijn bijvoorbeeld Freesias, Kaapse Hyacinten, Lelies en Ranonkels.

Vergeet ook de knolgewassen niet: Dahlia’s, weer helemaal terug van weggeweest, Gladiolen en Canna’s. Plant alleen als het niet vriest en ook de grond niet bevroren is. Lelies planten kan al wel. Plant leliebollen driemaal zo diep als zo’n leliebol hoog is. Dat kan een hele bloemenzee worden deze zomer.

Potplanten verpotten

Deze maand is het aan te raden om alle potplanten op groeiruimte te controleren. Als er wortels onderuit de potten komen, is verpotten zeker nodig. Gebruik bij het verpotten altijd verse potgrond en verplant de planten in potten die een maatje groter zijn. Geef, zodra de planten goed aan de groei gaan, meer water. Vanaf vier tot uiterlijk zes weken na het verpotten ook voeding gaan geven. Voor die eerste weken zit er voldoende voeding in de (bemeste) potgrond.

Hortensia’s snoeien

Om de omvang van je struikhortensia’s (Hydrangea macrophylla) in toom te houden kun je het beste nu zogenaamde verjongingssnoei toepassen. Dat houdt in dat behalve de sprietige en slecht groeiende takken ook een deel van de goede, oude takken bij de basis wordt weggesnoeid. Als je ieder voorjaar één vijfde van die takken wegsnoeit, wordt de hele struik in vijf jaar vernieuwd. Dat komt de gezondheid van de plant ten goede. Hij bloeit dan ook beter door. Je moet nu ook de oude bloeiwijzen wegsnoeien. Doe dat niet te diep, want de (dikke) knoppen voor de nieuwe bloei zitten er al vlak onder.

Maak je rozen groei klaar

Plastic zakken of andere winterbescherming van de takken van stamrozen verwijderen. Snoei de zwaardere takken tot op 10 à 15 cm boven de grond. Zwakke scheuten helemaal wegsnoeien. Snoei alleen bij niet-vriezend weer. De kroon van stamrozen snoeien alsof dat deel een struikroos is. Treurrozen alleen wat inkorten. Leirozen anders snoeien dan struikrozen. Als er voldoende takken zijn, kun je één van de oudste wegsnoeien. Dat bevordert de groei van nieuwe scheuten. Laat de rest zitten. Horizontaal uitgebogen takken geven de meeste bloei. Kort te lange scheuten in.

Heidesoorten snoeien

Snoei de heidesoorten door eraf te knippen wat in het vorige seizoen is bijgegroeid. Meestal is dat goed te zien, het zijn voornamelijk de scheuteinden die gebloeid hebben. Nooit tot op het kale hout snoeien, daar lopen de planten niet meer uit. Een beetje bol snoeien voor een natuurlijke vorm.

Regels uitgelicht!

We weten allemaal dat we bij Ommerland een uitgebreid terreinreglement hebben, maar we weten ook dat het niet de leukste “kost” is om te lezen. Toch is het belangrijk om de regels te kennen, zodat iedereen kan genieten op en om zijn plekje. We willen hier een aantal regels extra bij jullie onder de aandacht brengen:

Afbeelding24 nieuwsbrief

Regel 8. Verkeer

 • De maximumsnelheid op ons terrein is 15 km per uur;
 • Parkeren van voertuigen dient op de eigen jaarplaats te geschieden;
 • Het gebruik van brommers, snorfietsen, elektrische steps en elektrische (mini) quads zijn op het park niet toegestaan;
 • Het is niet toegestaan om vaartuigen, motoren, aanhangers, campers, toercaravans e.d. (al dan niet op eigen terrein) voor langere tijd te stallen;
 • Het is niet toegestaan met een vrachtwagen of ander groot voertuig op het terrein te komen;
 • Op het terrein is de wegenverkeerswet van toepassing.

Denk bij deze regels niet alleen aan jezelf maar ook aan je mederecreanten!

We willen allemaal

 • We willen allemaal dat de kinderen en wandelaars veilig het park over kunnen!
 • We willen allemaal een mooi uitzicht, dus niet op de auto van de buren!
 • We willen allemaal veiligheid op de wegen en paden voor iedereen!
 • We willen allemaal een mooi groen en opgeruimd uitzicht op de natuur!
 • We willen allemaal dat de velden netjes zijn en blijven!
 • We willen allemaal dat iedereen zich aan de regels houdt!

Rondwandeling De Ommerschans op 26 maart

Verborgen in het landschap, tussen Ommen en Balkbrug, ligt de Ommerschans. Een klein buurtschap met een bijzondere geschiedenis. Van vesting tot bedelaarskolonie en nu een oase van rust en cultureel erfgoed en ingeschreven op de Unesco Werelderfgoedlijst. In het oude beboste gebied bij de oude schans zijn onder meer de vestingwallen en grachten uit de 17e eeuw duidelijk herkenbaar in het landschap.

Vereniging De Ommerschans organiseert op zondag 26 maart van 14.00 - 15.30 uur een informatieve rondwandeling waarbij je alle verhalen te horen krijgt vanaf het jaar 1625, toen de Ommerschans deel uitmaakte van een verdedigingswerk tegen de Spaanse troepen in de Tachtigjarige Oorlog. Ook hoor je alles over ‘Bommen Berend’ die de schans veroverde, de munitieopslagen, de over hoe de bedelaarskolonie uiteindelijk een psychiatrische instelling werd.

Een bezoek meer dan waard, voor wie geïnteresseerd is in deze bijzondere verhalen. De kosten bedragen € 5,00 p.p. en je dient vooraf te reserveren via 06-13629524 of stuur een mail naar: info@ommerschans.nl. De start is op de parkeerplaats, bij het kanon, in hartje Ommerschans.

Afbeelding26 nieuwsbrief

Het is stil hier aan de overkant…. Maar niet op vrijdag 15 september!

Dan komt namelijk niemand minder dan Snelle met zijn Lieve Jongens Band naar het Bostheater. Het leukste feestje van het jaar mag dan de Reünie zijn, maar we weten zeker dat deze avond hier niet voor onder gaat doen. Wij kijken dan ook uit naar een fantastische nazomeravond, waarop we zonder jas naar buiten kunnen.

Dit wil je niet missen!

Afbeelding27 nieuwsbrief

Lars Bos – alias rapper Snelle – is een harde werker die vastberaden was om te bewijzen dat een Hollandse dorpsjongen ook een muzikaal verhaal heeft, dat heel Nederland kan inspireren. Dat is inmiddels meer dan gelukt en hij heeft grote hits op zijn naam staan zoals o.a. Reünie, 5 voor 12, De Overkant, Scars, Kleur, Smoorverliefd, Blijven Slapen, Ze Kent Mij, In m’n Bloed en In De Schuur.

We zijn vanzelfsprekend ontzettend trots en blij dat we Snelle met zijn Lieve Jongens Band mogen verwelkomen. We hopen dat jullie net zo uitkijken naar dit concert als wij. We verwachten dat dit concert snel zal uitverkopen, dus zorg ervoor dat jij dit concert niet mist. Kaartjes voor dit concert koop je via deze link www.bostheaterommen.nl/events/snelle-de-lieve-jongens-band

We hopen je te zien in het Bostheater! Team Bostheater Omme

Wat is de natuur toch mooi!

We kregen onlangs een paar prachtige plaatjes binnen die we graag met jullie willen delen.

Een Sperwer en een Eekhoorn, gewoon in een tuin hier op het park op Ommerwoud!

Afbeelding29 nieuwsbriefAfbeelding30 nieuwsbrief
Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!