Kamperen Huren
Ontdek ons park Menu

Hierbij sturen we je de nieuwsbrief van augustus. De zomervakantie zit er voor de meeste gasten helaas weer op. Wat was het gezellig op het park de afgelopen weken. Wij hebben weer veel samen mogen genieten. Op naar een fijn naseizoen! In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

Foto’s bekijken

Nieuw bij NuNature

De Hondenplons voor het goede doel

Botheater Ommen

En meer…………

Wat een gezellige “Hollandse” zomer!

Wat hebben we een “Hollandse” maar supergezellige zomer gehad met z’n allen en ondanks het mindere weer in de 1ste week van augustus hebben we toch vrolijke gezichten gezien en positieve reacties mogen ontvangen van onze gasten. Eindelijk kwam het zomerse weer en wat hebben we ervan genoten met elkaar!

We werken het hele jaar hard, met het hele team van Ommerland, om jullie een fantastische zomer te bezorgen en herinneringen te geven en volgens ons zijn we daar weer in geslaagd.

Kijk alleen maar eens naar de hoogtepunten van de vele activiteiten zoals:

Huttenbouwfeest - Dikke Banden Race - Circus Fantâsia - Roofvogelshow - Huifkartocht - Braderie - Magic Show - Graffiti Workshop - Westernspektakel - Excursie met de Boswachter - Hippe Haarveertjes en Naampetten - Vogelhuisjes maken en knutselen met Opa’s Johan & Albert

Ook het animatieteam heeft weer veel leuke activiteiten met de kids en jeugd gedaan zoals:

Color Obstacle Run - Gel Blaster Battle - Playbackshow - Schuimparty - Spooktocht - Dropping - Zeskamp - Karaoke - Lasergame - Kinderbingo - Miracle of Lights - Hollandse avond - Tie Dye shirts maken - Kinder Helden Spektakel - Kinderen voor Kinderen Sing-a-Long

Verder waren er natuurlijk veel activiteiten bij de Ponymanege Ommerland:

Ponyspelletjes in de bak - Hoefijzer versieren - Pony’s ontmoeten - Ponytaart maken - Pony Quiz - Pony Bosrit - Pimp My Pony - Pony’s naar de wei brengen

Natuurlijk hebben jullie het ook naar jullie zin gehad bij de Kwalitaria waar regelmatig de Bingo volgeboekt was en waar Zanger Herman ook weer een keer opgetreden heeft.

Hondencentrum WRAF was deze zomer weer een aantal keer op het park met trainingen in Gehoorzaamheid en Trucjes en een Lezing Lichaamstaal. Ommer Oase was een aantal avonden op het park geopend voor leuke koopavonden.

Als je je deze zomer hebt verveeld, dan weten wij het ook niet meer! Zwemmen, glijden, spraypark, klimmen, paintballen, boogschieten, shetlandpony’s verzorgen, wandelen, fietsen, relaxen, dansen, lekker eten en drinken en ga zo maar door!Natuurlijk was er ook in de omgeving van alles te doen en te beleven zoals de Ommer Bissinghdagen, Dedemsvaria in Dedemsvaart, Blauwe Bogen dagen in Dalfsen, Themadagen in Hardenberg, bezoek aan de zandverstuiving, de hei, het bos en de Vecht.

Kortom.. wij hebben genoten en hopen jullie ook! Wil je alle leuke foto’s zien die deze zomer gemaakt zijn door onze huisfotograaf Carel, open dan de Ommerland - App en geniet nog even lekker na.

