Kamperen Huren
Ontdek ons park Menu

Maandelijkse nieuwsbrief

Het is alweer eind december, een speciale periode, waarin we stilstaan bij afgelopen jaar en vooruitkijken naar een nieuw jaar. De feestdagen staan voor de deur en we hopen dat jullie deze doorbrengen met dierbaren en geliefden en genieten van de tijd met elkaar. Deze nieuwsbrief is een speciale uitvoering passend bij deze speciale periode. Een nieuwsbrief vol extra’s, interviews en leuke wetenswaardigheden. We wensen jullie veel leesplezier, hele fijne kerstdagen en een prettige jaarwisseling!

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

• Wij nodigen jou uit!

• Ga er op uit!

• Kenteken check

• Een dag uit het leven van Angelique van Ommer Oase

• En meer!

Ommerland vuurwerkvrij

Voor de meesten van jullie inmiddels bekend, maar voor nieuwe gasten nog even een extra herinnering: Ommerland is een vuurwerkvrij park. Vanwege de bosrijke omgeving, de paarden en de honden op ons park is Ommerland vuurwerkvrij. Het is niet toegestaan om vuurwerk op het park af te steken. Bij Ommerland knallen alleen de champagneflessen tijdens Oud en Nieuw. We wensen jullie een hele fijne jaarwisseling!

Wij nodigen jou uit!

Het nieuwe jaar komt snel dichter bij en daar willen wij graag met jou op proosten. Zien we je 7 januari om 14.00 uur in de horeca van Ommerland?

Voor in je agenda:

Nieuwjaarsborrel 2023

• Datum: 7 januari

• Tijd: 14.00 uur

Het winteravontuur van Soekky Stories

Wil je lekker naar buiten in de kerstvakantie? Op Ommerland kunnen jullie “het grote muizen winteravontuur” beleven, het is een speurtocht voor kinderen van ongeveer 3 jaar, samen met de ouders.

Ga op avontuur met de broertjes Muis en ontmoet de dieren uit het Grote Berkenbos.

Het heeft heel erg gesneeuwd en alles is bedekt met een dik pak sneeuw. De muisjes ontdekken iets heel bijzonders en heel groots…

Neem voor onderweg wat lekkers mee, snoepjes, nootjes of fruit en een fles water. En trek een lekkere warme jas en laarzen aan. Veel plezier met de muizen en alle andere dieren!

Download de speurtocht hier!

Doe mee aan de Dikke-banden-race!

Wil jij de nieuwe winnaar worden van de Tour de Ommerland? Schrijf je dan nu in voor de Dikke-banden-race, op donderdag 3 en donderdag 17 augustus om 15.00 uur. Start en finish bij de horeca van Ommerland. Wij zorgen voor de helmpjes en een mooi wielershirt, je moet wel je eigen fiets meenemen. Gesponsord door Team Jumbo Visma. Diverse leeftijdsklassen:

• Loopfietsen – 2,3 & 4 jaar

• Dikke Banden Race – 5 & 6 jaar

• Dikke Banden Race – 7 & 8 jaar

• Dikke Banden Race – 9 & 10 jaar

• Ready2Race Junior – 11 & 12 jaar

Lees meer

775 jaar stadsrechten Ommen in 2023

In 2023 is het 775 jaar geleden dat Ommen stadsrechten kreeg, een jubileum dat niet ongemerkt voorbij zal gaan. Volgend jaar is het 775 jaar geleden dat Ommen, één van de oudste Overijsselse steden, haar stadsrechten uit handen van de Utrechtse bisschop Otto III ontving. Nu de Stichting 775 stadsrechten Ommen een feit is, kan er concreet invulling gegeven worden aan de viering van dit bijzondere lustrum.

Vertegenwoordigers van Ommer organisaties en andere belangstellenden mochten ideeën aandragen om de viering in 2023 tot een succes te maken. En dan gaat het niet alleen om 775 jaar stad, maar ook 100 jaar Ommen, omdat in 1923 de gemeenten Ambt-Ommen en Stad-Ommen tot één gemeente Ommen werden gevoegd. Verder is het in 2023 110 jaar geleden dat voor het eerst scouts kampeerden op de terreinen van landgoed Eerde.