Foto's bekijken

Zoals velen van jullie weten, hebben wij huisfotograaf Carel die de meest fantastische foto’s maakt tijdens de vele activiteiten op Ommerland. Wil je deze foto’s bekijken? Download dan de app van Ommerland www.ommerland.nl/app en ga naar:

Animatieprogramma -> Foto albums (inloggen) -> (log in) -> en bekijk de foto’s

Het Huttenbouwfeest 2023

Eén van de leukste, maar ook meest intensieve evenementen, voor zowel deelnemende kinderen als begeleiders, is het Huttenbouwfeest. Drie dagen lang, timmeren, zagen, schilderen en versieren de kinderen er op los en samen met een team van vrijwilligers (de hekken- en tentenbouwers, de houtbezorgers, de EHBO-ers, de verzorgers van natjes en droogjes, de gereedschap-, spijker- en verfuitdelers en de jury) hebben we het druk gehad, maar vooral ook heel veel plezier. Dit jaar waren er 66 kinderen die begonnen aan deze driedaagse uitdaging en met extra hulp van broertjes, zusjes, papa’s en mama’s zijn er maar liefst 9 prachtige hutten gebouwd.

Tussen het bouwen door was er de 1ste dag een leuke estafetterace voor de teams en de 2de dag een verfrissende buikschuifbaan. Tussen de middag hadden we steeds een lekkere lunch verzorgd met de boodschappen van onze eigen Camping Supermarkt en de Kwalitaria.

De teams

Dit jaar hadden we voor elke hut een leuke prijs. De namen van de teams en hun prijs waren:

1. The Bulls : de Creatiefste Hut

2. De Prinsessen en Ridders : de Beste Act

3. The Ducks: de Veiligste Hut

4. Timmerland : de Vrolijkste Hut

5. De Bananen Mannetjes : de Lekkerste Hut

6. ’t Werk it : de Chillste Hut

7. Jungle : Aanmoedigingsprijs: de Beste Timmer Mannen en Vrouwen

8. Zomer Boys: de Stoerste Hut

9. Team Works : de Beste Team Spirit

Iedereen nogmaals bedankt voor jullie enthousiasme en hulp en voor de kids: Gefeliciteerd met jullie prijzen voor de hutten en tot volgend jaar!

Seizoenplaats gereserveerd voor volgend jaar?

Wanneer je een optie hebt genomen op een seizoenplaats voor volgend jaar dan heb je van ons een bevestiging ontvangen van de optieboeking. De aankomende tijd worden de tarieven van 2024 bekendgemaakt. Zodra de tarieven bekend zijn, ontvang je van ons een reserveringsbevestiging met daarin de definitieve prijsopgave.

Hierna heb je nog 14 dagen bedenktijd waarin je kosteloos wijzigingen of een annulering kunt doorgeven

Maar let op: hebben wij niks van jou gehoord binnen die 14 dagen en wil je na deze 14 dagen bedenktijd annuleren, dan zijn wij genoodzaakt de RECRON annuleringsvoorwaarden aan te houden en kosten in rekening te brengen. We hopen natuurlijk dat dit niet van toepassing zal zijn en we jullie allemaal volgend jaar weer mogen verwelkomen.

De Dikke Bandenraces

Wat een succes waren deze 2 dagen, de Dikke Banden Race op 3 en 17 augustus op Ommerland. Met maar liefst 97 deelnemers op 3 augustus en 83 deelnemers op 17 augustus!

“Wielrenners-in-de-dop racen over camping Ommerland”

Ommen – Liefst 83 deelnemers mocht de organisatie van de tweede Ommerland Dikke Bandenrace donderdagmiddag 17 augustus inschrijven. Na het succes van de eerste Loopfietsen- en Dikke Bandenrace, twee weken terug, met 97 deelnemers, was de animo voor deze vervolgeditie wederom groot. “De belangstelling is er niet alleen vanuit gasten, recreanten en bezoekers van de camping, maar ook vanuit Ommen”, stelde koersdirecteur Gerrit de Jonge meer dan tevreden vast. “Alles gebeurt onder auspiciën van de KNWU. We benaderen het serieus. Het parcours is afgezet met hekken en lint en wordt bewaakt. Het moet zo veilig mogelijk. Net als bij een echte koers. Er is zelfs een volgauto.”

Delano van der Voort uit Nieuwerkerk aan de IJssel was de snelste in de categorie Loopfietsen voor 2-, 3- en 4-jarigen. Mats Lotgerink uit Saasveld mocht in de klasse 5 en 6 jaar de hoogste tree van het ereschavot betreden. In de klasse 7 en 8 jaar werd Thyme Jan Meilink uit Makkum eerste. Tijn Lauret uit Broek in Waterland hield in de klasse 9- en 10-jarigen de concurrentie achter zich en in de categorie 11 en 12 jaar gingen de felicitaties en de klapzoenen van rondemiss Vera Boschman naar Stef Kampman, die een thuiswedstrijd reed. Opa en oma Henk en Henny Kampman keken glunderend vanaf de kant vol trots toe.

Naast een bokaal voor de nummers één, twee en drie per categorie kreeg elke deelnemer een T-shirt en een medaille van de sponsoren Jumbo-Visma en Camping Ommerland. Vera Boschman mocht na al het podiumceremonieel ook de trekking doen van de loterij, met als hoofdprijs ‘een midweek verblijf op Ommerland voor zes personen in een luxe vakantiebungalow’. Dit buitenkansje ging naar de familie Schimmel uit het Gelderse dorp Herveld.

De Dikke Bandenraces op Camping Ommerland mogen worden gezien als een opwarmertje voor de Wielerronde van Ommen, welke zaterdag 26 augustus op het programma stond en werd verreden in het hart van de Vechtstad. Zie www.rondevanommen.nl

Ommerland wielerronde van Ommen een groot succes

Sinds de herstart van de Wielerronde van Ommen is Ommerland hoofdsponsor van de Ommerland wielerronde van Ommen

Ook Nunature, manege Ommerland en Kwalitaria Ommerland zijn sponsoren van deze wielerronde.

Na de Dikke Bandenrace van 3 en 17 augustus, op camping Ommerland en op 26 augustus aan het begin van de middag waren verreden, was, in het centrum van Ommen, het startschot van de Ommerland wielerronde van Ommen te horen

Om 16.00 uur streden 50 dames en om 18.00 uur 58 mannen uit de klasses belofte, elite, amateur en professional voor o.a de extra hoofdprijs, een verblijf voor 6 personen op camping Ommerland inclusief gebruik klimbos. Een spectaculaire omloop, vanwege de vele bochten, smalle straten en de hier en daar spekgladde steentjes. Een kermiskoers? Niks van dat alles! In de Vechtstad werden geen cadeautjes uitgedeeld. De renners trapten zich vanaf het startschot het snot voor de ogen, of om in wielerjargon te blijven, ‘trapten zich de ballen uit de broek’. Verstoppertje spelen was er niet bij in Ommen. De reden van de harde koers in Ommen laat zich niet lastig raden. “Onderweg zijn aardige premies te pakken”, vertelt koersdirecteur Gerrit de Jonge. “Daarmee kun je een leuk centje verdienen. Als je die bonussen allemaal op de eindstreep legt, loop je de kans dat het uitloopt op een saaie wedstrijd en dat er pas tegen het eind stevig gekoerst wordt. Het verloop van vandaag is het bewijs dat we een juiste wedstrijdtactiek hebben bedacht.”

Bij de dames ging de hoofdprijs naar Marit Cent uit Goor, was de tweede plek voor Paulien Koster uit Meppel en de derde plek voor Wendy Oosterwoud uit Borne.

Bij de mannen won Peter Schulting uit Hellendoorn voor de derde keer de waardebon voor een verblijf op Ommerland . 2e werd Mike Dogterom uit Zeijen en de 3e prijs was voor de Heerenvener Björn Bakker.

Omdat campingbeheerder Oscar Jipping ziek was mocht koersdirecteur Gerrit de Jonge, al jaren gast op Ommerland, de waardebonnen uitreiken.