Wat er volgend jaar allemaal staat te gebeuren; een muziekestafette of reünie? Het stichtingsbestuur is er van overtuigd dat het in Ommen niet ontbreekt aan organisatietalent. Ze roept verenigingen, stichtingen, inwoners en al die anderen dan ook op om zelf aan de slag te gaan met het thema 775. Het bestuur: “Maak plannen voor een hardloopwedstrijd van 775 meter, organiseer een reünie voor Ommenaren van 77,5 jaar en ouder of organiseer een muziekestafette van 7,75 uur. Wij zullen de activiteiten gaan coördineren, brengen waar mogelijk organisatoren samen en treden in overleg voor het afstemmen van de jaaragenda. Ook stellen we een budget beschikbaar om de activiteiten extra aan te kleden en nemen we een deel van de promotie op ons. Kortom, in 2023 viert Ommen dat ze 775 jaar stadsrechten heeft en dat vieren we samen!”

In de afgelopen weken zijn er diverse goede ideeën bij de Stichting Ommen 775 jaar stadsrechten aangedragen en hebben verschillende Ommer organisaties hun plannen bij het stichtingsbestuur bekend gemaakt. Op basis hiervan is een eerste agenda voor het komende feestjaar opgesteld.

Zo is er een feestelijk weekend in mei, een muziekuitvoering in juni, de viering van de ontvangst van de stadsrechten op 25 augustus en een historisch festijn in september. Is de agenda dan al volledig ingevuld? Nee, er is nog ruimte genoeg voor aanvullende activiteiten en nieuwe initiatieven vanuit de Ommer bevolking. Goede ideeën en creatieve bijdragen kunnen gemaild worden naar 775jaarommen@gmail.com.

De eerste aankondiging voor 2023 is een feit en wat zijn we er blij mee:

The Dirty Daddies komen naar het Bostheater op vrijdag 7 juli 2023. Dé ultieme 7-koppige hitmachine is vaak gekopieerd maar nooit geëvenaard: Het witte feest-leger blijft zinderen en verbluffen. Nooit eerder speelden ze in een openluchttheater dus we zijn niet alleen ontzettend blij, maar ook enorm vereerd dat ze een uitstapje uit hun razend drukke tourschema maken om hun feest-explosie naar ons Bostheater te brengen!

Bereid je voor op een energieke show waarbij er in 120 minuten ruim 120 hits op je afgevuurd worden en waarbij stilzitten wel een hele grote uitdaging zal worden! Het enthousiasme van de band, die je vást al kent van o.a. Concert at SEA, Zwarte Cross, Pinkpop, AFAS Live, RTL Late Night en hun grote clubtours, werkt namelijk zo aanstekelijk dat het onmogelijk zal zijn om niet mee te gaan in het enthousiasme!

Wees er snel bij! Want wie erbij was tijdens de Ommer Bissingh afgelopen zomer weet hoe immens populair de band is. Natuurlijk zullen ze hun show wat moeten aanpassen aan de bosrijke omgeving, maar geen zorgen…

Het ‘dak’ zal er absoluut af gaan. Let's get dirty!

Ook de populaire Edwin Evers band keert terug in het Bostheater Ommen en wel op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli 2023.

De 80’s Tour was voor de Edwin Evers Band fantastisch en gezien de reacties die ze van velen mochten ontvangen voor jullie ook..!! Gaandeweg het jaar kwamen er zoveel liedjes bij de Edwin Evers Band naar boven die ze nog niet hebben kunnen doen, dat ze hebben besloten om komend jaar de 80’s Tour Part 2 te doen. Een compleet nieuwe show met muziek uit dit geweldige decennium.

De Edwin Evers Band heeft er zin in, hopelijk jullie ook!

De kaartverkoop voor vrijdag 30 juni start op woensdag 21 december 10:00 via deze link!

Team Bostheater Ommen

Koop hier je kaarten

Meterstanden afrekening

Vorige week heb je de factuur van je verbruik ontvangen minus de voorschotbedragen die afgelopen jaar gefactureerd zijn. Op deze factuur wordt ook gelijk het nieuwe voorschotbedrag vermeld voor 2023. Het nieuwe voorschotbedrag wordt berekend over je daadwerkelijke verbruik. Ben je van mening dat het voorschot te hoog of te laag is en je wilt het iets laten aanpassen? Neem dan na ontvangst van je nota contact op met de receptie, zodat dit bedrag aangepast kan worden op de voorschotnota van maart, juni en september 2023.

Kenteken Check

Per 1 januari 2023 gaan we over naar een ander reserveringssysteem, sterker nog: we gaan terug naar ons ‘oude’ boekingssysteem. Dit betekent dat de registratie van kentekens hopelijk weer wat fijner gaat dan afgelopen 2 jaar.