Nieuw bij NuNature

NuNature heeft sinds deze zomer een nieuwe activiteit namelijk De Escapebox Frozen Island. Velen zullen wel eens een Escape Room gedaan hebben maar dit is een grote koffer vol uitdagingen die je mee kunt nemen.

De Escapebox is ideaal om te spelen met het hele gezin op bijvoorbeeld een regenachtige dag in je eigen chalet, caravan of tent. Je moet samen met elkaar puzzels oplossen om de kamers van de box open te kunnen krijgen. Je hebt met elkaar 90 minuten de tijd om 30 missies te voltooien. Bij iedere missie red je één archeoloog.

Lijkt jullie dit een leuke activiteit?

Speel de Escapebox

De Hondenplons voor het goede doel!

 Ook dit jaar sluiten we het buitenbad af met onze trouwe viervoeters tijdens de jaarlijkse hondenplons, maar dit jaar doen we het net een beetje anders. We zetten de hondenplons in voor een goed doel en organiseren op zondag 17 september 2023 samen met de Koninklijke Hondenbescherming de leukste hondenplons van Nederland: de Honden voor Honden Plons. Samen hebben we een doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de realisatie van een zwemvijver in de opvang in Den Ham voor oude en kwetsbare honden. Rondom de Hondenplons zijn er tal van activiteiten en leuke standjes. De Honden Voor Honden Plons wordt centraal gehouden op onze camping rondom het buitenbad, welke deze dag open is voor de honden om te zwemmen. Ben jij er ook bij? Koop dan nu je ticket bij de receptie en steun het goede doel.

Tickets

Als vaste gast van Ommerland ontvang jij korting op jouw ticket:

 • € 5,00 voor 1 hond en 2 personen (normale prijs € 7,50)
 • € 1,50 p.p. voor extra gezinsleden (normale prijs € 2,50)
 • € 5,00 p.h. voor extra honden

Wil je vrienden of familie uitnodigen voor dit event? Leuk! Zij kopen hun ticket online op: www.hondenvoorhondenplons.nl

Nieuws van Ommer Oase

Angelique: “Ik kan terugkijken op een geslaagde zomervakantie. Veel bekende en ook nieuwe gezichten, maar bovenal weer veel mooie mensen, heb ik mogen ontmoeten. Dat doet me goed en dat maakt het werk ook zo leuk. Dus bij deze een grote dank je wel voor jullie komst!

Vol

Er was veel vraag naar behandelingen, meer dan helaas aangeboden kon worden. Dit geeft stof tot nadenken. Ik kan niet beloven dat het volgend jaar al anders gaat zijn, dus wil je verzekerd zijn van een plek, reserveer je behandeling tijdig.

Koopavond

De laatste koopavond was 23 augustus. Deze avonden zijn goed bezocht. Die ga ik er tijdens schoolvakanties zeker inhouden. Maar weet dat je altijd met mij kunt overleggen om langs te komen als je even wilt kijken.

Goodiebag

Veel gasten hebben inmiddels de goodiebag bemachtigd. Een Ommerland toilettasje met een hippe natuurlijke uitstraling met o.a. een waardebon voor een heerlijke behandeling. Als je vragen hebt over de inhoud van het tasje mail dan naar info@ommeroase.nl of stuur een bericht via Whatsapp 06-46013149. Er zijn nog enkele goodiebags verkrijgbaar bij de receptie.

Verloting: doe je mee?

Om de zomervakantie leuk af te sluiten verloot ik 5X één kaarthouder en 1x een setje met 4 kaarthouders. Hartstikke leuk en vooral handig als je je mooiste vakantiekiekje of kaarten wil neerzetten. Wat je hiervoor moet doen? Stuur vóór 7 september a.s. een mail naar info@ommeroase.nl, vermeld in het onderwerp "kaartpin" en stuur je leukste of mooiste vakantiefoto mee. Het onderwerp mag van alles zijn (er hoeft geen persoon op te staan) als de foto maar in de omgeving van Ommerland is genomen. Het is geen fotowedstrijd, de verloting vindt plaats onder alle inzendingen. De winnaars ontvangen in het weekend van 9/10 september bericht en de kaarthouders zijn dan af te halen bij de receptie.”

Vrijwilligers gezocht voor de Fietsvierdaagse

Van 5 t/m 8 september vindt de jaarlijkse Fietsvierdaagse weer plaats. Voor dit event is de organisatie op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers die willen helpen om de Fietsvierdaagse in goede banen te leiden. Denk aan het begeleiden van het verkeer, ervoor zorgen dat de deelnemers hun fiets goed plaatsen en nog veel meer. Heb je interesse of eventueel vragen? Meld je dan even bij onze receptie. We kunnen je hulp goed gebruiken!

Boerenmarkt - Vilsteren

Het is goed toeven op het Landgoed Vilsteren. De rijke natuur en de lokale boeren zorgen samen voor mooie eerlijke producten. Samen met ca. 20 producenten uit het Vechtdal wordt elke derde zaterdag van de maand in Vilsteren een boerenmarkt met streekproducten georganiseerd. Op 16 september van 11.00 tot 16.00 uur staan lokale boeren en collega-boeren uit het Vechtdal dus weer klaar voor de liefhebber van Vechtdalproducten.

Er is een breed scala aan producten waaronder Lakenveldervlees en lamsvlees, zuivel, meel, kaas, eieren, pasta, brood, vis, groente, honing, kip, jam, bier en fruit. Gedurende het seizoen zullen producten wisselen zoals klein fruit en asperges.

De lokale boeren gaan ervoor zorgen dat alles er weer is wat u op het bord of in het glas wilt hebben. Heerlijk en eerlijk van dichtbij.

Toren Taptoe - Hardenberg

Een prachtig gezicht, muziekkorpsen op de markt in de stad Hardenberg. Zaterdag 16 september is het zover, de Toren Taptoe. Een muzikaal evenement waarbij verschillende muziekkorpsen in Winkelstad Hardenberg te horen en te zien zijn! Hier wil jij toch ook bij zijn? Komt het zien…en horen!

Houdt de website van allevents.in/tubbergen/de-toren-taptoe in de gaten voor overige informatie en tijden.

Zomermarkt - Meet and Greet T-Rex - Dedemsvaart

Braderie en vlooienmarkt op 30 september, dat is gezellig shoppen in het centrum van Dedemsvaart! Er staan deze dag ongeveer 100 kramen met nieuwe en tweedehands artikelen. Dedemsvaartse winkeliers heten je ook hartelijk welkom in hun winkel met mooie marktaanbiedingen! Ook kun je een hapje en drankje doen bij de vele terrassen of bij de foodtrucks. Er is ook aan de kinderen gedacht, er zijn leuke activiteiten en een draaimolen. Durf jij oog in oog te staan met een echte Dinosaurus? Kom dan helemaal! Want tijdens de markt is er een levensechte T-Rex aanwezig om met iedereen die dat wil op de foto te gaan.

Kortom, een dag vol vermaak en vertier! Wil je zelf spulletjes komen verkopen op de markt? Dat kan! geef je snel op via de website: www.dedemsvaartevents.nl

Open Monumentendag Ommen zaterdag 9 september

Dit jaar vindt deze bijzondere dag plaats op 9 september 2023 van 10.00 tot 16.00 uur en start met een feestelijke opening. Het belooft een dag te worden vol historie en erfgoed. Dit jaar staat de dag in het teken van twee thema’s: Ommen 775 jaar en het landelijke thema Levend Erfgoed.