Het kan zijn dat er wat kentekens verloren gaan in deze overgang, maar je kunt in de nieuwe ‘MijnOmmerland’ omgeving (https://www.mijnommerland.nl/mijn-gegevens) al checken of jouw kenteken(s) er goed in staan. Mis je hier iets of klopt er wat niet: bel of mail ons dan even, dan passen we dit gelijk aan!

Let op: Er is een mogelijkheid dat je afgelopen jaar geluk hebt gehad en met meer auto’s dan (gratis) toegestaan het park op kon, maar vanaf 1 januari 2023 zullen de kentekens weer op reservering werken en kun je (zonder bijbetaling) met 1 auto tegelijk het park op. Visite kan een dagkaartje kopen bij de receptie of je kunt zelf de 2e auto afkopen voor een geheel jaar.

Nieuwe look!

De Pony Bungalows krijgen deze winter een nieuwe uitstraling aan de buitenkant en de 1ste vier naast de manege zijn al netjes opgeknapt. De houtlook past mooi bij de uitstraling van Ommerland en het beperkt het (schilder)onderhoud. Wij vinden het erg mooi geworden, wat vinden jullie?

Afbeelding18

Help Ommerland aan een ACSI Award!

Afbeelding19

Ommerland is genomineerd in de categorie:

  • Meest hondvriendelijke camping
  • Fijnste campingzwembad
  • Camping met de mooiste ligging
  • Beste fiets- & wandelcamping
  • Beste campingrestaurant
  • Mooiste camperplaatsen
  • Beste campinganimatie

Stem hier op Ommerland!

Is jouw stacaravan winterklaar?

Onlangs hebben we te maken gehad met een echte koude winterweek met temperaturen verder onder 0. We hebben in die periode regelmatig gehoord dat er jaarplaatsen werden geconfronteerd met lekkages. Zorg er daarom voor dat je stacaravan winterklaar is en je alle leidingen hebt afgetapt of dat je voldoende verwarmd. Hiermee voorkom je vervelende situaties.

Winter bucketlist

16 leuke dingen om te doen in de winter! Download de bucketlist, print hem uit, hang hem op de koelkast en afvinken maar. Veel plezier!

Bekijk de bucketlist

Afbeelding32

Bekijk onze kerstgroet speciaal voor jou!

Afbeelding3

Ga er op uit!

China Lights;

Dit jaar is het thema “Wereldreis” De wereld rond in 80 minuten? Dat kan bij China Lights Emmen! Rond het Chinees Nieuwjaar worden er in China allerlei licht- en lantaarn tentoonstellingen gehouden. De lantaarns die daarvoor worden gebruikt zijn van enorme omvang. Vaak metershoog en heel kunstig bewerkt met de nieuwste technieken en met prachtige materialen en mooie kleuren.

Honden zijn welkom bij China Lights Emmen, mits aangelijnd en de tarieven bedragen:

Volwassenen € 17,50 en Kinderen t/m 12 jaar € 12,50 en kunnen online worden gekocht via: https://chinalights.blue.nl/

Het Nederlands IJsbeelden Festival van 17 december 2022 t/m 5 maart 2023 Zwolle

De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar Zwolle! In een grote vrieshal gaan ze aan de slag met 275.000 kilo sneeuw. Tijdens het Nederlandse IJsbeeldenfestival maak je een magische reis langs tientallen levensgrote sneeuw- en ijssculpturen tot wel 6 meter hoog. Het Nederlands IJsbeelden Festival wil dit jaar inspireren met het thema: “WHAT A WONDERFUL WORLD”. Laat je verwonderen door de mooie zaken in het leven; LIEFDE, KUNST, ARCHITECTUUR, FLORA & FAUNA en MOOIE MENSEN. Niemand kon dit zo mooi verwoorden als Louis Armstrong. Luister en laat u inspireren!

Het Nederlands IJsbeelden Festival is een uniek winterevenement voor jong en oud! Om het aantal bezoekers van het IJsbeelden Festival goed te kunnen reguleren wordt er gebruik gemaakt van tijdsloten. Bij het bestellen van de tickets bepaal je zelf de tijd (tijdslot) waarin je wilt binnenkomen. Als het tijdslot vol zit dan kunnen er niet meer bezoekers bij.  Op deze manier wordt grote drukte vermeden en blijft een bezoek aan het IJsbeelden Festival veilig. Het tijdslot bepaalt alleen hoe laat je naar binnen kunt, je bepaalt zelf hoelang je verblijft in de vrieshal. 

Bestel hier je tickets

Winter Slagharen

Ontelbare lichtjes, sfeervolle versiering en een magische wensboom zorgen voor de ultieme winterbeleving. Attractiepark Slagharen is vanaf 10 december helemaal ondergedompeld in winterse sferen. Bekijk Slagharen van grote hoogte vanuit het reuzenrad en geniet van het prachtige uitzicht over het verlichte park. Samen een gezellige tijd doorbrengen met je gezin deze winter? Kom dan schaatsen op de overdekte ijsbaan. En daarna lekker opwarmen bij gezellige kampvuren met warme chocolademelk of Glühwein. Winter Slagharen start op 10 december. Het attractiepark is van 10 t/m 18 december op zaterdag en zondag geopend. Tijdens de kerstvakantie van 24 december 2022 t/m 8 januari 2023 is het attractiepark dagelijks geopend.;

Tickets bestel je hier

Een dag uit het leven van Angelique van Ommer Oase

9.00 uur

Vandaag staat de eerste afspraak om 10.00 uur. Dat betekent dat ik er om 9.00 uur ben. Dit is letterlijk een opwarmuurtje. Zeker in deze tijd. Dus als ik aankom is het eerste wat ik doe de kachel hoger zetten en de verwarming van de behandelbank aan zetten. Dan zet ik het stoepbord op zijn plek, zodat deze van een afstand zichtbaar is en ga ik de stoep aanvegen, zodat het er netjes uitziet. Dat is dus gelijk mijn warming up. Vervolgens ga ik handdoekjes klaarmaken in de oven, zodat ik warme kompressen heb. Dit is heel handig omdat ik tijdens de behandeling niet steeds naar de kraan hoef te lopen en te wachten tot ik echt goed heet water heb. Ik leg de handdoekjes in een bak warm water en doe er etherische olie van lavendel bij. Lavendel heeft een ontspannende maar ook antibacteriële werking. Vervolgens maak ik de massageolie klaar voor in de verwarmer. Dat voelt heel aangenaam op de huid. Hiervoor gebruik ik meestal als basis biologische amandel- of rijstkiemolie. Daaraan voeg ik nog andere plantaardige oliën toe, zoals bijvoorbeeld olie van rozenbottel, tamanu en jojoba. De olie is dus ook super voedend voor de huid. Ik kies nu voor rozenbottel- en tamanu-olie. Dan kies ik de etherische oliën. Daarmee maak ik het mengsel specifiek. Vaak pak ik sinaasappel en jeneverbes vanwege hun afvoerende werking wat goed werkt voor de huid maar ook voor de spieren. Dat doe ik nu ook. Ik weet dat er iemand komt met nek en schouderklachten dus ik voeg er nog den en rozemarijn aan toe. Die werken heel goed op de doorbloeding. Ik zet vervolgens ook de aromadiffusers aan, zodat er een heerlijke geur wordt verspreid. Dat pas ik aan op het seizoen en nu pak ik de kerstmix. Een gezellige geur van o.a. sinaasappel, zilverspar en kaneel. Door de microverneveling wordt ook de lucht gezuiverd. Dat is een fijne bijkomstigheid.

Dan wordt het tijd om de laptop met het boekingssysteem klaar te zetten, muziek aan te doen en te kijken of er nog berichten zijn.

Ik ga nog even stofzuigen. Je loopt hier snel zand mee naar binnen. Ook ben ik alert op de spinnenragjes en gedroogde pissebedden. Ik heb eigenlijk veel geluk hier wat ongedierte betreft want het blijft beperkt tot hooiwagens. Gelukkig de spinnen die ik niet zo eng vindt. Maar zij verzamelen dus kleine pissebedjes en die leggen ze vaak ergens onder. Best bijzonder en ik kan het niet laten om altijd even sorry te zeggen als ik ze weghaal. Ik dood de spinnen niet, soms als ze op een onzichtbare plaats zijn laat ik ze zelfs zitten. Ik ben me ervan bewust dat het mijn natuurlijke opruimers zijn en ik denk dat ze die dikke spinnen voor mij weghouden haha.

Nog 10 minuten te gaan. Heerlijk om nog even in rust te wachten. Dan ben ik er ook helemaal klaar voor.