Startpunt

Op het terrein van het Historisch Museum Molen den Oord en het Toeristisch Informatiepunt staat een infostand opgesteld. Bij de stand worden verschillende routes uitgegeven. In het kader van Ommen 775 jaar wordt een speciale brochure aangeboden boordevol informatie over de Ommer monumenten en oude beroepen van de stad. In de gebouwen valt van alles te bewonderen en te leren over de geschiedenis en het erfgoed van Ommen. Daarnaast wordt er prachtige historische muziek gespeeld door het duo ‘Ontfanck Gheselle’.

Monumentenroute

Maar dat is nog niet alles. Ook wordt er een tocht georganiseerd langs de mooiste monumenten in het buitengebied van Ommen. Onderweg worden verschillende stoppunten aangedaan, waar telkens iets te beleven valt. Zo is Ada’s Hoeve opengesteld en hebben ze een eigen programma met o.a. een korte wandeling en expositie ter ere van hun 100-jarig jubileum!

Korenlint

Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het korenlint in het centrum van Ommen. In de kerken zullen diverse Ommer koren optreden en een prachtig muzikaal feestje bouwen. Daarnaast kun je het uitgestippelde kerkenpad wandelen en de verschillende monumentale kerken bekijken.

Laatste nieuws

Houd de facebookpagina en de website van www.openmonumentendag.nl goed in de gaten voor het laatste nieuws en updates rondom de activiteiten. Kortom, het belooft een onvergetelijke dag te worden waarbij je langs de mooiste historische plekken van Ommen wordt geleid.

Deze monumenten openen gratis hun deuren:

Musea

Nationaal Tinnen Figuren Museum – in voormalig Stadhuis uit 1828

Historisch Museum Ommen – in voormalig tolhuis en molen Den Oordt uit 1824

Historisch Rijwielmuseum Ommen

Molens

De Konijnenbelt – 1806

Den Oordt – 1824

De Lelie – 1846

Besthmenermolen – 1864

Kerken

Hervormde Kerk Brigitta – ca. 15 eeuw

Gereformeerde kerk – 1932

Rooms-Katholieke Kerk Sint-Brigitta – 1938/1939

Overig

Gilwell Ada’s Hoeve – 1853 Stationsgebouw Ommen – 1903

Op Open Monumentendag zondag 10 september kan je een kijkje nemen in kasteel Eerde.

Wist je dat ...

 •  de toegang die dag gratis is? Reserveer je tijdsslot!
 •  er heel erg bijzondere wandkleden hangen?
 •  de tuinen van het landgoed allemaal symmetrisch zijn aangelegd?
 •  in de 14e eeuw roofridder Evert van Essen al een woning had op deze plek?
 •  je daarom ook als ridder op de foto kunt die dag?

BELANGRIJK: KLIK OP DE DATUM EN RESERVEER EEN TIJDSSLOT. 

Wil jij ook binnenkijken? Meld je aan!

Bostheater Ommen

Het seizoen van het Bostheater zit er al weer bijna op en wat hebben we genoten van de vele bekend en minder bekende artiesten die deze zomer in ons eigen Bostheater hebben opgetreden.

Zo waren er deze zomer bijvoorbeeld:

 • The Dirty Daddies
 • Jimmy Diamond
 • Seamus & The Horses

Voor de kinderen waren er leuke middagprogramma’s zoals:

 • Hakim
 • Circus Meerfout
 • André het Astronautje

 Om het seizoen goed af te sluiten staan er nog een paar concerten gepland en dit zijn:

 • 3 september: Danny Vera
 • 9 september: Double Cream
 • 10 september: Suzan & Freek
 • 15 september: Snelle & De Lieve Jongens Band
 • 16 september: The Ledgends We’ve Lost

Ook in ons Kleine Bostheater hadden we dit seizoen nog 2 speciale optredens. Dit waren de Melodysingers en Het Groots Jeugd Orkest met fantastische optredens.

Het was weer een prachtig muzikaal seizoen en we hopen dat jullie ook genoten hebben.

Ommerland DE
Ommerland DE
Ommerland DE
Ommerland receptioniste Camping Ommen 2

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!