10.00 uur

De eerste afspraak is een man, een vaste gast van Ommerland. Hij heeft last van het schoudergebied en komt voor de bodymassage van 60 minuten. Ik start de massage altijd bij de benen met vooral aandacht voor de kuiten. Hier zitten vaak blokkades in. Nu de rug, nek en hoofdhuid is gedaan is het tijd om te draaien. Ik ga verder op de voeten. Daar zitten reflexzones en op deze manier neem ik indirect het hele lichaam weer mee. Ik geef nu extra aandacht aan de zones van rug en schouders. Ik kan voelen dat er meer knisperingen op deze zones zitten wat aangeeft dat er afvalstoffen zitten. Dat correspondeert met de aanwezige klachten. Door deze zones te masseren ontstaat een stroming die kan helpen om blokkades op te lossen. Bovendien werkt een voetmassage altijd ontspannend. Er komen letterlijk anti-stress hormonen vrij. Dat is vaak al de eerste stap naar heling.

Nu deze meneer weg is heb even ik de tijd om de ruimte weer netjes te maken.

11.30

Er komt nu een dame voor de Touch of Wellness, een behandeling voor het gezicht van een halfuur. Zij komt uit Ommen en is getipt door een vriendin. Dat is voor mij altijd heel fijn om te horen. Na de reiniging en peeling breng ik een masker aan op het gezicht. De huid is ietwat droog en rood dus ik wil dat die gekalmeerd maar ook gehydrateerd en gevoed wordt. Vervolgens verdeel ik de verwarmde olie over decolleté, nek en schouders. Ik ga eerst het schoudergebied aan de achterzijde en de nek masseren. Vervolgens komen gezicht, oren en hoofdhuid aan bod. Dit werkt zeer ontspannend, maar ook afvoerend voor afvalstoffen. Na de massage zijn de meeste werkstoffen opgenomen en haal ik het restant met een warm kompres er af.

Daarna zorgen we voor de finishing touch waardoor deze dame weer mooi de deur uit gaat.

12.15

Nu heb ik pauze. Ik maak de ruimte weer klaar en zet de wasmachine aan. Even mail en telefoon checken. Juist vanwege dit soort klusjes plan ik altijd een uur middagpauze in. Nu is het iets langer. Oh leuk, er vraagt iemand om een cadeaubon. Ik spreek af dat ik die klaar leg bij de receptie. Dan kan die gehaald worden wanneer het hen uitkomt. Als ik met een behandeling bezig ben, heb ik de deur namelijk altijd op slot. In de agenda zie ik dat morgen ook iemand van buitenaf komt. Deze mevrouw heeft haar kenteken al doorgegeven aan mij, dus die geef ik weer door aan de receptie, zodat ze makkelijk het park op kan rijden. Zo nu echt eerst een broodje eten en even bijkomen. Ik ga de cadeaubon klaarmaken en die breng ik nog even snel naar de receptie.

Mijn volgende afspraak is een bodymassage van 90 minuten. Deze dame komt uit Den Ham en komt ongeveer elke 3 weken. Zij kan zich hier heel goed ontspannen en heeft het gevoel er dan weer even tegen aan te kunnen. Ik ga voor haar een speciale massageolie maken die voedend voor de huid is en zeer ontspannende werkt op de psyche. Ik pak nu jeneverbes, lavendel, palmarosa en geranium. Nu kan het mengsel nog even opwarmen.

15.15 uur.

Nu is het opruimen, schoonmaken en de was doen. Misschien niet het allerleukste onderdeel maar essentieel natuurlijk. Ik gebruik (eco) microvezel handdoeken. Deze zijn ideaal, want ze blijven super zacht. Ze nemen niet goed water op (om je mee af te drogen dus minder geschikt) waardoor de droger met een half uur klaar is. Dus als ik het schoonmaakwerk heb gedaan, mail en berichten heb gecheckt, kan ik de was gelijk weer opvouwen.

16.30

Nu ik alles heb afgesloten en uit heb gezet -check, check dubbelcheck haha-, zet ik het stoepbord weer terug en hang het bordje gesloten op de deur. Klaar om weer naar huis te gaan, richting Zwolle.

Je gaat vast niet mee naar Zwolle, maar ik kan je zeggen dat ik 's avonds op de bank mijn iPad en telefoon in de buurt heb om nog te reageren op mail of whatsapp. Ook schieten er vaak nog ideeën in mijn hoofd. Om te zorgen dat die niet de hele tijd rond spoken in mijn hoofd, noteer ik ze. Dus wat dat betreft ben ik nooit klaar. Maar het voelt dan ook niet als werk. Ommer Oase is wat ik ben en wat ik doe en dat maakt mij een zeer dankbaar en gelukkig mens.

Team Ommerland wenst jullie allemaal een goed, gezond en geweldig mooi 2023!

Afbeelding34
Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!